I. Celjska gimnazija-Kajuh

1 | 2 | >>
Timo3113 • Od: 22.2.2011 • Prispevkov: 269
I. Celjska gimnazija-Kajuh 5.1.2013 18:20
Pozdravljeni! Smile
Naslednje leto grem v srednjo šolo. Mika me I. Celjska gimnazija oz. Kajuh,zato me zanima vaše mnenje o tej gimnaziji. Predvsem me zanima,kakšno je vzdušje na šoli,profesorji,koliko ur na dan se je potrebno učit ipd. Vsako mnenje šteje Wink
Hvala!
...<3 • Od: 4.1.2010 • Prispevkov: 260
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 5.1.2013 19:49
Hej,
jst hodim na Kajuha. Vzdušje na šoli se mi zdi uredu. Ubistvu je vse odvisno v kak razred prideš in kake profesorje dobiš. V naši generaciji je tako da se eni razredi med sabo ful štekajo pr drugih je pa tak da so hinavci in gledajo sam na to da majo oni najboljše ocene in jim je vseeno če zaserjejo druge. Potem za profesorje, če dobiš za težke prdmete zaj****e profesorje boš mogu kr precej delat drugače pa ni panike. Jst ne delam sproti je pa tut res da nimam 5. Pač mam 4ke, pa 3ke. V prvem letniku ti bo težko ker je zelo vlek preskok in osnovne na srednjo in se boš mogu mal več učit potem se boš pa navadu in ti bo ratal čist kul. Smile
Nasplošno za ljudi da kajuhu pa lahko rečem da jih je dost "high society" in mislijo da so boga za jajce prjel ampak se navadiš na njih in se po neki časa sploh ne zmeniš več za njihove glupe fore Wink
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 6.1.2013 16:03
V katerem letniku pa si? Koliko se pa učiš (na dan)? Pravzaprav nisem niti dobro razbral kakšno mnenje imaš o šoli.
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 6.1.2013 22:00
V 3. letniku sem. Kulk časa se učim na dan ti bol težko povem ker se ne učim sproti, pač pred testom se učim kak dan prej, če pa pišemo matematiko al pa fiziko pa si vzamem 2 dni Smile
Men se zdi šola čist kul. Res je da je treba delat mal več in je bolj strogo kot na drugih celjskih gimnazijah ampak men je to ušeč. Jst če bi še enkrat zbirala bi se še enkrat odločla za Kajuha. Če te pa še kej zanima pa kr upraši Smile [/b]
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 7.1.2013 19:35
Samo en dan pred testom? Vsi,ki jih pozna, in hodijo na to šolo,jamrajo,da se vsak dan učijo vsak dve uri,a vseeno imajo 3,4. So pa povečini 2. letniki. Kako je z malico? Zanima me še,ali je prisotnost pri pouku velik + pri ocenah ali ni hudega,če včasih špricaš? Oprosti za t+kar nekaj vprašanj,a sem bolj radovedne vrste Wink
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 7.1.2013 20:16
Jst pri pouku poslušam in si kr dost že v šoli zapolnem, tak da mi rata da se v enem dnevu naučim. Je pa res da se potem učim celo popoudne in večer dokler ne grem spat. Pa se gor si moreš pridet na kak način se učit. v prvem letniku sem se fuul več učila ko pa npr. letos pa sem mela slabše ocene. Pa se to je odvisno kak zbrano se učiš. Tak ko pravijo kvaliteta je bol pomembna od kvantitete Wink
Nevem točno kaj te zanima pri malici? Mamo jo 40 minut. Lahko se odločiš in maš toplo malico (mamo od januarja naprej v šoli jedilnico, prej smo mogli hodit v dijaškega). Potem malico majo skupaj 1. in 3. letniki - po 3. uri. In 2. in 4. letniki - po 4. uri.
Prisotnost pri pouku je velika, ker razredniki dejansko težijo za opravičila. Pri nas redko kdo kdaj zares gre špricat v tem smislu da bi mogu bit nekaj vprašan in manjka samo tisto uro. Bolj je to da ostanejo doma ceu dan al pa se s starši zmenijo in jih potem opravičijo da so meli zobarja itd. V prvem letniku so ful pogosto špricali sam potem so ugotovil da če se greš lepo zmenit s profesorjem ti bo prestavu spraševanje.
Ma ni panike, ti kr sprašuj Very Happy
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 8.1.2013 18:49
Nobeden drug še nikoli ni slišala za Kajuha? Question Smile
To,da je kvaliteta bolj pomembna kot kvantiteta vem,ker se dejansko anjveč naučim v odmoru minuto pred testom Very Happy
Mogoče bo to malo čudno vprašanje,ampak zanima me,če je pri športni vzgoji poudarek na kakšnem športu (npr. nogomet,košarka,rokomet,atletika)?
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 8.1.2013 21:45
Kak to misliš, da se nobeden ni nikoli slišau za Kajuha?
Pri športni mate fantje tako čist free varijanto. Punce moremo dejansko delat gimnastiko, odbojko, suvanje krogle, skok v daljino itd... Fantje pa delajo kar hočejo. Lahko igrajo nogomet, košarko, odbojko, eni grejo laufat... Ni tak da bi mogl bit usi iz razreda skupi. Ker nas ma par razredov iz paralelke skupi športno in potem se razporedijo in usak dela to kar ma najrajš Smile
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 9.1.2013 19:50
S tem sem mislil na to,da si do sedaj samo ti povedala svoje mnenje Wink
Hvala ti,če se pa še spomnim kakšnega vprašanja,ti bom povedaj
Ups,skoraj bi te pozabil vprašati,če je veliko dodatnih možnosti oz. obšolskih dejavnosti,krožki,ekskurzije-slišal sem,da NAJ bi jih bilo,ampak hočem še iz prve roke slišat Wink
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 9.1.2013 21:07
Krožkov maš res dost. Od zbora, debatni krožek, fedrino gledališče, filmski krožek... Potem mamo tut ekskurzije. enkrat aprila mamo take da greš za več dni nekam, drugače pa mamo tut enodnevne (Milano, Dunaj, Benetke).
Upam, da sm ti kej pomagala in da se nam naslednje leto pridružiš na Kajuhu Very Happy Če te bo pa še kej zanimalo pa kamot upraši Smile
Nastek • Od: 5.2.2012 • Prispevkov: 58
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 10.1.2013 21:46
js sm tud na kajuhu, 1. letnik Wink men je super Very Happy večino je že prej ---<3 povedla, lahk pa še uprašaš če te zanima kej ;D
Chloe33 • Od: 24.12.2012 • Prispevkov: 26
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 11.1.2013 16:25
Hej
Jaz tui ful razmišlam, da bi šla na kajuh (:
Mene zanima, če lahk maš u prvem letniku nakonc povprečje usaj 4,5, če se ne učiš sproti?
Pa kuk se moreš učit, da maš 4 in 5?
Med seboj se letniki uredu razumejo? pa kako je povprečno razmerje punc in fantov u razredu?
Ka si hitro najdeš frende med sošolci?
Hvala Wink
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 11.1.2013 19:29
Glede povprečja v prvem letniku. Lej vse se da če se hoče, ampak moreš vedet da je zlo vlek preskok iz oš v srednjo, pa še odvisno je kak hitro ti gre v glavo. Pač moje mnenje je da če hočeš met povprečje 4.5 moreš v šolo vložit kr precej dela ker met večino predmetov 5 zaključeno je kr težko (ampak zdej je to spet relativno gledano) Smile Pač moreš vedet, da vsi ki smo prišli sem smo bli v osnovni men najboljšimi v razredu in v srednji ti ocene na začetku padejo če res ne začneš na trdo delat.
To kuk se moreš učit za 5 pa 4 ti ne bi mogla povedat. Men se zdi da je najpomembnejši način učenja. Pač pogruntat si moreš ka ker profesor zahteva in si pri vsakem predmetu najdit način najhitrejšega in najunčikovitejšega učenja Smile ker če se hočeš res čist čist use podrobnosti naučit v zadnjem dnevu ne bo najbolš. V osnovni maš majn snovi ne, mi npr. pr matematiki pišemo polletne teste in 3 dni pred božičnimi počitncami smo pisali test in jst sem mela 3 zvezke s snovjo. Pri biologiji ponavadi pišemo mal več ko pou zvezka, pri sociologiji okrog 70 strani v učbeniku... Zdej pa lahko sama presodiš kulko časa bi rabla se za naučit to snov Smile
Glede tega kuk se razumemo letniki med seboj. Pač z nekaterimi se ujameš z drugimi ne. Smile Pr nas ma č razred samo 2 fanta drugače pa je punc malo več ko fantov.
Ja z sošolci se na začetku hitro ujameš če si komunikativen, pol je problem ko si počasi začnete it na živce ko se že tuk časa poznate Razz
lolixlolloli • Od: 23.2.2011 • Prispevkov: 64
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 13.1.2013 20:45
okj mene pa neki zanima, odločam se med centrom pa kajuhom in pač... na centru dobiš status, če hodiš k pevskemu zboru. js bi to ziher hodla kr ful rada pojem itd... me pa zanima če ga na kajuhu tudi dobiš, status pač. eni so mi rekli da ja, drugi da ne, prosim če mi pove kdo:D
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 13.1.2013 22:41
ja dobiš status. amapk dobiš c status kulturnika, kar pomeni da si opravičen spraševanja samo takrat ko mate kake večje obveznosti (intenzivne itd.) nimaš skos dogovornega spraševanja. sam to je letos prvič tak (prej si meu skos dogovorno spraševanje) tak da naslednje leto ne vem kak bo.
anckaa • Od: 29.12.2012 • Prispevkov: 4
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 11.2.2013 22:45
letos sem prvi letnik na kajuhu pa morm reč da je res fajn. Zlo kul profesorje mam, samo določeni zahtevajo veliko sam so zlo razumljivi. smo pa res problematičen razred, čis neumirljivi. Zadnje cajte se res ne učim neki vlk ampk mam na srečo vlk podlage iz osnovne šole tak da mam povprečje 4.5. če še nis prepričana pjt na informativne ta tedn, boš tkoj vidla kakšno vzdušje je:)
hanchy • Od: 1.6.2011 • Prispevkov: 2
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 12.2.2013 14:15
kaj pa status športnika?
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 12.2.2013 16:13
maš tri vrste statusov. status a,b in c. če imaš status a ali b si določaš datume spraševanja. mislim da pri statusu a si lahko tud teste določaš če ti ne znese. da dobiš vsaj status b, moraš biti učlanjen u kakšnem klubu pa treninge moraš imeti več kot 5 ur na teden (seveda se moraš udeleževati tekmovanj ipd.). pri statusu c pa si opravičen spraševanja samo takrat, če si mel kakšno tekmovanje prejšnji dan.
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 12.2.2013 20:53
Grem v petek na informativca in se odločim Smile
la-joie • Od: 26.4.2009 • Prispevkov: 119
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 12.2.2013 21:02
Če zanima koga kej o Centru se lahk pa na mene obrne. Smile
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 13.2.2013 19:12
Timo3113 pravi:

pol se pa tak vidmo kr sm u pevskem zboru haha, drgač pa bo fajni program, prvo bo u gimnazijki neka uvodna predstaviteu pol bote pa šli po učilncah mal pogleat:)
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 15.2.2013 20:32
Timo3113 pravi:

in ti je blo všeč? Very Happy
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 16.2.2013 10:17
ancka mi smo bili v jedilnici,kjer smo vas gledal na platnu Wink
popoldne sem šel še v Brežice.
kaj mi je bilo všeč na Kajuhu: opremljenost učilnic,ogromno krožkov (samo za matematiko nekje 5,skratka preveč),šola mi je ila tudi všeč Smile
kaj mi ni bilo všeč na Kajuhu:poutil sem se kot številka,preveč poudarka je bilo na samohvalah ipd.,tko da sem dobil občutek,da se gre samo za priznanja,dosežke (ena prijateljhica je tudi šla popoldne tja pa je tudi ona dobila ta občutek)
kaj mi je bilo všeč v Brežicah:mlajši profesorji,boljše je biti kralj na vasi (Brežice) kot kmet v mestu (Kajuh) Very Happy Very Happy Very Happy
kaj mi ni bilo všeč v Brežicah:slabša opremljenost,manjša šola,manj možnosti,izjemno dolgočasna predstavitev na informativnem (najbrž zato,ker popoldne ni bilo več dijakov na šoli in je bil dolgčas k so ans kr u eno predavalnico stlačili in smo eno uro poslušal ampak nismo izvedli nič pametnega).
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 16.2.2013 13:23
ja naš ravnatej s rad mal prevč hvali Razz mi se skos mal norce delamo iz tega. vedno začne govor "saj ne da bi se hvalil, ampak poudariti je treba nekaj dosežkov..." in potem si gotov za pou ure Razz
Jst ti povem da na informativcih predstavijo samo opcije. npr. v našem razredu se nobenemu ne da tekmovat Razz je pa dobro da tisti ki pa hočejo malo več majo to priložnost. En kolega je dober v biologiji in ker so mu profesorji pomagal pa se pripravljal z njim je šou na biološko olipijado. Smile
Re: I. Celjska gimnazija-Kajuh 24.2.2013 14:11
haha hvaljo se res prevč ko sm bla na informativnih sm šla k profesorju za matematko pa je nonstop razlagau da hodjo na nwm kake olimpijade in tako dalje.
drgač te pa ne gnavjo da se upišš na kako tekmovanje, je čist tvoja izbira.
dopoldan je bla res ful gužva, sm šla še pol mal pogleat u jedilnco pa je blo ful nabito

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.