Vdiranje v telefone

freakyy • Od: 3.9.2010 • Prispevkov: 16777215
Vdiranje v telefone 10.12.2012 21:51
Ojlaa! Very Happy Zanima me kakšno mnenje imate glede vdiranja/ heckanja v mobilne telefone. Sploh verjamete, da je kaj takega možno? V današnjem svetu tehnika močno napreduje, pa tudi na spletu je več člankov o vdiranju v telefone ali o prisluškovanju pogovoror itd. Naj bi obstajale neke naprave, čeprav za več sto ?. Se vam je že kdaj zgodilo, da vam je kdo vdrl v telefon? Moj frend je baje mel primer, da bi mu naj preko simobila ali mobitela, ne vem točno, vlgavnem pri njegovem operaterju brali vse sms-e, ki jih je poslal in da naj bi to celo bral nek mulc, ki je poznal nekoga iz mobitela in je na tak način lahko prišel do njegovih sms-ov, brez razloga, zaradi gole radovednosti pač. Mislite, da je to sploh mogoče, glede na to, da naj bi sledila klice in sms-e lahko samo policija pa še to z privolitvijo sodišča? Zdi se mi res bedno, ker človek več skoraj nikjer ne more imeti zasebnosti. Poleg tega, mislim, da bi lahko za tako stvar, če je sploh res, tožil operaterja, ta pa bi verjetno mastno plačal za posredovanje zasebnih podatkov (torej v tem primeru privolitve sledenja njegovih sms-ov). Se kdo slučajno spozna na te stvari, heckanje v telefone in če je možno slediti sms-e prek operaterja, ker me res zanima.

Vsak odgovor bo dobrodošel Smile
Uživajte! Wink
makaveli • Od: 3.8.2012 • Prispevkov: 49
Re: Vdiranje v telefone 11.12.2012 18:19
ja sms so zasebni sicr ampak se usi shranjo pr kermu kol ponudniku si Wink
uzi76 • Od: 8.5.2010 • Prispevkov: 37
Re: Vdiranje v telefone 11.12.2012 19:00
Hej,
bojim se, da je cisto mozno, da se je to zgodilo. V sloveniji se ne spostuje varovanje podatkov in jih ubistvu vsak lahko dobi, ce ne preko vez pa s pomocjo podkupovanja. Ce pa poznas malo bolj te stvri, ti mora biti jasno da so taki podatki dosegljivi in zelo lahko. Npr FB strani se da dosegati se kar lahko, tudi ce so zadeve oznacene kot "zasebno", se pravi da lahko vidijo to samo tvoji prijatelji. Sam ne uporabljam nobenih takih in podobnih strani, tako da ti je lahko jasno kaj si sam mislim o tem Razz

Npr, neka punca mi je povedala njeno ime (prvo), letnico rojstva, ter kje priblizno stanuje. Naslednji dan sem vedel njeni natanci naslov ter priimek. Te podatke sem dobil iz neke baze, bolj podrobno ne bom govoril, zakona nisem prekrsil, ker je ona to sama vpisala na neko stran. Vendar ni vedela, da je to javno dostopna. Lahko bi se dobilo tudi vec podatkov... ce pac imas dostop do teh stvari oz. jih poznas. To, ko ti nekdo rece, da te nadzirajo, ni kr neki. To je realnost..ceprav kar dobro skrita.

Kakorkoli, karkoli bos napisal v racunalnik, stej da je to javno in da si to povedal vsemu svetu. V to vkljucujem tudi mobitele in podobne zadeve. Zalostno je, da ni vec zasebnosti in intimnosti v tem svetu, oz tega ni, ce so racunalniki tukaj ( da ne bos mislis, da je kako drugace s avtomobilskimi tablicami ipd).

Vglavnem, svetujem ti, da se umaknes od tiste osebe ki je brala smse, v kolikor je to mozno. Kar se pa tice sodstva je pa tako. Verjetno je to res, da je bral. In ce je to res, sem 99% da je tudi krsil zakon (razen ce ga niso spremenili v zadnjem letu, sedaj se nic ne ve :S ). Ampak to ne pomeni, da ga bodo obsodili... to je vprasanje pravne drzave... ki pa jo mi nazalost nimamo Sad
slovenc79 • Od: 19.8.2011 • Prispevkov: 1260
Re: Vdiranje v telefone 11.12.2012 19:57
seveda je možno. ubistvu teoretično je možno vdret v vsako napravo ki je sposobna prejemat in oddajat informacije.

in ja, zasebnost postaja preteklost.. in tisti zgoraj to načrtno delajo. da čim več vejo o ljudeh. vedno več tehnologije- računalniki, mobilniki, bančne kartice, urbane.. zakaj mislite da se tehnologije tok vsiljuje v vsak dan? da smo pod kontrolo. recimo google shrani vse iskanja in glede na iskanja približa oglase za katere je zelo verjetno da te zanimajo. vse se okol biznisa in denarja vrti.
XXLburek • Od: 21.12.2012 • Prispevkov: 3
Re: Vdiranje v telefone 25.12.2012 2:04
na Slo-Techu maš celo serijo člankov o prisluškovanju mobilnim omrežjim. menda je pri nekaterih slovenskih ponudnikih zadeva precej "u izi" izvedljiva Twisted Evil

sicer so članki mal dolgi, ampak če se ti da brat...: [povezava]

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.