načini učenja

nelci • Od: 5.2.2012 • Prispevkov: 112
načini učenja 11.11.2012 17:14
živijo:)

mene pa zanima kak se vi učite? pač vaš način učenja, ki je učinkovit, posebej v srednjih šolah na kakšnih gimnazijah?Very Happy
evica5 • Od: 16.11.2010 • Prispevkov: 349 • Kraj: Ljubljana
Re: načini učenja 11.11.2012 18:02
sm na gimnaziji.
odvisn ker predmet je. če je kej tazga k je pousod neki mal, si nardim čist nove zapiske iz zvezka pa učbenika in jih naglas berm pa vedno si tko u mislih nekak zamislm kašna bi bla uprašanja. nevem zakaj ampak to vedno delam. če so kšni predmeti k zlo počas govorijo al pa narekujejo clo pa da je urejen pol se iz zvezka učim isto naglas, pr kšni mati pa fizi pa to pa delam vaje. velik vaj. sm si ubaula uno belo tablo da mi ni treba tok listou porabt >.>
sportnica • Od: 24.9.2012 • Prispevkov: 68
Re: načini učenja 12.11.2012 18:21
js sicer sportna gimn.

Hm pregledam snov, razdelim, pomoznosti nardim izpiske iz katerih se pol ucim (npr. bio, kem, fiz... ne nardim jih pr zgo, geo)...

Js sm zlo vizualni tip (tko k je ena odzgori napisala, da si je kupila tablo) si jst tut ful pišem, npr. pr jezikih, pa tut tko snov, pisem na tablo pa zravn naglas razlagam (tko kt d bi bla prfoks), pr men to ucnkuje. Ne morm si zapomnit, ce sedim pa berem, ponavad gre tut tko da hodm pa ponavlam- to mi tut ucinkuje.

Moj nasvet: probi vec nacinov, pa pol uporablej onga kater ti bo bol ucinkval. Nuci se uciti Very Happy
ful • Od: 23.8.2011 • Prispevkov: 87
Re: načini učenja 13.11.2012 17:07
Ojj ej ket bi se pa dal tako tablo dobit če mogoč veš link =) ?
nelci • Od: 5.2.2012 • Prispevkov: 112
Re: načini učenja 13.11.2012 17:19
aha:)

ja sj js se ubisvu pač tko učim, da si delam izpiske pol se pa iz izpiskov učim:D
sam mal me je zanimalo kako se pa kej ostali učite an:D
ka pa se učite kej sproti? ponavadi vsi rečejo da se sam en dan pred testi...
legendary • Od: 2.11.2012 • Prispevkov: 77
Re: načini učenja 13.11.2012 22:20
js se tut najlažje iz izpiskov učim, to sem šele v 8. razredu pogruntala. če je pri predmetu učbenik, grem čez poglavja in za usako pomembnejšo informacijo napišem pač na izpisek. včasih nardim tut miselne vzorce in napišem samo ključne besede. učim se pred spanjem (po 7. uri), ker se prej preprosto ne morm oz. se nemorm prpravt do učenja.. sem se lih zanč spravla učit (ob pol 5h), pa se mi ni dalo, šla sm na komp pa sm si rekla da bom šla se točno ob 5h učit.. nakoncu sm se začela učit šele ob pol 7h xD .. pa ko ležim v pojstli pač preberem večkrat izpiske, ker si tako najlažje zapomnem, če se treba kej naučit kkšno definicijo si večkrat preberem in ponovim ful velikrat. pr men je pa tk, če se učim pred spanjem, in ko grem spat še enkraat ponovim snov in zaspim... zjutri use lepo znam Very Happy nevem zakaj, očitno možgani res ponoč pač use informacije predelajo al kk naj rečm Very HappyD no pr kerih predmetih ni učbenika in mamo sam u zvesku zapisano, si pač iz zveska izpišem, če pa je že v zvezku zlo na kratko, si pa sploh ne delam izpiskov, pa kr z zvezkom oz. listam iz akte.

eni npr. morajo snov natančno prebrat ene 3x pa potem se učit 3 ure da si sploh kj zapomnejo.. js mam pa tako srečo, da si ful hitr use zapomnem in da mi ostane v spominu Razz sam slaba je ker js se grem učit zadnji dan pred spraševanjem / testom, ko bi se lahku čis lepu prej začela .. pa bi tut bol znala. sam k se mi neda.
malavesnika • Od: 20.7.2009 • Prispevkov: 167
Re: načini učenja 13.11.2012 22:35
Jas sicer nisem na gimnaziji ampak na štiri letni strokovni je pa vzporedno tut gimnazijski program..
Jas se naj lažje učim kr iz zvezka. Izpiski so pri men ful redki. Ker mam občutek, da bom pri izpiskih spustila ključne informacije.. Tut jas se učim zvečer, ker mi gre takrat največ v glavo. Zjutraj ali pa podnevi se enostavno ne morem -.-.
Učim se pa tak da si pač berem kar mam napisano in to poskušam pol povedat z svojimi besedami in če se še spomnim kakšnega primera iz "življenja" ali pa če se spomnim kaj iz osnovne ko tu nismo povedali pač tut vključim. (ne brskam po starih zvezkih da nebo pomote xD)
Pa meni res ful pomaga če poslušam pri pouku. Izjemoma matematika kjer ne poslušam ampak pač samo pišem in pol doma sama po primerih v zvezku ugotovim kako morem delat. Ker mam ponavadi precej drugačen način kot pove profesorica. (ok sej je veliko stvari ki se jih da delat na samo en način tisto pač delam tako..)
V glavnem mi je najlažje če sama razmišljam kaj se učim in sama raziskujem snov. Zato mi je tut ful boljše pri predmetih kjer sprašujejo tako da je potrebno malo razmišljat ker piflanje mi ne gre preveč..

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.