prvi obisk pri ginekologu

mikiMISKAA • Od: 6.11.2012 • Prispevkov: 4
prvi obisk pri ginekologu 6.11.2012 21:57
hej...

z fantom imava nekaj časa spolne odnose in rada bi šla k ginekologu,da bi mi prepisal tabletke in me zanima kako to use poteka:)))

Embarassed Embarassed Embarassed Question
Rocafella • Od: 24.1.2010 • Prispevkov: 340
Re: prvi obisk pri ginekologu 7.11.2012 0:06
greš tja, rečeš da nujno rabiš tabletke, te naroči pri zdravniku čez npr. 1 teden če maš srečo, pol pa te zdravnik povpraša po podatkih - starost, teža, bolezni, z menstruacijo povezane stvari, bla bla bla.. pa ti pove ktere tabletke ti bo dala in ti na kratko razloži kako delujejo in to je to.
Neimenovano • Od: 12.3.2012 • Prispevkov: 229
Re: prvi obisk pri ginekologu 7.11.2012 10:09
Lahko tudi pokličeš in se naročiš, da ne boš samo zrd tega tja hodila.
Jst sm poklicala eno ginekologinjo in mi je rekla, da me ne bo sprejela, ker nism iz njenega območja in da ima potem že preveliko strank.
Nato sm poklicala drugo (govoriš seveda s sestro), ji povedala, da bi se rada naročila pri ginekologinji zrd recepta za kontracepcijske, naročena sem bila šele čez 1 mesec, tako da maš res srečo, če si čez 1. teden. Very Happy

No ko sm prišla tja, so me najprej sprejele sestre, me stehtale in mi zmerle pritisk. Potem sm šla k ginekologinji, kjer me je sprašvala osnovne stvari, npr. če že mam spolne odnose, če imam redno menstruacijo, če imamo raka v družini (torej če so moji predhodniki, starši, stari starši imeli / imajo raka) itd.. potem ti pove katere tabletke ti bo predpisala, malo razloži in ti napiše recept za 3 mesece. Po 3 mesecih samo prideš tja in rečeš da si prišla p orecept in ti ga napišejo sestre, ponavadi za 1 leto. Ne rabiš se naročat za to, saj meni se ni treba.

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.