pomagite!!1 | 2 | >>• labodcek
• Od: 1.2.2012
pomagite!!
9.7.2012 23:17
Hej! Naj vam povem my zgodba. sem 15letni fant ki bi rad fuuul shujšal!!! Ampak ne znam!!! Namreč mam kile 90 več... kok mi je sraaam!!! letos septembra grem v srednjo šolo, in hočem da 2meseca koristim in shujšam... jaz tečem 1x na teden. ali je to normalno ali mora več kot 1x na teden?? sem visok priblizno 175cm. ni vaazno da bom imel bele brazgotine na trebuhu ko shujšam, samo glavno da sem normalno suh ( ne tok suh, sam veste kaj normalno biti suhi) prosim prosim lepo mi svetujte kako shujšam, v 2 mesecih bi rad znebil 10 kile ali 15. in tudi bom nadaljeval dokler ne bom tehtal 70 kg ali kar 75 kg... ena frendica mi je povabila iti v portorožu na morje in sem zavrnil in pretvarjal da ne morem ker.... sem debel!!!! to mi ne leži :/ :/ :/ prosimmmm pomagajte • smile97
• Od: 31.12.2009
Re: pomagite!!
9.7.2012 23:45
Če želiš shujšati, moraš teči bolj pogosto. Moja prijateljica tudi ni bila zadovoljna s svojo težo, začela je teči enkrat na dan in ji je tudi uspelo shujšati v kar kratkem času. Svetujem ti, da tečeš večkrat na teden in se ukvarjaš tudi s kakšnim drugim športom. Upam, da ti bo uspelo in boš zadovoljen s sabo. • justS
• Od: 19.10.2010
10.7.2012 0:25
Probej vsak dan vsaj pol urce (idealno bi blo urco-uro pa pol) nament gibanju. Še najbolš je tek al pa kolesarjenje. Postav si nek cilj, določeno težo, kukr vidm si že odločen kok hočeš tehtat, pa v kolkmu času hočeš to dosečt. Tko da na začetku ne prčakuj preveč, ne gre vse tko hitr, sam velik truda boš mogu v to vložit pa kdaj boš tut psihičlno uničen. Mej okol sebe ljudi k te bodo podpiral, se s tabo športal itd. vzem ta šport kot zabavo, nekej dobra za svoje telo, ne kot muko upam da ti bo kej pomagal.. sam vstrajej pri tej odločitvi pa nimaš kej za sfalit • labodcek
10.7.2012 0:54
ooh hvala vama za odgovor aja nimam js velk prijatlou... glede šport pa tečem skupaj s sestricno sam 1x na teden, ona nima časa :S js nočm sam tečit... in glede 5obroke js vedn ustanem ob 12h alpa 13h valda da ni časa za zajtrk dop.malica..? in pravijo da ni dobro će usak dan tečeš, pravilno je če tečeš sam 1x na teden??? aja js želm do pol leta suh.. • punca4
• Od: 10.7.2012
......
10.7.2012 2:49
Oj! Vsakdanji tek res ne bi blo dobro, je preveč. 1x na teden je pa premalo. Bolš bi blo, če bi tekel usaj 3x na teden za usaj več kot pou urce. Po teku bi blo bolš delat še trebušnjake, ker če je ogreto telo se hitreje znebi maščobe in hitreje se pridobi mišice kot pa neogrete, če bi delal sam trebušnjake. Upam, da štekaš kaj mislim. • labodcek
10.7.2012 3:19
hvala ti!! ja prosim če lahko pošleš prehrane meni na zs ps. ja vem res sem budala da sem zavrnil, js nočem bit v kopalk plavat al sprehajat in usi bojo omedli :/ vendar to je res zelo prijazno od nje pps. ja oprosti js res jem mcdonalds sam 1x al 2x na mesec... in ja jem pico, burek, večina sladkarije: moj greh je čokolada :SSS in ubogal te bom rees! ppps. hvala pppps. hvala usem tri da ste mi pomagali :*** • norisknofun
• Od: 25.2.2012
10.7.2012 9:56
tečt probej usak 2. ali 3. dan za začetek, ko nabereš kondicijo boš začeu tut uživat u teku in boš šu zmerej rajš.. za začetk probej laufat pol ure, če umes negre mal hodi(hitra hoja) in poj spt laufej. pa recimo si določi tko: 10 minut laufaš, 3 minute hodiš. ko bo šlo zmer laži pa začni zmanševt štvilo časa ko hodiš. sej bo šlo, samo volja je potrebna glede hrane: izogibej se sladkarij, čipsov pa tega.. mej 5 manjših obrokov na dan. jej takrt k si lačn, pa pij velik vode! ker (če prov vem) pospešuje vse procese v telesu, tut hujšanje. če si lačn, najprej spij kozarc vode poj pa pojej kšn sadje. aja, velik sadja in zelenjave! pa če laufaš usak 2. ali 3. dan, probej tiste dni ko ne laufaš kakšne druge vaje delat (trebušnake.. začneš lahko s 50 poj pa usak dan več..). pač probej bit vsak dan v gibanju. to je glavno - zrava prehrana pa gibanje. pa volja • nelci
• Od: 5.2.2012
10.7.2012 13:10
če hočeš res tako hitroo shujšat moraš veliko piti in to VODE! ker je najbolj zdrava za telo.. potem res vsak dan športaj tako kot so ti rekli ostali. probaj imeti veliko motivacije, velikokrat vsi obupajo na začetku, ker začetek je najtežji, verjemi mi. Z veliko volje ti bo uspelo • nelci
10.7.2012 13:12
P.S.: jej velikokrat po malo in to poskusi jesti največ ZDRAVE HRANE! izogibaj se sladkarijam, če bi jih zelo rad jedel vzemi namesto tega sadje..
• labodcek
10.7.2012 13:29
norisknofun in nelci: hvalaa vama in ubogal bom hvalaaaaa!!!! • nelci
10.7.2012 18:56
ni zakaj prosim tudi, če boš potem sporočil kako ti je šlo • la-joie
• Od: 26.4.2009
11.7.2012 13:22
Zadeva s hujšanjem je v bistvu čist enostavna - pokurit moreš več energije, kot jo daš vase. Poskusi omejit obroke, namesto tri kose kruha poješ samo enega pa zraven kak kos sadja, pri kosilu poješ najprej veliko solate, nasploh poskusi zamenjati razne sladkarije s sadjem in zelenjavo, bel kruh, testenine, moko pa s polnozrnatimi. Če res hočeš shujšati začni z rednim tekom - vsak drugi dan, tečeš kolikor moreš - hodiš - spet tečeš. Vsakič gre lažje. Lahko poskusiš tudi različne vaje z lastno težo - skleci, trebušnjaki, počepi itd. ter vaje z utežmi. Enaka količina mišic pokuri več kalorij kot enaka količina maščobe - torej več kot boš imel mišic, hitreje boš hujšal. Vso srečo.
• oblaceek
• Od: 27.3.2012
11.7.2012 15:36
če se le da pejt tečt pred zajtrkom ker takrat pokuriš največ maščob, ker so se druge snovi porable med spanjem. in tako kot so že rekli drugi jej 5x na dan. in eno jabolko se že šteje pod obrok (npr.malica). zraven pa pij veeeliiikooo vode. vsak dan od 2,5-4 litre. kamor koli greš mej zravn steklenico z vodo. in ne pij več sladkih sokov, ledenih čajev, gaziranih pijač, alkohola... če se ti zlo lušta nekaj sladkega namesto čokolade pojej banano ali katerokoli drugo sadje. in sladkarijam in hitri ter mastni hrani se popolnoma odpovej! če ssi boš reku sej bom sam majhen košček, boš ta mali košček potem užival vsak dan, vsako uro. in čim več športa! s plavanjem se poguri največ maščob. 1x na teden je definitivno premalo, zato get it moving!
sporoč rezultate! pa tehtaj se 2x na teden in si zapisuj težo, da boš vidu kak je bil napredek. • labodcek
11.7.2012 22:33
ooo hvalaaa vam!! nelci, la-joie in oblaceek vam bom sporoć rezultate • la-joie
12.7.2012 8:01
Če se boš lahko držal diete - okej, sicer je pa bistveno da ješ zdravo. Ko končaš dieto moreš še vedno pazit, da ne začneš nazaj jest sladkarij, belega kruha itd. in da še vedno ješ zmerno. Če boš pa redno tekel pa ni skrbi, ker bodo mišice pokurile.
[link] poglej si tukaj moj zadnji post Predvsem gre za spremembo načina prehranjevanja in življenja nasploh. • labodcek
12.7.2012 17:07
ok hvala, js lih raje to upoštevam to dieto ali tista dieta ki lahko tudi jejo zdravi ljudi?
ali nič nerabm posebne diete?? js lih želim da do konca augusta shujšam za 10-15kil pol pa tut bom nadaljeval dokler ne shujšam 20-30 kg... plis • la-joie
12.7.2012 17:31
Shujšaš lahko tudi brez posebne "diete", moreš pa spremenit način prehranjevanja.
• labodcek
12.7.2012 17:46
ok, v ponedeljek začnem, ker je ta teden že prepozno... in lih v pon, začnem in kdaj bom shujšal oz prišel do 70-75kg? koliko časaa??
• la-joie
12.7.2012 18:43
zakaj bi blo ta teden prepozno, lol?
nihče ti ne more tega povedat, odvisno je od tvoje vztrajnosti in tvojega telesa samega • labodcek
12.7.2012 18:58
sorii res sm smotan -.- jutri bom jedel zajtrk samo le eno malo sendvic, dop.malica pa jabolka ter voda in kosilo normalno le samo da bo mala in pop. malica bom jedel kak jogurt in večerja pa mlečni zdrob? ( a to tudi velja???) in v ponedeljek bom verjetno začel tudi dieto... kemičnega razkroja.. ali druge.. če ne bom pa bom normalno shujšal naprej brez diet.. ok,zmenjen? • la-joie
12.7.2012 19:15
Ja vredu, samo pazi malo na količino, pa jej počasi - boš prej opazil kdaj si sit.
Jaz ti diete kemičnega razkroja ne priporočam, ker če si opazil v celem dnevu poješ zelo malo. Tudi če ti kak dan uspe, te zna slej ko prej popasti velika lakota in v takih trenutkih poješ veliko več kot bi sicer... • labodcek
12.7.2012 19:24
ja imaš prav, pač ne bom imel diete • slovenc79
• Od: 19.8.2011
13.7.2012 1:16
labodcek, teci, teci probaj pol ure na dan, ni važno kako hitro, ni važno kako daleč. pol ure. vsak dan. jej manj. za hranila jej beljakovine. izogibaj se maščob. poglej sestavine. 4, 5krat na dan zaužij čim več belajkovin s čim manj kalorijam (kosmiči, belajak od jajca, oreški, mlečni izdelki, meso) ob obrokih jej tudi zelenjavo. ob dopoldnevih kako uro pred obrokom jej sadje. pij velik vode. kilaža je večja, telesne funkcije so obremenjene, zato probaj spit 2l na dan. vsake tok 1 kozarec. izgubit moraš maščobo (s telovadbo) NE mišic (ohranjaj jih s kvalitetno hrano) tako da NE STRADAJ. jej tok da nisi lačen, ne da imaš poln trebuh. jej raznovrstno hrano. enkrat na teden si privošči obrok ki ti je najljubši, ne glede kako nezdrav je. prestroga dieta ne traja dolgo. tako delaj, in vztrajaj. pozabi na bližjnice -10 kil v enem tedni in ta bs. to je katastrofa za telo. hujšaj z glavo in an prvo mesto postavi zdravje in počutje, ker TO je pomembno. postava se bo že sama uredila. amapk počasi, zato se en tehtaj vsake par dni in se ne glej v ogledalo. zdravo hujšanje je počasno. začeti je najtežje, tko da samo vtrajaj verjemi ko si zadovoljen s postavo, ko si napolnjen z zdravjem - drug človek si. boljši človek čez 1 leto pri tem boš zdrav postaven tip • oblaceek
• Od: 27.3.2012
13.7.2012 22:39
preber si tale članek! [link] mel je voljo in bil vztrajen in mu je uspelo! če boš vztrajen bo tut tebi uspelo. vse je odvisno samo od TEBE!
sporoč kej rezultate! • labodcek
14.7.2012 19:34
jaaa, seveda bom zakaj? ker zmoooooooooreeeeem!!!!!!! bom napisal moj dan za hujšanje in vi mi boste povedali ali mam prav okj ?= ponedeljek: zbudim se ob 4.45 in jem kosmiči musli z mlekom, pol grem v službo (pč študentski servis ) in tam delam dokler ne mine 10.00 in je odmor in jem kaj jabolko in vode in spet delam ( seveda tudi takrt bom pil vodo) mine 14.00 in grem domov. doma jem kosilo le v manjših koliničah: brez pomfrija, pica, burek, in kakšnih ki vsebuje kvas. pol nekaj počnem in mine 16.00 jem pop. malica in kej bo jogurt. pol kej delam trebušnjake, sklece itd pč dc kaj vi menite? imam prav? |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.