Pls Pls Pls pomagajte!

BonBonCek • Od: 8.2.2009 • Prispevkov: 19
Pls Pls Pls pomagajte! 21.3.2009 12:42
Živjo.
Imam problem. Ta teden bo domače branje (skrivni dnevnik jadrana krta) jaz pa nimam knjige ker so vse izposojene. Prosim, ali kdo ve kako spletno stran na kateri lahko preberem knjigo ali pa karkoli. Pomagala bi mi tudi obnova knjige. Hvaala za vse informacije že v naprej

Čaau.
princess • Od: 27.9.2008 • Prispevkov: 51
Skrivni dnevnik Jadrana Krta 21.3.2009 13:21
elo, to sem najdla na netu (na tem naslovu):

Kratka obnova dela !

Vsi najstniki radi skrbimo za svojo kožo, tako tudi Jadran Krt, ki je glavna oseba v tej knjigi. V šoli je dobil novo sošolko, ki mu je takoj postala všeč. To je zaupal samo svojemu najboljšemu prijatelju Nigelu,ki pa ga je izdal in se tudi on zaljubil v Pandoro. A čez nekaj časa kljub vsemu Jadran in Pandora postaneta par. Jadran tudi rad dela dobra dela, zato se včlani v nek krožek, kjer dobi na oskrbo starega upokojenca Berta. Čez nekaj časa se Jadranova mama nepričakovano zaljubi v soseda »gnido« (kot ga je imenoval Jadran) Lucasa. A na koncu se vse uredi. Jadranova mama zapusti »gnido« Lucasa, Jadran in Pandora pa sta še vedno par.

Opiši glavne ter stranske književne osebe. Ob glavnih zapiši kakšne se ti zdijo, morda so ti všeč morda ne.

Jadran Krt: To je prijazen in miren fant, Ki je noro zaljubljen v svojo novo sošolko Pandoro. Jadran je tudi zelo skrben, dosti časa posveča negi svoje kože in zdravi prehrani. Hodi v knjižnico, zato ker rad prebira knjige, še posebno če govorijo o vzdrževanju kože ali zdravi prehrani. Ni mi všeč to, da se je pridružil tisti klapi, ko ga je Pandora. Zelo mi je všeč.

Pandora:To je zelo pogumna punca, ki rada izziva ravnatelja Cepidlaka, saj prav ona organizira skoraj vse upore proti njemu. Je Jadranova punca in mi je najbolj všeč izmed vseh oseb, ki nastopajo v tem delu.(Jadranova punca)

Pavlina Krt-mama Jadrana Krta: Je strastna kadilka in bojevnica za ženske pravice. Uči se tudi karate. Prevarala je Jadranovega očeta s sosedom »gnido« Lucasom. Prav nič mi ni všeč. Ni mi všeč, da kadi. (Jadranova mama)

Jurij Krt: Tudi on je velik kadilec. Skoraj vse stvari zanemarja. Zelo rad posluša glasbo na svojem gramofonu. Sploh mi ni več. Ni mi všeč, da pije in kadi. (Jadranov oče)

Sestra Jadrana Krta: To je dojenček, ki je med »gnido« Lucasom in Jurijem povzročila velike spore. Zmeraj je nasmejana ne glede, na to, kar se dogaja okrog nje. Zelo mi je všeč.(Jadranova sestra)

Pes Jadrana Krta: Je pes, ki ga večkrat zanemarjajo. Ne mara prepirov. Ni mi ravno všeč.

Babica Jadrana Krta: To je zelo stroga in varčevalna ženska, a kljub temu je zelo prijazna, ljubezniva in ustrežljiva, prav zato mi je zelo všeč.

Bert: To je zelo umazan mož, ki rad pije alkoholne pijače, najraje pa je sendviče z rdečo peso, rad pa pokadi tudi kakšno Kovaško. Jadran rad dela dobra dela zato mu čisti po njegovi umazani hiši. Ni mi preveč všeč. (upokojenec, za katerega skrbi Jadran)

Queene: To je starka, ki jo je Bert spoznal v domu za ostarele in se z njo poročil. Zelo mi je všeč. (prijateljica Jadrana)
Sablja: To je Bertov pes, ki rad zgrize vsako stvar, ki jo vidi. Ni mi všeč.

Lucas: Zaljubljen je v Jadranovo mama, za kratek čas sta celo odšla iz mesta, a se Jadranova mama vrne Lucas pa ji pošilja ljubezenska pisma. On mi je še manj všeč kot Sablja. (ljubimec Pavline)

Lucasova žena: Je zelo pridna, marljiva ženska, ki se je ločila od Lucasa. Všeč mi je.

Ravnatelj Cepidlak: Je ravnatelj šole, v katero hodi Jadran Krt. Je zelo strog in se hitro razjezi. Ni mi všeč.(Jadranov ravnatelj)

Šolska tajnica-Klopova: Je zelo prijazna in rada pomaga ljudem. Zelo mi je všeč. (pomagala Jadranu dobiti brezplačno kosilo)

Nigel: To je najboljši prijatelj Jadrana Krta. Ni mi preveč všeč.(najboljši prijatelj Jadrana)

Dorin Krivec (paličnjakinja): To je ljubica Jadranovega očeta.
Še kar mi je všeč.

Mojmir: On je Dorinin sin. Sploh mi ni všeč.

Učiteljica Škratova: To je zelo, zelo stroga učiteljica, ki rada kaznuje učence, ki kršijo šolska pravila.(Jadranova učiteljica zemljepisa).

Kraj in čas dogajanja:

Kraj:
-Sheffield
-London
-Škotska
Čas: Od 1.1.1978 do 3.4.1979
BonBonCek • Od: 8.2.2009 • Prispevkov: 19
Re: Pls Pls Pls pomagajte! 21.3.2009 13:23
Tnx!!!

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.