Električna kitara• Timo3113
• Od: 22.2.2011
Električna kitara
5.2.2012 18:01
Živjo zanima me,ali se je že kdo sam učil igrat električno kitaro od ZAČETKA,brez preznanja..zanima me,kakšne kvaliteta je bila oprema,ali je blo težko,in če je splho kakšen napredek:) jaz letos končujem nižj glasbeno-inštrument klavirska harmonika,pa sem razmišlu,da bi se za en let upisu za akustično kitaro,tolk da se naučim osnov,pa se pol pač izpišem in sam doma gradim naprej...je to pametno? Hvala • titikaka
• Od: 31.1.2012
Re: Električna kitara
5.2.2012 18:33
pomoje se ti sam za 1 let ne splača it učit, js sm se doma vse sama naučila, prek interneta, si pač poiščeš akorde, pa se jih naučiš. mal po internetu pobrski za note pa akorde.
• SunshineXOXO
• Od: 28.11.2010
5.2.2012 20:29
[link]
[link] tule maš (= če še kej rabiš pa vpraš strica googla =P • Talie
• Od: 7.2.2012
7.2.2012 13:00
Ja jst sm se in ni blo ful lahko. Pomaga, če maš neki glasbene teorije in ja, tud posluha (jst ga nimam, tko da sm mela kar neki problemov).
• Timo3113
7.2.2012 18:02
kok časa pa rabiš da neki obvladaš,pa kakšno ktiaro rabiš...jaz si ne mislim zdajle kupit gibsonke,ker je predobra,hehe:D kaj pa je z ozvočevalcev?
• Mandex
• Od: 19.2.2012
• Kraj: Ljubljana
19.2.2012 15:51
Glede na to da hodiš v glasbeno šolo veš, da je to dolgotrajen proces in da v 1 letu se bore malo naučiš.. Glede na to, da končuješ nižjo glasbeno šolo potem note in te stvari poznaš tako da bi ti bilo bolje, če bi šel na privat inštrukcije.. Poglej na netu za kake privat inštruktorje..
• Timo3113
19.2.2012 23:37
1.Mandex,to še predobro vem,saj že šest let drgnewm tisto ubogo harmoniko,hehe:D
2.neko željo po kitari imam.že odkar pomnim poslušam sam kitare,kitrare,kitasre;pač rock,hard rock,pa tudi kakšen metal koamd,če je le dober:D 3.kdor se malo spozna na kitare,bi imel par uprašanj zanj. 3.1.sam sem se odločil za pravo kitaro,ne za nekakšne poceni kopije made in china.zdaj boste rekli:denar,denar,denar.ja.vem,ampak pri meni to ni problem. 3.2.izbiram med fender in gibson.in sicer Les Paul od Gibsona in Fenderjeve stratocaster in telecaster.ker se ne spoznam preveč,bi mi alhko vsak povedal malo znailnosti teh ktiar,za kaj se uproabljajo ipd. ?Hvala:) 3.3.bi se dalo dobiti nekaj kakovostnega v Sloveniji za okoli 600eur paket,pač vse kar eabiš da igraš,kitaro,trezalica,OZVOČENJE ipd. ? 3.4.privas/glasbena šola? • theoneblondie
• Od: 8.2.2012
20.2.2012 0:14
Timo3113 pravi:1.Mandex,to še predobro vem,saj že šest let drgnewm tisto ubogo harmoniko,hehe:D
2.neko željo po kitari imam.že odkar pomnim poslušam sam kitare,kitrare,kitasre;pač rock,hard rock,pa tudi kakšen metal koamd,če je le dober:D 3.kdor se malo spozna na kitare,bi imel par uprašanj zanj. 3.1.sam sem se odločil za pravo kitaro,ne za nekakšne poceni kopije made in china.zdaj boste rekli:denar,denar,denar.ja.vem,ampak pri meni to ni problem. 3.2.izbiram med fender in gibson.in sicer Les Paul od Gibsona in Fenderjeve stratocaster in telecaster.ker se ne spoznam preveč,bi mi alhko vsak povedal malo znailnosti teh ktiar,za kaj se uproabljajo ipd. ?Hvala:) 3.3.bi se dalo dobiti nekaj kakovostnega v Sloveniji za okoli 600eur paket,pač vse kar eabiš da igraš,kitaro,trezalica,OZVOČENJE ipd. ? 3.4.privas/glasbena šola? ok ene par uprašanj vem... sama sm tud nora na el. kitare in mam srečo, da poznam tipa, ki ima resen bend, in mi je mal povedu tkrat...V sloveniji dobrih kitar (original) ne da ravno kupit, ampak je ena intrnetna stran in sicer nemška, kjer lahko to naročiš (od bobnov, do bass kitar, trzalic, ojačevalcev, kablov vseee), ampak sm pozabila tko da če najdem ti napišem link. am pomoje je boljše privat učenje, kokr pa tista **** glasbena, čist brezveze je, sam pri privat mora bit edn ki se res spozna ane • Mandex
20.2.2012 8:51
Timo3113 pravi:1.Mandex,to še predobro vem,saj že šest let drgnewm tisto ubogo harmoniko,hehe:D
2.neko željo po kitari imam.že odkar pomnim poslušam sam kitare,kitrare,kitasre;pač rock,hard rock,pa tudi kakšen metal koamd,če je le dober:D 3.kdor se malo spozna na kitare,bi imel par uprašanj zanj. 3.1.sam sem se odločil za pravo kitaro,ne za nekakšne poceni kopije made in china.zdaj boste rekli:denar,denar,denar.ja.vem,ampak pri meni to ni problem. 3.2.izbiram med fender in gibson.in sicer Les Paul od Gibsona in Fenderjeve stratocaster in telecaster.ker se ne spoznam preveč,bi mi alhko vsak povedal malo znailnosti teh ktiar,za kaj se uproabljajo ipd. ?Hvala:) 3.3.bi se dalo dobiti nekaj kakovostnega v Sloveniji za okoli 600eur paket,pač vse kar eabiš da igraš,kitaro,trezalica,OZVOČENJE ipd. ? 3.4.privas/glasbena šola? No vidiš saj pri kitari je pa enaka situacija, če misliš iti v glasbeno na kitaro..Pač veš, da je to dolgottrajen proces, bi pa imel prednost, ker teorijo glasbe poznaš.. Note pa to.. 1. Glede kitare si kupi tako, ki bo imela tebi dober zvok.. Moj fotr je kitarist tako, da ti govorim to kar je on men povedal.. 2. Hmm natančno ti sicer nebi znal povedati, ker se ne spoznam toliko na kitare, ti pa lahko edino priporočam Fender Statocaster, ki ima saj meni boljši zvok kot Les Paul od Gibsona.. 3. Hmm to pa ne vem boš moral pogledat po slovenskih trgovinah z glasbeno opremo.. 4. Ja če želiš se počasi in postopoma učiti potem glasbena šola, če pa želiš hitreje napredovati potem pa sigurno privat.. Glasbena je nasplošno tam gre vse počasi, privat se bo pa posvečal tebi in tvojim željam.. • Timo3113
20.2.2012 12:47
Kako naj vem katera ima dober zvok,če pa nimam pojma o kitarah?2.vem,da sta Fender in Gibson vodilni,sicer opa se mi zdi da ljudjue bolj priporočajo Fenderjeve Tele in Strato-caster. 3.zdaj gledam eno bolj osnovno fenderjevo kao u kompletu 150eur,sam je jasno da s takšnim ojačevalcem ne prideš daleč.sam potem bo pa ojalčevalec dražji kot kitara sama,hehhehe 4.mogoče veš,kakšna je cena in cenovna razlika med privat in glasbeno šolo? Hvala,Mandex:) • Mandex
20.2.2012 14:14
Timo3113 pravi:Kako naj vem katera ima dober zvok,če pa nimam pojma o kitarah?
2.vem,da sta Fender in Gibson vodilni,sicer opa se mi zdi da ljudjue bolj priporočajo Fenderjeve Tele in Strato-caster. 3.zdaj gledam eno bolj osnovno fenderjevo kao u kompletu 150eur,sam je jasno da s takšnim ojačevalcem ne prideš daleč.sam potem bo pa ojalčevalec dražji kot kitara sama,hehhehe 4.mogoče veš,kakšna je cena in cenovna razlika med privat in glasbeno šolo? Hvala,Mandex:) 1. Greš v glasbeno trgovino, ko se boš odločil za nakup kitare in poveš kaj bi rad imel.. Lahko tam tudi predhodno probaš kitaro, ti jo priklopijo pa probaš pa potem se odločiš kaj ti je boljše.. Meni osebno ima Fender boljši zvok.. 2. Pusti ti to kdo je vodilni, ti si kupi tako, ki je tebi všeč, ti odgovarja, je cenovno ugodna in ki ti ima dober zvok.. Glede na to, da si začetnik kitare bi ti bolj priporočal, da si kupiš eno poceni začetniško električno kitaro in potem ko boš bolj znal kaj dražjega.. 3. Glede tega full pazi, ker original Fender ima oznako Made in US oz Made in UK, ostalo so ponaredki Fenderja pa tudi dvomim, da bi bil original samo 150?.. Original Fenderji so nad 500?.. 4. Ni neke hude cenovne razlike.. Jaz sem dajal ko sem hodil 25? na mesec s tem da sem imel 2× na teden bobne in 1× teorijo.. Na privat je pa nekako podobno.. Razlika je samo ta, da te v glasbeni naučijo vse, splošno znanje.. Privat pa te bo naučil kar bi ti rad znal.. • Timo3113
20.2.2012 18:40
1.tudi učitelj kitare,ki ga poznam,ima samo Fender,igra pa kot za keks.
2.tudi glede videza sta mi les paul in telecaster in statocaster najbolj všeč,mogoče samo kar se še videza tiče:tremolo na kitaro (tista ročak za vibracije) me pri videzu moti,tukaj prednjači les paul,ker nimajo tremolov,vsaj večina ne:) 3.vem da so originalni Fenderji...hm..."rahlo" dražji,ampak tukaj use pri tej kitari glede teh made in ... štima oz. je rpavilno,in top mi je tako sumljivo... 4.jaz sem navajen glasbenošolske oblike učenja,tako da imam pomisleke tudi glede privat,ker nas tem podeželju,kjer živim (okej,ni čisto podeželje) pomoje ni ravno veliko privatnih,vožnje dlje kot 15km pa ne pridejo v poštev,ker imajo starši takšne službe da si tudi za glasbeno šolo težko vzhamejo čas. • Timo3113
21.5.2012 18:53
Ponovno odpiram to temo,ker še nisem našel čistega odgovora,se je pa pridružilo kar nekaj novih članov,pa me zanima če bi še kdo kaj vedel.
Sem se pa zaradi poslabšanja finančnega stanja v družini odločil za Ibanez kitaro. Izkušnje? Kaj mislite glede teh dveh ponudb? [link] [link] |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.