zobni aparat

nusy96 • Od: 2.7.2011 • Prispevkov: 24
zobni aparat 4.2.2012 13:50
heila!!
Te teme še nisem zasledil nikjer, pa me zanima če ma kdo od vas aparat za zobe? Jaz ga namreč dobim aprila pa me je ful strah... Embarassed a to fejst boli? se je težko navadit nanj? Confused Ma kdo kak predlog glede unih gumic ko so barvne, kero barvo naj izberem?
plis help... Crying or Very sad
girl231 • Od: 20.8.2011 • Prispevkov: 6
Re: zobni aparat 4.2.2012 14:22
Hey Very Happy Jaz imam aparat že kr neki časa Smile Ko ti jih dajo gor sicer nič ne boli, samo dolgo traja ponavad Rolling Eyes Najprej je ful čudno ampak se hitro navadiš Smile Drugač pa glede gumic bi ti pa tko rekla...najprej dej sive pač take navadne da se mal navadiš...potem pa itak lahko vsakič ko ti jih zamenjajo (ker to ti zamenjajo tko na 4 mesece recimo) rečeš, da ti dajo drugo barvo Very Happy Upam da sem kej pomagala, če te še kaj zanima pa kr upraši.
LP Smile

Nazadnje urejal/a girl231 4.2.2012 18:47; skupaj popravljeno 1 krat
30stm • Od: 31.10.2010 • Prispevkov: 196
Re: zobni aparat 4.2.2012 15:35
hej hoj Very Happy am ja jst sm mela aparat skor dve leti....am pr men je ene 45 minut trajal k so mi ga gor dajal...lej najprej ti mensezdi dajo gor eno modro tekočino al neki pa neko lepilo pol ti pa gor nalepjo te zvezdice....okej sej ne vem če se čist prou spomnm sam se mi zdi da je blo takrt neki tazga....am in to je to....nasledn dan so mi dal pa gor gumice pa žico in je to to...am ja najprej zna bit mal neprijetn občutk glede na to da je to nek tujk v telesu....možno je da te bo srbela notranja stran ustnce al neki no....sam sej se navadš...mislm to je tapru filing pol pa še vedu ne boš da ga maš notr....ja barva gumic...najbolš je siva, sam je pa odvisn kakkšn člouk si...če si funky al neki pol dej odbito barvo gor al pa več barv če nisi pa pač ne ane....to ni nč tazga-....nč ne boli. najprej mal čudn pol se boš pa navadu..... Very Happy
xyxo • Od: 30.9.2011 • Prispevkov: 17
Re: zobni aparat 4.2.2012 15:46
ja jz tud mam aparat Smile ko ti ga da gor nč ne boli sam mal čudn občutek je k zapreš usta ampak se navadiš :)drgač mene je pol naslednji dan bolelo sam to sam neki dni pol pa ne več Smile) pa k mi je staula use močnejšo žico na začetku mal boli ampak ni hudo (:drgač za gumice pa tko k ti paše. meni je usak mesec menjavala in najprej sm mela enkrat roza pol pa skos bele kr lepše zgleda ;p drgač pa je ena moja sošolke mela usako gumico drugačne barve sam to men res grozno zgleda xD
s 4.2.2012 17:52
aaaa.. hvlala za tolažbo..
kak je pa pri fantih, mislim jih moti če ima dekle aparat al ne? tega me je tud malo strah, da se bo vse zrušlo...Very Happy
oflove • Od: 28.10.2011 • Prispevkov: 12
Re: s 4.2.2012 18:48
nusy96 pravi:
aaaa.. hvlala za tolažbo..
kak je pa pri fantih, mislim jih moti če ima dekle aparat al ne? tega me je tud malo strah, da se bo vse zrušlo...Very Happy

tud jas mam aparat Smile)
eh zakaj bi jih te to motlo? sej poljubljat se je isto ko pa brez ,mislim sploh ne čutiš aparata Very Happy eh nima se kaj zrušit, čeprav sem jas misla isto preden sem ga dobila, zaj ej pa vse kul Very Happy
annchx3 • Od: 29.5.2011 • Prispevkov: 70
Re: zobni aparat 4.2.2012 18:49
no sej večino so že prej napisal kak je. lahk ti pa še js povem. Smile
no js mam tut aparat. zgori mam prozorne zvezdice, spodi pa srebrne.
nič me ni bolel ko so mi gor deval, pol nasledn dan je mal doblel ampk ni blo hudo. pa k ti zategnejo žico tut boli pol nasledn dan, sam je za prežvet. Wink
najprej boš vrjetn mela mal unet notr v ustni votlini, ampk se bo pozdraul.

če boš mela prozorne zvezdice nemoreš met barvnih gumic, ampk pač sam prozorne. je pa res da prozorne zvezdice ne delujejo tko hitr kr srebrne, mal dlje traja da se zobi poravnajo kot pa pri srebrnih.

glede tipou. aveš kako je... aparat nasploh ni glih privlačn, ampk z aparatom ubistvu neboš nič drugačna kot brez. mam sicer eno prjatlco k ma tko nabite ustnce zarad aparata, da jih nemore normalno zapret, ampk to se zlo redko zgodi, pa še pol čez neki časa se tut ustnce lepo navadijo pa naravnajo.
js mam aparat že prbližn leto pa pou, pa nism nikol mela problemou pr tipih zrad aparata. tut žvališ se lahk čist normalno. tk da ne skrbi. Wink)
a 4.2.2012 19:04
hvala vsem....
se bom že navadla. glede tipou pa je itak tak: če te ma nekdo rad, te ma rad takšnega kot si in ne takšnega kot si bil ali pa še boš...

annchx3, ti si mogla kaj doplačat za ta prosorni aparat?
karin97 • Od: 5.2.2012 • Prispevkov: 47
Re: zobni aparat 5.2.2012 15:45
jas aparat dobim prav tako aprila. tri dni prej dobim gumice, potem pa najprej aparat zgoraj, čez nekaj mescov pa še aparat spodaj.
potem pa mi je rekla ortodontka da ko bom aparat dala dol dobila še neke posebne gumice, ki mi bodo popravljale čeljust.
ve kera o tem? jas je na žalost nisem razumela kaj je hotela povedati Very Happy
z 5.2.2012 20:47
nwm, mogoče je misla kaj takega? [link]
karin97 • Od: 5.2.2012 • Prispevkov: 47
Re: zobni aparat 6.2.2012 19:41
@Nusy96 mislim, da ni to mislila ker je še razlagala, kak aparat bom povprečno 2 leti nosla. Lahko več, lahko manj. Potem pa mi bo dala neke gumice gor, ki mi bodo ravnale spodnjo čeljust ker jo imam zamaknjeno Surprised
Re: zobni aparat 1.4.2012 14:10
in ja... jutri pride ta dan ko ga dobim... in sem se odločla da se nebom sekirala...
nekaj me še samo zanima, kolko let moreš met aparat? če ve slučajno keri kaj... Very Happy
whoknows • Od: 3.5.2011 • Prispevkov: 72
Re: zobni aparat 1.4.2012 21:07
am.. Smile srečno ju3 Very Happy drugač pa ni take sile veš, na začetku se ti bo zdelo, da s tem v ustih se neda živet ampak po treh dneh se navadiš in ga res ne čutiš več Very Happy prou pozabiš nanjga..

koliko časa ga boš imela je pa odvisno koliko ti mora popraviti Smile meni je rekla ortodontkinja, da ga bom imela največ dve leti... drugače ga pa sploh ne čutiš edino takrat, ko ti ga stisne to je pa enkrat na mesec ali dva.. ampak se da zdržati verjemi Smile

aparat ni nič tako groznega kot si nekateri predstavljajo pa tut fantou ne moti Smile
miijaaw • Od: 29.5.2011 • Prispevkov: 53 • Kraj: Celje
Re: zobni aparat 2.4.2012 18:32
No js ga tut dobim aprila zdajle enkrat...in me je kkr strah da mi nebo pasal.. vem da se čist preveč obremenjujem s tem...sam useen lej srce mam....pa tut zared fantov me je strah...kr vem da ko tk vidim aparat na punci mi tk čudno zgleda in ne glih lepo,,,,zato me je nmal strah.://

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.