Prehrana ...motnje prehranjevavanja...pač zdravje :)• Chocolat
• Od: 14.11.2011
Prehrana ...motnje prehranjevavanja...pač zdravje :)
3.1.2012 19:42
Hejla:) a je mogoče že kera(kdo)od vas imel/a anoreksijo/bulimijo oz. pozna koga s to boleznijo? Kako ste jo premagali,kaj je vplivalo nato, da ste zboleli?Res me zanima! -Mislite/menite, da se prehanjujete zdravo? Kolikokrat na teden uživate fast food(Mc.,pizze,burek itd.)? Kolikokrat pa dejsnko jeste s familijo doma kuhan obrok?Jst ponavad na kkšne 2 tedna jem fast food:)Pa vi? -Ste velikokrat pod stresom ,zaradi česa?samo zaradi šole, ali še zaradi drugih stvari?Kako se ga znbite? -Se ukvarjate s kakšnim športom? Če ne , zakaj ne? Hvala;) • slovenc79
• Od: 19.8.2011
Re: Prehrana ...motnje prehranjevavanja...pač zdravje :)
3.1.2012 19:57
v srednji sem bežno poznal neko punco ki je imela anoreksijo (nisem prepričan, ampak bila je nenormalno suha)
- menim da se zdravo prehranjujem. junk food npr. enkrat na teden (odvisno včasih veliko, včasih nič) pizze jem sveže (pač ne na hitro pripravljeno) se mi zdi bolj zdravo. skupaj jemo enkrat, kosilo, topel obrok vsaj 2krat na dan. - ni preveč stresa. na faksu/sš je problem če ni časa za topel obrok, samo nekaj na hitro, kar nima ne kvalitete ne kvantitete. oboje. stresa se znebim na različne načine - se. redno telovadim, 3krat na teden po 1h. np • Rocafella
• Od: 24.1.2010
3.2.2012 13:49
okej, čist na začetku. motnje hranjenja in motnje prehranjevanja niso ista zadeva. motnje prehranjevanja majo skoraj vsi dijaki, študentje, zaposleni ljudje..itd. pač..to je tisto ko nimaš urejene prehrane, ampak PSIHIČNO si zdrav. MH pa so psihičnega izvora.
Chocolat pravi: Hejla:) a je mogoče že kera(kdo)od vas imel/a anoreksijo/bulimijo oz. pozna koga s to boleznijo? Kako ste jo premagali,kaj je vplivalo nato, da ste zboleli?Res me zanima!
hodim k psihiatrinji. začelo se je z ortoreksijo, nato anoreksija. pol sem se htela pozdravit pa sem se samo zredila, začela hujšat in parkrat bruhala, ampak ne.. nimam bulimije. poznam ogromno ljudi Chocolat pravi: -Mislite/menite, da se prehanjujete zdravo? Kolikokrat na teden uživate fast food(Mc.,pizze,burek itd.)? Kolikokrat pa dejsnko jeste s familijo doma kuhan obrok?Jst ponavad na kkšne 2 tedna jem fast food:)Pa vi? ne jem fast fooda, mesnih izdelkov, krompirja, kruha, polnomastnih izdelkov. navajam se jesti testenine, riž in sir ter solato s kisom in oljem. večinoma jem zelenjavo, do določene ure pa sadje. Chocolat pravi: -Ste velikokrat pod stresom ,zaradi česa?samo zaradi šole, ali še zaradi drugih stvari?Kako se ga znbite? šport, risanje, slikanje, ples, druženje s prijatelji Chocolat pravi: -Se ukvarjate s kakšnim športom? Če ne , zakaj ne? se. dnevno tečem 60 minut, 4x tedensko delam na mišični masi, 1x (ponavadi ob sobotah) pa še dodatna ura kardia. včasih pa zdaj ko je izpitno obdobje.. gonim sobno kolo in se vmes učim (1-2 uri) • justfly
• Od: 17.7.2011
3.2.2012 19:48
js sm poznala eno k je mela lažjo obliko bulimije. hvala bogu se je pole šla zdravit. js hitre hrane in tega ne jm k se mi gnusi in jem s familijo usaki dan • Eay
• Od: 25.4.2010
4.2.2012 10:36
men je blo vedno težko k sm bila vedno tko bl mejhna..sošolke pa vse višje od mene.
V osnovni šoli sem trenirala atletiko, v gimnaziji pa opustila kr nism mela več časa. Samo doma sem sedela, se učila, vmes pa jedla. In takrat se je vse začelo...začela sem jest čeprav hrane sploh nism potrebovala, raztegnala sm si trebuh nato pa zarat groznega občutka kok jem šla vse vn zbruhat in sm se na tak način grozno zredila..bruhala sm eno leto potem pa poskusla vedno manj kr sm prebrala tolk slabosti bruhanja..tud glede požiralnika..zdj pazim na hrano...ampak ne vem kako naj neham, kr se vedno pojavi tist občutek da hrana ne sme prit vame. Vedno mi je v zavesti govorilo: zredila se boš! tvoje vrstnice majo tko fajn postavo ti boš pa debela, noben fant te ne bo več pogledal. In res je blo grozno zato sm pa to počela. ITM mam trenutno še normaln ampak je na meji in res se trudim shujšat. Tko da zdj sm začela s hrano po krvnih skupinah :/ Naj pa povem še to..da sm po postavi najbolj debela v razredo. Vem da se naj ne bi oziral na druge in res je težko kr moda zapoveduje takšno postavo. Ampak grozno je k prideš v trgovino pa iščeš med večjimi številkami, potem probaš si grozn, na konc si jst nč ne kupm in grem še bolj slabe volje domov in iščem tolažbo v hrani. Vse ki ste mele težave s prehranjevanjem bi prosila za nasvet kako ste spet postale normalne osebe? • Rocafella
• Od: 24.1.2010
4.2.2012 16:28
popolnoma ozdraviš težko, skoraj nikoli. vedno ti ostane to, maš pa vseeno good days pa bad days.
odvisno je tudi koliko je bolezen že napredovala... itak 90 % najstnic meni, da so debele in jih hujša pa niso zadovoljne s svojim videzom in so pol žalostne.. ampak ni nujno, da majo vse probleme. vsaj upam da je tako no. pol se to izravna, ko ugotovijo, da je pomembno to kaj majo v glavi in kaj bojo v življenju dosegle, ne pa to kako izgledajo, ker ko bo prišla ljubezen, bo partnerju itak vseeno kako zgledaš. mah.ne vem.. za sebe lahko rečem, da sem res začela s tem ''joj hočem bit suha itd.'' pol pa se je stopnjevalo v to, da ne prenesem več občutka hrane v ustih, v želodcu. če na kerem področju failam, vem da se moram kaznovat s tem da ne jem, telesa se ne smem dotikat, ker me panika zgrabi če čutim kaj mehkega. tudi v ogledalo se moram čim manj gledat, ker isto.. srce mi začne grozno hitro bit če ne vidim vseh kosti, tresem se, v glavi pritisk pa take. če jem v družbi sem živčna in sploh ne upam dvignit pogleda, komaj grizem, vroče mi je.. ko mam tiste good days pa če ''preveč'' pojem, postanem živčna in ne morem bit na miru, dokler tega viška ne porabim,..ko sedim čutim da se mi maščoba nabira po telesu, zato moram vsake toliko časa vstat in naredit par vaj al pa nekam it.. tak da ja... čim manj ogledal in prijemanja telesa pa bo! pa uživanja v hrani seveda. ne jest to kaj moraš pa kdaj moraš, ampak ko ti bo pa tisto ko se ti lušta. aja p.s. meni je pomagalo še to da so se druga področja življenja izboljšala (torej šola, družba, ljubezen itd.) in da sem si vsak dan ponovila kak so mi všeč atletske postave, tako da sem nazadnje začela tudi verjet. • OneDirectionVEVO
• Od: 7.11.2011
15.5.2012 15:55
@Rocafella
Ti me spominjaš name. Nekaterim se zdi prav smešno, da ne rečem bolno, kar si delala. Jaz pa te razumem. Slabo mi je, ko stopim pred ogledalo. Pas si zmeraj zatiskam in če je 'ostanka' manj kot včeraj, mi je že slabo. Imam še polno raznih takih, ki jih pa ne bi omenjala. Okej, nisem anoreksično, po ITMju normalna. Ful mi je bed, ker nič ne rastem. V petem razredu sem bila za eno glavo večja od mojif BFF, letos me je pa ena prerasla, druga je pa enako velika. In žreta vse kar vidita. Dobesedno. Dva kosila, dve malici, ogromno prigrizkov. Rezultat? Suhi ko zobotrebca. To se mi res ne zdi fer. Ne morem hoditi z njima, ker se mi zdi, da ljudje mislijo :' ' Kako je pa ta debela.'' itd. Imam psihične in ne telesne motnje hranjenja. pika. • TNT
• Od: 15.5.2012
16.5.2012 17:16
na naši šoli je že neki let nazaj mela ena punca anoreksijo. ampak potem, kr ni nč jedla je umrla.
• mee913
• Od: 16.5.2012
16.5.2012 22:48
Chocolat pravi:Hejla:) a je mogoče že kera(kdo)od vas imel/a anoreksijo/bulimijo oz. pozna koga s to boleznijo? Kako ste jo premagali,kaj je vplivalo nato, da ste zboleli?Res me zanima!
-Mislite/menite, da se prehanjujete zdravo? Kolikokrat na teden uživate fast food(Mc.,pizze,burek itd.)? Kolikokrat pa dejsnko jeste s familijo doma kuhan obrok?Jst ponavad na kkšne 2 tedna jem fast food:)Pa vi? -Ste velikokrat pod stresom ,zaradi česa?samo zaradi šole, ali še zaradi drugih stvari?Kako se ga znbite? -Se ukvarjate s kakšnim športom? Če ne , zakaj ne? Hvala;) jst mam motnjo, diagnosticirano kot neuvrščena motnja.....tko zlo podobna kompulzivnemu prenajedanju, sam umes so dnevi normalnega prehranjevanja, skupi z telovadbo (okol pou ure na dan teka ali dve ure hoje v klanc) use skp se mi je začel, ko sem pršla v šolo 1.septembra 2010 in sm med počitncami shujšala na 50kg....use punce, k so mi ble fouš, so mi začele govort, d sm presuha, anoreksična, zgledam, kot da bi mela itm 13 in podobne laži....jst sm jim vrjela in k nism vedla, kko se zredit, sem se začela nažirat. Taprvi mesc sm misnla, d mi bo ratal ustavt, ampak je šlo u tako skrajnost, da kadr sm žiučna, jem. kadr se mi kej ne uresnič(npr. dobim slabo oceno), jem....in pojavlat so se mi začele depresije, začela sm se sramovt lastnga telesa. ta let sm mela poun kufr te motne, tko d sm se prjaula u svetovalnico za motnje hranjenja in končn so izbolšave drgač te p sama motna zmatra ful....ocene se ti poslabšajo, zaspan si skos, p tud life se ti spremeni, ker se ful sramujš svojga telesa....pč čist glupo poznam par oseb z bulimijo/anoreksijo/kompulzivnim/neuvrščeno motno, med kterimi hodjo v isto svetovalnco kt js.... • OneDirectionVEVO
• Od: 7.11.2011
17.5.2012 16:41
Tudi moja prijateljica ima motnjo prehranjevanja. Res je čudno, ker so njeni starši zelo strogi. Ne mara sadja. Ne mara zelenjave (razen krompirja, raje pomfrija). Tudi meso(razen pohano)in sir se ji gabi. Žre samo sladkarije in kruh. Samo nezdravo. Res čudno, da ima samo 64 kil pri njenih 160(ali več) cm. -.- Kaj si mislite o tem?? |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.