Dolensko, oziroma posavsko narečje• makotejebe
• Od: 30.8.2010
Dolensko, oziroma posavsko narečje
4.10.2011 18:19
Prosil bi če bi lahko kdo par stavkov napisal v enem od teh narečij ker rabim nekaj za šolo. hvala v naprej • Elena
• Od: 11.9.2010
Re: Dolensko, oziroma posavsko narečje
5.10.2011 7:16
No belokranjsko je tko:
Zeki- Zakaj? Kokto- kako to? poki- Po kaj? Vredi- Vredu uno- tisto damuh- domov bejž- pojdi pejd- pojdi kozuc- kozolec tok- tako kok- kako štukat- vezati dobr večer- dober večer Kulko- koliko ldi- ljudi pole- potem Več se zdei ne spomnem • Ursxx
• Od: 6.12.2009
5.10.2011 9:08
Elena pravi:No belokranjsko je tko:
Zeki- Zakaj? Kokto- kako to? poki- Po kaj? Vredi- Vredu uno- tisto damuh- domov bejž- pojdi pejd- pojdi kozuc- kozolec tok- tako kok- kako štukat- vezati dobr večer- dober večer Kulko- koliko ldi- ljudi pole- potem Več se zdei ne spomnem mešanca - PODGURJE PA NOVOMESTO in okolica kuga - kaj kua pk - kaj pa zatorej - zato akul - okoli ablačnu - ablak = oblačno - oblak mrbt - mogoče nuge - noge de - da tulk(u) - toliko cukr - sladkor kušnt - poljubiti kuga t pa nej - kaj ti pa ni xD ... unu - tistu • Ursxx
• Od: 6.12.2009
8.10.2011 17:50
evo ti nejkej ad dulencu! ;P
PRILEPI SI TO V ZID,ČE SI PONOSEN DOLENEC! ? Kako veš, da si dolenc? Kraju s 7000 prebivalci in štirimi semaforji rečeš mesto. Zavedaš se, da je lahko usodno, če v gostilni naročiš Union. Nimaš kleti, ampak keudr. Na morje hodiš v Nerezine. Nimaš superg, adidask in patik, ampak ene in edine teniske. Stvari ne razumeš, ampak jih zastopš. Se ne utrudiš, ampak zmatraš. Začudenje izražaš z ne me ****! Nisi buden, ampak čujš. Nič ni tam ali pa tu, ker je vse tamlele in tlelele. Stvari ne potrebuješ, ampak jih nucaš. Ne paziš, da ne padeš po stopnicah, ampak mirkaš, da ne telebneš pu štengah. Ne pogovarjaš se, ampak se menš. Ni kaj, ni kva, ni kua.. ampak enostavno: a? Ne rečeš odidi, ampak bejš ali pa marš. Ne želiš.. ampak hočš. Nadpovprečno uporabljaš besedi **** in ****. Samokolnica je karola. Traktor ni traktor, če ni trahtar. Nisi pijan, ampak si nabit ku mamba. Mi nimamo shrambe, mi mamo špajzo. Ne voziš kolesa, ampak biciku. Mi mamo škarpo, ne zid. Ne igraš glasbe, ampak špilaš musko. Ne rečeš krožnik in skodelica, ampak taler in šalca. Nimaš mila, ampak žajfo. Mi mamo puščico, ne peresnice. Ne rečeš izvijač, ampak šraufncigr. Ne vprašaš zakaj, ampak zakuga. Ne ješ češenj, ampak črešje. Ne ješ jabolk, ampak jabuka. Ne zajtrkuješ, ampak fruštkaš. Nisi pripravljen, ampak prštiman. Ne greš domov, ampak domu. Mi se ne vozmo.. mi se furamo. Ne vprašamo kje si doma, ampak skod pa si. Mi ne rečemo noro, ampak huduuu. Ne greš na poroko, ampak na ohcet. Se ne jezimo, ampak ****. Pa zafrkavamo tut ne, ampak ****. Ne bereš časopisov, ampak cajtnge. Ker mamo samo mi avtohtono vrsto šmarnco. Mi rečemo špricar, ne brizganec. Mi ne osvajamo, ampak pecamo. Ne piješ, ampak ga žreš. Nimaš predpasnika, ampak firtah. Mi ne dokončamo dela, ampak smo fertik s poslom. Ga ne pretepeš, ker te je ogoljufal, ampak ****š ker te je nategnu. Mim gustilne jt je greh! NI GA VITAMINA ČEZ LITER VINA, NI GA SLOVENCA ČEZ DOLENCA! ? |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.