LEČE-očala-PROSIM POMAGI ;(

lana • Od: 24.11.2010 • Prispevkov: 155
LEČE-očala-PROSIM POMAGI ;( 8.9.2011 18:07
problem je tak.. nosim očala..sej je druga use ok, pa to..sam usejen..
...prej sm vedno mislala, ka sm lepa u teh učalih (to pa zato kr so mi to
usi govoril) no predusem mami največ, in od nje sodelavke...
..ampak zdej, k sm pa prvi letnik, mi je pa edn reku, de zgledam
ku piflarka...
..pa tut men je bol ušeč, če ko je punca pač namazana,ane, da se
lepo,..pa tut velik bolš se vid, če nimaš očal..kot pa kadar jih imaš...

..jst bi mela leče....(VEM DE NI TO ZDRAVO, VEM DA SUŠI NOTER
NEVEM KAJ, VEM DA POL NIMAŠ VEČ SOUZ, VEM, DE JIH NEBOM
MOGLA NOSIT CEU ŽIVLJENJE...PA BLA,BLA,BLA....)
sam usejen, jst bi jih fuuuuuuuulll rada mela....sam problem
so TASTARI, k mi jeh ne pstijo -.-
..najmanj stokrat sm jih že poskušala
prepričat, pa nč..ne pa ne pa ne..ZAKAJ..?? zaradi stvari, ki se mi
lahko zgodijo, (ki so gor napisan v oklepaju, z velikimi črkami..)

PROSIM ZA NASVETE-STVARI AL KAR KOL, DE
JIH PREPRIČAM... Very Happy PROSIM..

PS:
brez očal, pa nebom hodla, kr prej sm mela manjšo dioptrijo, pa sm
še lahkla, čeprau nism vidla stvari, pa obrisou..pa sm jih mela sam
za na tablo..ampak zdej pred kake pou leta se mi je pa tak
poslabšal..de nemorm brez njih..nevidim stvari, ljudi, obrise,nč... ;(
30stm • Od: 31.10.2010 • Prispevkov: 196
Re: LEČE-očala-PROSIM POMAGI ;( 8.9.2011 21:14
okej...lej jst mam leče in so čist kul...1. ne vem kje si use to slišala (kar je blo v oklepaju)...sploh ni res da nimaš več solz pa te fore...okej morš mau več mežikat pa še to je zlo odvisn...drgač za to tut ubstaja tekočina da se ti oči ne izsušijo.....lej kar se tiče makeupa....je čist odvisn kakšn je in kakšne maš špegle....pač veš pa tut to da ti bo mt mrskej rekla zto kr si njena hčer in se njej to res zdi in vrjamem da si čist lepa u špeglih....drgač leče niso ne vem kaj škudljive..če so sploh ampak ti lahk pumaga zmanšat dioptrijo....no usaj pr men...pa zlo odvisn je kam greš.....drgač pa reč duma da bi jih zlo rada mela zto kr je vlik bolš pr športni da tko bolš vidš pa zarad dežja pa kr neki nakldi...briga te...sam tko no...leče so čist kul in ni nubenih posebnih prublemou...uso srečo drgač pa upam da je kej pumagal..Smile
sebiixx • Od: 29.12.2010 • Prispevkov: 88
Re: LEČE-očala-PROSIM POMAGI ;( 8.9.2011 21:43
to sploh ni res¨!

lej nevem kok folka nos leče pa ni nič narobe z njimi !!
sam je res da morš pazt na higijeno pač... in na začetku te bo mal špikal kar nbo nč narobe... Smile
lej res nič ni narobe z lečami tko da... še več, priporočam ti jih ker je res bolše brez..

predlagam pa da se puguvuriš s starši pa jim pač pojasnš svoje občutke in bo to to Smile
Sasii • Od: 24.7.2011 • Prispevkov: 12
Re: LEČE-očala-PROSIM POMAGI ;( 9.9.2011 21:32
ja pač jaz tudi nosim leče, in to kar je v oklepajih ne vela nič Wink
pač men je osebno tudi fuul doru imeti leče in sem zeloo zadovolna z lečami Very Happy tko da js ti kr predlagam da če ti očala niso več všeč da probaš nosit leče ker pač na vsakega drugače vlipajo in vse ;D mislim da je najbolje da jih probaš in se sama odločiš kaj misliš Wink

men so leče 100000000x bolše kakor očala in ja.. ;P

Lepo se mej Wink
iceQueen • Od: 17.7.2010 • Prispevkov: 91
Re: LEČE-očala-PROSIM POMAGI ;( 10.9.2011 10:37
Eni živite v kameni dobi....
Re: LEČE-očala-PROSIM POMAGI ;( 10.9.2011 15:47
iceQueen pravi:
Eni živite v kameni dobi....

hočeš rečt; živiJO,kr moja mami še kr tko misl (kokr je blo učasih)...
Re: LEČE-očala-PROSIM POMAGI ;( 10.9.2011 16:38
Verjetno bi rada kupila leče pri okulistu, da ti najprej izmeri dioptrijo za leče itd.....
Naj gre tvoja mami s tabo, pa ji bo zdravnik lepo razložil, njemu bo pa verjetno verjela.
Re: LEČE-očala-PROSIM POMAGI ;( 10.9.2011 17:08
iceQueen pravi:
Verjetno bi rada kupila leče pri okulistu, da ti najprej izmeri dioptrijo za leče itd.....
Naj gre tvoja mami s tabo, pa ji bo zdravnik lepo razložil, njemu bo pa verjetno verjela.

prau maš.. Very Happy hvala za nasvet..
ka pa če bi šla enkrat tja, (k okulistu) tko informatiuno ane, pa bi rekla,
če lahka pridem na pregled, pa de je situacija taka, da mi mami ne pusti
jih kupit, pa če jo lahka prepriča..
.al si že predstavlam nemogoče sanje..?? prosim mnenja.. AL TUT ON NEBO HOTU..?? (oz. ona, al kar kol je..???????9
Re: LEČE-očala-PROSIM POMAGI ;( 10.9.2011 18:11
Ne vem....glej probaj se naročiti pri okulistu, itak imaš na vsake toliko časa verjetno reden pregled, da ti preveri, če je vse ok z dioptrijo. Potem reci mami, da naj gre s tabo not v ordinacijo, pa naj bo tam zraven, ko ti bo preverjal vid. Potem pa ga tam pred mamo vprašaj, kako je z lečami, če so vredu za nositi in sem prepričana, da NE BO REKEL O LEČAH NIČ SLABEGA. Na tak način lahko prepriča tudi tvojo mami, pa še ona lahko vpraša strokovnjaka, ki se verjetno bolj spozna na to kot ona ane.
Če pa mogoče noče, da bi ti nosila leče, ker je problem denar, potem pa ti ne morem pomagati.

Upam, da uspe.
Re: LEČE-očala-PROSIM POMAGI ;( 10.9.2011 18:50
iceQueen pravi:
Ne vem....glej probaj se naročiti pri okulistu, itak imaš na vsake toliko časa verjetno reden pregled, da ti preveri, če je vse ok z dioptrijo. Potem reci mami, da naj gre s tabo not v ordinacijo, pa naj bo tam zraven, ko ti bo preverjal vid. Potem pa ga tam pred mamo vprašaj, kako je z lečami, če so vredu za nositi in sem prepričana, da NE BO REKEL O LEČAH NIČ SLABEGA. Na tak način lahko prepriča tudi tvojo mami, pa še ona lahko vpraša strokovnjaka, ki se verjetno bolj spozna na to kot ona ane.
Če pa mogoče noče, da bi ti nosila leče, ker je problem denar, potem pa ti ne morem pomagati.

Upam, da uspe.

ne denar ni problem, ona noče zarad tega, kar je blo prej v oklepaju..hvala za use Very Happy
frenchkiss • Od: 9.7.2011 • Prispevkov: 103
Re: LEČE-očala-PROSIM POMAGI ;( 10.9.2011 19:11
omg, to kar si napisala v oklepajih glede leč, sploh nič ni res..
jaz jih tudi nosim, pa so mi prav fajn.. moreš met malo večjo higieno, drugače pa so super..

ja ne vem.. na tvojem mestu bi jaz šla k okulistu z mamo (kot so že drugi omenili), in bi pač vprašala okulista kako je kaj glede leč.. če bi ble primerne, pa če ti lahko da kako zloženko o lečah. jaz sem jo tud dobla, preden sem se odločla za leče, pač, da se sem si prebrala kaj več o njih.. no in pol naj si mama malo prebere to zloženko, pa bo vidla pol, da so leče prav fajn in kvečjemu boljše od očal.. pravtako, če omeniš okulistu, da bi mogoče mela leče, jih lahko celo sprobaš.. pač, preden sem se jaz odločila za leče, mi je pač okulist dal za sporobo ene leče not, in pol mi je rekel, da mam eno uro časa, da grem malo z njimi po mestu in vidim, kako bom se počutila.. mogoče bi se potem tvoja mama tak lažje odločila, če ti bo okulist dal za sprobo leče, pa če ji boš pol omenla, kak si se boljše počutila z lečami itd. .. pa lahko ji tudi omeniš ja, da ti je pri telovadbi problem, da skoraj nič ne vidiš brez očal, pa da te moti ko npr. prideš iz hladnega notr na toplo, da se ti rosi itd.
vglavnem, da se nakladat, najboljše pa bi pomoje to z okulistom delovalo..
Re: LEČE-očala-PROSIM POMAGI ;( 10.9.2011 21:22
frenchkiss pravi:
jaz jih tudi nosim, pa so mi prav fajn.. moreš met malo večjo higieno, drugače pa so super..

ja ne vem.. na tvojem mestu bi jaz šla k okulistu z mamo (kot so že drugi omenili), in bi pač vprašala okulista kako je kaj glede leč.. če bi ble primerne, pa če ti lahko da kako zloženko o lečah. jaz sem jo tud dobla, preden sem se odločla za leče, pač, da se sem si prebrala kaj več o njih.. no in pol naj si mama malo prebere to zloženko, pa bo vidla pol, da so leče prav fajn in kvečjemu boljše od očal.. pravtako, če omeniš okulistu, da bi mogoče mela leče, jih lahko celo sprobaš.. pač, preden sem se jaz odločila za leče, mi je pač okulist dal za sporobo ene leče not, in pol mi je rekel, da mam eno uro časa, da grem malo z njimi po mestu in vidim, kako bom se počutila.. mogoče bi se potem tvoja mama tak lažje odločila, če ti bo okulist dal za sprobo leče, pa če ji boš pol omenla, kak si se boljše počutila z lečami itd. .. pa lahko ji tudi omeniš ja, da ti je pri telovadbi problem, da skoraj nič ne vidiš brez očal, pa da te moti ko npr. prideš iz hladnega notr na toplo, da se ti rosi itd.

ej kok ti je lahka dal za probo, ka pa dioptrija..?? ka so ti nardil za probo, že
kr tvojo dioptrio al kaj..??
sorry de ne zastopm :/
Very Happy
frenchkiss • Od: 9.7.2011 • Prispevkov: 103
Re: LEČE-očala-PROSIM POMAGI ;( 10.9.2011 22:08
lana pravi:
frenchkiss pravi:

ej kok ti je lahka dal za probo, ka pa dioptrija..?? ka so ti nardil za probo, že
Very Happy

ja jaz sem šla na pregled.. prej sem mela očala, sam jih nisem cel cajt nosla, ker se nisem dobro počutla v njih..
vglavnem, naredil mi je pregled, pač kak vidim..
pa sem omenila, da bi mogoče leče mela, pa mi je pol dal mojo dioptrijo ja.. za sprobat, pa mi je med. sestra dala jih noter, pa sem jih pol mela notri eno uro.. pa sem šla malo vun, pač po mestu gledat, kak vidim z njimi pa to.. pa pol sem prišla nazaj, pa sem si jih kar naročila..
Re: LEČE-očala-PROSIM POMAGI ;( 10.9.2011 22:46
frenchkiss pravi:
lana pravi:
frenchkiss pravi:

Very Happy

ja jaz sem šla na pregled.. prej sem mela očala, sam jih nisem cel cajt nosla, ker se nisem dobro počutla v njih..
vglavnem, naredil mi je pregled, pač kak vidim..
pa sem omenila, da bi mogoče leče mela, pa mi je pol dal mojo dioptrijo ja.. za sprobat, pa mi je med. sestra dala jih noter, pa sem jih pol mela notri eno uro.. pa sem šla malo vun, pač po mestu gledat, kak vidim z njimi pa to.. pa pol sem prišla nazaj, pa sem si jih kar naročila..

u fajn... Very Happy upam, da uspe tudi pri meni
monxiee • Od: 2.6.2011 • Prispevkov: 68
Re: LEČE-očala-PROSIM POMAGI ;( 11.9.2011 20:36
Js bii jiiih tuut melaa! Pa mt neki teži da ne -.-
Am a dobiš pr lečah tuut popust, tko k pr očalih. Tist k ti na vsake 2 leti pripada popust pr očalih. A to za oboje isto vela al ne?
Re: LEČE-očala-PROSIM POMAGI ;( 12.9.2011 19:44
sm ji rekla, prosla..pa use...sam bomo vidl..dvom..noče..ona je slišala
drugač (oklepaj pa to..)

hvala usem Very Happy

upam, da jo kdaj prepričam..
Re: LEČE-očala-PROSIM POMAGI ;( 24.9.2011 22:07
okej, zdej pa.. : POMENBNO OBVESTILO..!!
HVALA Very Happy res usem hvala..za kakršna kol mnjenja..pa nasvete..kr mi
je dovolila..pa smo jih šle že u petek kupit..
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

sam zdej je pa na žalost nastau drug problem.. ŠE ENKRAT HVALA USEM..!! Very Happy

[link]

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.