ČE ZNA GDU PREVEST ENO GOETHEJEVO PESM :D• danalana
• Od: 29.11.2009
ČE ZNA GDU PREVEST ENO GOETHEJEVO PESM :D
12.1.2011 19:57
no pač js se učim nemščino...in mamo eno goethejevo pesm za prevest (un ku jo prevede dubi 5). in js se mučm, pa nimam pojma. bi znou gdu pomagat pliiiis?
evo tuki je: Ich ging im Walde So vor mich hin, Und nichts zu suchen, Das war mein Sinn. Im Schatten sah ich Ein Blümchen stehn, Wie Sterne blinkend, Wie Äuglein schön. Ich wollt es brechen, Da sagt' es fein: Soll ich zum Welken Gebrochen sein? Mit allen Wurzeln Hob ich es aus, Und trugs zum Garten Am hübschen Haus. Ich pflanzt es wieder Am kühlen Ort; Nun zweigt und blüht es Mir immer fort. • kates
• Od: 28.8.2010
Re: ČE ZNA GDU PREVEST ENO GOETHEJEVO PESM :D
12.1.2011 20:25
I went in the woods
Sun front of me out And not belong, That was my sense. In the shadow I saw A flower stand, Like stars flashing Lovely as eyes. I want to break it It said it is fine: Am I to wilt Be broken? With all the roots I picked it out, And contributed to the garden Pretty home. I planted it again At cool place Now branches and blooms I have always gone. • EViiLpanda
• Od: 21.3.2009
12.1.2011 23:56
šel sem v gozd,
še preden sem (iz nemške verzije) / sonce pred mano ven (vzide?) = angleška verzija in nič iskal to je bil moj smisel v senci sem videl stati rožico kot zvezde bleščečo ljubko kot oči hočem jo zlomiti pravijo, da je vredu Bi moral oveneti? z vsemi koreninami sem jo pobral jo posadil na vrtu, lep dom posadil sem jo še enkrat na hladnem mestu še naprej cveti in veni vedno sem odšel mal bol kiljav prevod sam bl neznam nemško...neki je. mgoče kkšn stavk mal na lepš obrn • onaSem
• Od: 27.1.2010
14.1.2011 19:19
Zih je kje v slovenščini...prevedi naslov pesmi,pa pol išči po netu,ane ;D
• danalana
• Od: 29.11.2009
15.1.2011 11:20
ok tnx res • makotejebe
• Od: 30.8.2010
21.1.2011 16:25
went in the woods
Sun front of me out And not belong, That was my sense. In the shadow I saw A flower stand, Like stars flashing Lovely as eyes. I want to break it It said it is fine: Am I to wilt Be broken? With all the roots I picked it out, And contributed to the garden Pretty home. I planted it again At cool place Now branches and blooms I have always gone. WTF to je najbol crappy prevod kar sem jih kdaj vidu • Ursxx
• Od: 6.12.2009
22.1.2011 15:32
lj tle maš nek sam prek prevajalcu prevedenu a ne, use je mal bl tko sam oblikuj:D
PRESIS AMEBIS: Jaz iti v Walde Tako pred me tja, In nič k iskati, To je bilo moj čut. V senci sem videl Blümchen stoji, Kako Zvezde lesketati s, Kot Äuglein schön. Jaz hotite ono lomiti, Ker rečete' ono fino: Moram k venenju Lomil njegov? Z vsemi koreninami Izkopal sem ono, In Truog k vrtu Pri ljubki hiši. Jaz posadite ono spet Na hladnem kraju; Zdaj odcepite in cveti Meni vedno fort. [link] NEMŠKO-SLOVENSKI SLOVAR tle še mal poglej. ps. nism u nevem kakšno pomoč ampak neki pa je ;D |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.