Srednja šola Slovenska Bistrica

bojana • Od: 25.9.2008 • Prispevkov: 306
Srednja šola Slovenska Bistrica 18.1.2009 16:44
Če slučajno obiskuješ to šolo, prosim povej kaj o tem:

- zakaj si se vpisal/a na to šolo,
- kako zahtevna se ti zdi,
- kakšna znanja in možnosti ti ponuja,
- kateri predmeti se ti zdijo ok in kateri najbolj kritični,
- kako se razumeš s sošolci,
- kakšne načrte imaš za naprej,
- si zadovoljen/a tu ali ti je žal, da se nisi vpisal/a kam drugam,
- pa če so še kakšne druge posebnosti, kaj te moti, kaj ti je ok, itd.
deki • Od: 10.9.2009 • Prispevkov: 4
Srednja šola slovenska bistrica 10.9.2009 17:58
Sem bil dijak prejšnje generacije na SŠSB. To leto sem hvala bogu uspešno zaključil šolanje. 4 leta šolanja na srednji šoli slovenska bistrica je 4 leta muk za dijaka, ki ne da prav profesorjem. (Dati jim moraš prav, tudi če se motijo!).

Odnos profesor-dijak je zelo nestrokoven, odnos ravnateljice in podravnateljice pa zelo neprofesionalen. Večkrat so me presenetili z čudnim obnašanjem, češ da so dobili anonimen klic, v katerem so jim povedali da sem sošolcu uničeval zasebno lastnino. Seveda ko sem rekel naj mi pokažejo uničeno lastnino ni bilo odgovora, niti tistega sošolca ne enega dokaza.

Ko smo bili v CŠOD v Fiesi 5dni predvidenega bivanja se je končalo četrti dan (iz tretjega na četrti dan) ko je odpadel strop v enem delu stanovanja v katerem so bivali sošolci. Nepremišljeno smo morali nazaj spat, češ da je objekt varen.

Druga stvar so ocene in ocenjevanje. Sošolci in sošolke ki so imeli vedno dobre ocene (ker so se prilizovali itd.) so porgnili na maturi, tisti ki smo imeli nms na nms (seveda še sami nismo vedeli zakaj, mogoče zaradi ne_istih pogledov na stališča profesorjev) smo maturo opravili zelo dobro.

Od tega da ravnateljica zagovarja oziroma si zatiska oči pred drogami in vso "štalo" na šoli pa do njihovih nepremišljenih napadov na dijake.

Če bi se še 1x vpisoval raje pustim šolanje kot da grem še 1x na to šolo. Na nobeni šoli se še nisem počutil tako "ogroženo" pa naj bo to v šoli ali v šoli v naravi...

Sicer pa to je samo moje mnenje in moj pogled, konkretnih dokazov o raznih stvareh za katere sem bil kriv pa še do danes nisem dobil.

Pošljem še 2 utrinka iz šole v naravi oz. kaj lahko pričakuješ sredi noči od te šole:

Še ena tema v kateri se je razpravljalo o tem:
[povezava]
objava pa je bila tudi v časopisu Direkt.
lp
lyra • Od: 21.8.2009 • Prispevkov: 3
Re: Srednja šola Slovenska Bistrica 10.9.2009 18:58
jst sm z bistrce po podatkih grem rajš u kakšno drugo sš
Re: Srednja šola Slovenska Bistrica 10.9.2009 19:05
+ to da ko poveš da si v bistrško šolo hodo te vsi delodajalci itd. gledajo postrani in se odnos takoj spremeni, enakovredna naprimer Mariborski je samo na papirju.

Zdaj ko sem končal šolo, me je sram ker se nebi mogel zaposlit v svoji stroki ker znam ne nič glede te šole, razen slepega tipkanja.

Če bi še 1x izbiral se raje vozim 50km drugam vsaj dokler ne menjajo vrha šole.
PorceLan • Od: 20.6.2009 • Prispevkov: 1866 • Kraj: Rehab
Re: Srednja šola Slovenska Bistrica 10.9.2009 19:15
Ja jas poznam ene ko hodijo na ekonomsko v bistrco, pa tui isto pravijo.. Pač da nič nea spoštujejo, da so včitli katastrofa itd.. um ja pač tak je. (:

aja, za gimnazijo so pa vsi rekli da je kao ful vrei.. pač tui včitli da so vrei, pa snov pa to.. čips? če poznate.. pač za njega so vsi rekli da je pune fajn.. (:
Re: Srednja šola Slovenska Bistrica 10.9.2009 20:30
Re: Srednja šola Slovenska Bistrica 10.9.2009 20:49
WTF kaj je ta slika Laughing

Citat:
čips? če poznate.. pač za njega so vsi rekli da je pune fajn.. (:

On je fajn. Profesorji za gimnazijo se ne razlikujejo kaj preveč kot med ekonomsko ker nekateri učijo oboje mešano, samo sigurno pa so tisti ki učijo samo gimnazijo vidno boljši ja. (Rigler itd.)

Čips je fajn v prvem letniku, doker vrjameš njegovim zgodbicam. Drugače pa je fajn ko dijakinje vozi domov sem slišal to šolsko leto... Laughing

Dobri profesor je biu nežen z njo,
znau nardit da blo lepo
PorceLan • Od: 20.6.2009 • Prispevkov: 1866 • Kraj: Rehab
Re: Srednja šola Slovenska Bistrica 10.9.2009 20:59
deki pravi:
WTF kaj je ta slika Laughing

Citat:
čips? če poznate.. pač za njega so vsi rekli da je pune fajn.. (:

On je fajn. Profesorji za gimnazijo se ne razlikujejo kaj preveč kot med ekonomsko ker nekateri učijo oboje mešano, samo sigurno pa so tisti ki učijo samo gimnazijo vidno boljši ja. (Rigler itd.)

Čips je fajn v prvem letniku, doker vrjameš njegovim zgodbicam. Drugače pa je fajn ko dijakinje vozi domov sem slišal to šolsko leto... Laughing

Dobri profesor je biu nežen z njo,
znau nardit da blo lepo

aja no nea jas tega poznam tak.. Pač jas čipsa poznam iz tabornikov, pač kolpa pa to (:
Drugače ga pa vsi hvalijo, pa niso več 1 letnik (:
Vsaj en, če tak gleaš
Re: Srednja šola Slovenska Bistrica 10.9.2009 21:03
proti ravnatlci pa podravnatlci je itak car.
techno • Od: 17.9.2009 • Prispevkov: 1
Re: Srednja šola Slovenska Bistrica 17.9.2009 0:18
Letos je imel dijak popravnega, na popravnem so mu dejali da je opravil. 3dni pred začetkom pouka dobi klic da so se zmotili glede seštevanja točk in da je "padel" letnik. Sedaj hodi spet v 3letnik srednje šole slovenska bistrica.

3dni pred začetkom pouka, vse veselje ki ti vljijejo, če da si naredil popravca izgine in izveš da boš šolanje "moral" podaljšati za 1 leto.

GOOD GAME SŠSB-THAT'S ALL I CAN SAY, ker verjamem da tudi "šola" to bere še samo tole lahko rečem: Vedite da generali vejo kaj dela njihova vojska!

Če pa bere ta dijak, mu lahko rečem le: Težko je tistim, ki so sprejeli oblast kot resnico in ne resnico kot oblast!

Jaz se nebi pustil, šel bi v razred v katerega spadam, nimajo kaj kasnejših reklamacij-ne upoštevaj! Daj zadevo v medije

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.