...Kr kupujem digitalni fotoaparat | nasvet?
• Lalala3
• Od: 21.7.2010
...Kr kupujem digitalni fotoaparat | nasvet?
18.10.2010 20:03
Heej! ♥
No kokr že piše v naslovu si kupujem digitalni foroaparat znamke NIKON. No sej vem da so drgač tut uredu sam jest bi pa Nikona No zdeile pa me mal zanima ; •na kakšne stvari morm bit pozorna pri nakupovanju? •kolk je povprečna cena profosjonalnega Nikona? •kakšne lastnosti bi moral imet res dobr fotkič a da ne stane res pretirano? •imate izkušnje z Nikoni? •ali priporočate digitalni fotoaparat kakšne druge znamke? Zakaj? Okej zdei pa tenx za use odgovore pa uživejte [tut ob branju teme] Muuua =* • Pačupa
• Od: 7.5.2010
Re: ...Kr kupujem digitalni fotoaparat | nasvet?
18.10.2010 21:17
ej em prvo povej kaj misliš z fotoaparatom delat oz. za kaj ga rabiš ti bo dosti lažje svetovat xD_________________ The truth may be out there, but lies are inside your head • Pupika
• Od: 6.7.2009
18.10.2010 21:49
1. profosjonalnega Nikona
digitalni niso profesionalni , tisti so že DSLR stanejo pa okoli 50 evrof in več... digitalni nikoni pa so nad 100 evrof tudi posnamejo ful vredu slike • underberg
• Od: 3.12.2008
• Kraj: šembric pri tuzli
19.10.2010 15:20
to vrjetn misliš pol zrcalno refleksne fotoaparate... pr njih pa pod 500€ skor da nimaš kej iskat...pa če se res hočeš profesionlano ukvarjat ti bo osnovn objektiv premal in tam se pol začne cena nabijat...in pol še boš vrjetn rabla kak fleš ko tut niso poceni tk da si kr hiter na 1000€
drgač pa na grobo kak canon eos bi tut znal bit dobr... sj odvisn kake zahteve maš pa kok si prpravlena dat za njega... _________________ če nočeš biti sama odpeji domov.........................mene! • Lalala3
19.10.2010 20:46
Pačupa pravi:ej em prvo povej kaj misliš z fotoaparatom delat oz. za kaj ga rabiš ti bo dosti lažje svetovat xD
no jest bi rabla za kakšne profesjonalne fotke [by me • Lalala3
19.10.2010 20:49
underberg & Pupika pa huala vama in ja no mislem da bo moja cena okol 3oo € - 5oo € tam nekje ^^
• lovelygirl
• Od: 9.3.2009
20.10.2010 13:53
Lalala3 pravi:
Pačupa pravi:
ej em prvo povej kaj misliš z fotoaparatom delat oz. za kaj ga rabiš ti bo dosti lažje svetovat xD
no jest bi rabla za kakšne profesjonalne fotke [by me hoj! moje mnenje je da za ''profesionalne'' fotke ni nujo met zrcalno refleksnega fotkiča... loh delaš profesjonalne fotke z nwem... navadnim sonyem al pa nwem čem... res pa je da so pr zrcalno refleksnih bolše kvalitete fotk, in ni nujn da boš zdej sam prtisnla na sprožilc & boš dobila fotko kokr nwem ker profi, k se it tem ukvarja že ceu svoj lajf... pač fotoapart si nabau glede na to kolk ga mislš uporablat & za kaj... zdej verjetn ne mislš kr udpret nwem kakšnga biroja al pa kej, pa tut glede na to, da bi zapraula 300-500 €, ti ne priporočam zrcalno refleksnega... že zato, ker za 300 ne boš nwem kaj pametnga dobila... nabau is kkšnga dobrga digitalca, so tut bl praktični, kvaliteto slik majo pa tut dobro, in jst ti priporočam canon... nikon sicer tut ni slab, ampak nwem... jst prisegam na canon ( mam sicer zrcalno refleksnega EOS 500d, dala sm 800€) v kratkem nameravam tut nabaut dodaten objektiv ( pač v šoli bom slikala za škl) no sicer odločitev je tut tvoja, skor njbol pa je, da uprašaš kkšnga prodajalca v trgovini, k sw tm spoznajo & ti bodo bl svetoval, ker pač poznajo tut lasnosti raznih digitalcov & zrcalno refleksnih & kaj bo bolš za tvojo uporabo... odločitev je pa tvoja & ne prenagli se, mal počakej, premisl da ti nou poj žou • Lalala3
23.10.2010 10:48
lovelygirl pravi:
Lalala3 pravi:
Pačupa pravi:
ej em prvo povej kaj misliš z fotoaparatom delat oz. za kaj ga rabiš ti bo dosti lažje svetovat xD
no jest bi rabla za kakšne profesjonalne fotke [by me hoj! moje mnenje je da za ''profesionalne'' fotke ni nujo met zrcalno refleksnega fotkiča... loh delaš profesjonalne fotke z nwem... navadnim sonyem al pa nwem čem... res pa je da so pr zrcalno refleksnih bolše kvalitete fotk, in ni nujn da boš zdej sam prtisnla na sprožilc & boš dobila fotko kokr nwem ker profi, k se it tem ukvarja že ceu svoj lajf... pač fotoapart si nabau glede na to kolk ga mislš uporablat & za kaj... zdej verjetn ne mislš kr udpret nwem kakšnga biroja al pa kej, pa tut glede na to, da bi zapraula 300-500 €, ti ne priporočam zrcalno refleksnega... že zato, ker za 300 ne boš nwem kaj pametnga dobila... nabau is kkšnga dobrga digitalca, so tut bl praktični, kvaliteto slik majo pa tut dobro, in jst ti priporočam canon... nikon sicer tut ni slab, ampak nwem... jst prisegam na canon ( mam sicer zrcalno refleksnega EOS 500d, dala sm 800€) v kratkem nameravam tut nabaut dodaten objektiv ( pač v šoli bom slikala za škl) no sicer odločitev je tut tvoja, skor njbol pa je, da uprašaš kkšnga prodajalca v trgovini, k sw tm spoznajo & ti bodo bl svetoval, ker pač poznajo tut lasnosti raznih digitalcov & zrcalno refleksnih & kaj bo bolš za tvojo uporabo... odločitev je pa tvoja & ne prenagli se, mal počakej, premisl da ti nou poj žou Kej hvala ti res. • justS
• Od: 19.10.2010
23.10.2010 12:08
evo tuki maš en link od NIKONOVE spletne strani, mislm da so tut določene cene napisane, pa mal pobrskej:
[link] Lp, S • Jok3r
• Od: 22.7.2009
23.10.2010 13:37
Lalala3 pravi:Heej! ♥
tiliul
No kokr že piše v naslovu si kupujem digitalni foroaparat znamke NIKON. No sej vem da so drgač tut uredu sam jest bi pa Nikona No zdeile pa me mal zanima ; •na kakšne stvari morm bit pozorna pri nakupovanju? •kolk je povprečna cena profosjonalnega Nikona? •kakšne lastnosti bi moral imet res dobr fotkič a da ne stane res pretirano? •imate izkušnje z Nikoni? •ali priporočate digitalni fotoaparat kakšne druge znamke? Zakaj? Okej zdei pa tenx za use odgovore pa uživejte [tut ob branju teme] Muuua =* • eetaqNIIKA
• Od: 18.7.2010
23.10.2010 15:25
jst mam znamko canon in je ful dor .. tut sony in nikon vem d so uredi
• lovelygirl
• Od: 9.3.2009
23.10.2010 19:21
Lalala3 pravi:
lovelygirl pravi:
Lalala3 pravi:
Pačupa pravi:
no jest bi rabla za kakšne profesjonalne fotke [by me hoj! moje mnenje je da za ''profesionalne'' fotke ni nujo met zrcalno refleksnega fotkiča... loh delaš profesjonalne fotke z nwem... navadnim sonyem al pa nwem čem... res pa je da so pr zrcalno refleksnih bolše kvalitete fotk, in ni nujn da boš zdej sam prtisnla na sprožilc & boš dobila fotko kokr nwem ker profi, k se it tem ukvarja že ceu svoj lajf... pač fotoapart si nabau glede na to kolk ga mislš uporablat & za kaj... zdej verjetn ne mislš kr udpret nwem kakšnga biroja al pa kej, pa tut glede na to, da bi zapraula 300-500 €, ti ne priporočam zrcalno refleksnega... že zato, ker za 300 ne boš nwem kaj pametnga dobila... nabau is kkšnga dobrga digitalca, so tut bl praktični, kvaliteto slik majo pa tut dobro, in jst ti priporočam canon... nikon sicer tut ni slab, ampak nwem... jst prisegam na canon ( mam sicer zrcalno refleksnega EOS 500d, dala sm 800€) v kratkem nameravam tut nabaut dodaten objektiv ( pač v šoli bom slikala za škl) no sicer odločitev je tut tvoja, skor njbol pa je, da uprašaš kkšnga prodajalca v trgovini, k sw tm spoznajo & ti bodo bl svetoval, ker pač poznajo tut lasnosti raznih digitalcov & zrcalno refleksnih & kaj bo bolš za tvojo uporabo... odločitev je pa tvoja & ne prenagli se, mal počakej, premisl da ti nou poj žou Kej hvala ti res. razlika : pri zrcalno refleksnem menjaš objektive in ma kkšno funkcijo bolj napredno al posodobljeno, kokr kol... pri kompaktnem - navadnem digitalcu - ne moreš menjati objektiva in ma mogoče kkšno funkcijo, če primerjaš z zrcalno refleksnim mal bl hm... ''neuporabno'' oz. tko da v nekaterih primerih slika izpade lepa, v drugih pa obupna (recimo ponoči, slabša svetloba itd.) res je da maš flash in se s tem lpo use postav v ravnovesje itd. ampak jst na splošno ne maram uporablat flesha, že zato, ker se mi zdi tok moteč ( ko slikaš osebe, jih čist oslepiš; pri kkšni dogodkih se mi zdi da full koga mot itd.) pa še zato, ker včasih barve preveč sevajo al pa niso take kot naj bi ble v resni... (jst potem use fotke z barvnimi krivuljami spravim v red - da so barve podobne oz. enae tistim v dejanskem trenutku slikanja) meni se pa zdi kot res najhujša slabost, da zrcalno refleksni toliko zakotjo -.-'' recimo na potovanjih (šola & to) ko si s prijatelji itd. greste kamorkoli moraš s sabo nositi še torbo od fotoaprata & če ga nimaš vedno okoli vratu (kar je včasih tudi moteče & kr vpiješ ''jst sm turist'' in zame ki sem malo bolj prestrašena glede tega, kdo mi bo kaj ukradel (slaba izkušnja v preteklosti), res skoraj živčen zlom) no glede tega se splača premisliti, saj so po moje tisti luštni stylish digitalci prou zakon & če recimo ne daš samo 70 € zanj, lahko res dobri, s kvalitetnimi slikami in dovršenimi funkcijami... žal ti ne morm določenega priporočit, ker ne vem točno kateri so na trgu ( moja trenutna investicija ne bo ravno digitalec, zato raje ne cedim slin nad katerim, da me prsti ne bi preveč zasrbeli ;P) kr se pa tiče cene... hm... mislm da bi se dal dobit tut kompaktnega(digitakca) za mal več oz. veliko evrčkov pač odvisno na kok časa ga recimo želiš ''menjat'' recimo če čez 1, 2 leti ne misleš kupit že naslednega, ti priporočam da kupš kkšnga do 300 € - če kupš digitalca & če kupš zrcalno refleksnega 500-700€ pač da dobiš kkšnega ki ti bo delou brez kkšnih prevelikih problemov & bo za tvojo uporabo lih proavšni - z ne preveč funkcijami, ker drugače se izgubiš oz. uporabljaš samo 1, 2, ker je potem to čista ''izguba'' funkcij fotoaparata če te pa kasneje bolj potegne use skupaj, si pa nabaviš kkšnega z več vsega • ImmortalLea
• Od: 19.3.2010
24.10.2010 15:08
hurley pravi:
Lalala3 pravi:
Pačupa pravi:
no jest bi rabla za kakšne profesjonalne fotke [by me omojbog kak sovražim takale frfle ko bi mele sam VLEK FOTOAPARAT v resnici pa sploh nevejo ka je ISO pa take fore, dej spičkejte mi s takimi, najprej se sploh pozanimi mal na internetu o takih fotoaparatih ne pa kr neki kupvat da boš kul. Drgač ja mam nikona, pa se tud s tem ukvarjam že 5 let omojbog no kak jz sovražim neke ****,k mislijo,da so neki spešll,ker slikajo z profi fotkiči. nismo se usi rodil z fotoaparatom u rokah... wadafak no. sj vrjetn tud ti pred petim letim nisi mela pojma no.razn če si mela u familiji to. tuki je zato vprašala,ker hoče vedet ane? če si pa profi,lahka use napišeš,ka kej pomeni. ceu slovar.mislim,da punca,k kupuje fotkiča nebo mela nč proti. pa tud drugi,k bi se radi ukvarjal z fotkanjem,nebojo mel nč proti. • fanpire12
• Od: 18.4.2010
25.10.2010 11:22
Zdej js ti priporočam da kupš najprej ULTRA ZOOMERSKEGA, js sm mela nikon coolpiy p90, ma dost funcij, lahka nardiš hude fotke pa ni tko drag ko zrcalno-refleksni. Pač, ko sm ga mela sm hodla na foto krožek pa so use ustale frajle mele ta najdražje pa lahka rečem da so ble moje slike še lepše od njihovih. [link] LINK Am ja...in zdej js hodm na fotografsko pa mam zrcalno-refleksnega pa ni nč kej tok spešl. Odločitu je pa tvoja;), men so Nikoni f00l wredu • ImmortalLea
25.10.2010 12:58
fanpire12 pravi:Zdej js ti priporočam da kupš najprej ULTRA ZOOMERSKEGA, js sm mela nikon coolpiy p90, ma dost funcij, lahka nardiš hude fotke pa ni tko drag ko zrcalno-refleksni.
Pač, ko sm ga mela sm hodla na foto krožek pa so use ustale frajle mele ta najdražje pa lahka rečem da so ble moje slike še lepše od njihovih. [link] LINK Am ja...in zdej js hodm na fotografsko pa mam zrcalno-refleksnega pa ni nč kej tok spešl. Odločitu je pa tvoja;), men so Nikoni f00l wredu am a lahka sam uprašam neki. kaka je razlika med Zrcalno-refleksnim pa ultra zoom fotkičom?... (razn orjaška razlika v ceni! pač razumem-ultra zoom pove že ime,ka lahka nardiš. ampak sj lahka pr ZRju tud prbližaš.o.O ??? plis povej,k me ono res to zanima lol. • fanpire12
• Od: 18.4.2010
26.10.2010 9:15
pač ja, pr zoomerskih je fora, da je ubistvu mal bolši digitaln fotoaparat, ZR pa maš pol še zravn za objektive za kupit, filtre, bliskavice...pač ful stvari še zravn....mogoč so še mal bolj težji za uporabo(ker jst sm se teško navadla usega tega) . Ja lahka pobližaš...
Teško ti razložim.... Drgač še lahka kej uprašaš, je (po mnenju moje sošlke Enjoy! • ImmortalLea
26.10.2010 19:31
fanpire12 pravi:pač ja, pr zoomerskih je fora, da je ubistvu mal bolši digitaln fotoaparat, ZR pa maš pol še zravn za objektive za kupit, filtre, bliskavice...pač ful stvari še zravn....mogoč so še mal bolj težji za uporabo(ker jst sm se teško navadla usega tega) . Ja lahka pobližaš...
Teško ti razložim.... Drgač še lahka kej uprašaš, je (po mnenju moje sošlke Enjoy! aha aha. men ni neki,da bi mela neko hjuđ škatlo. sn gledla oonga od nikona k je ful tanek(ultrazoom)... • Lalala3
12.11.2010 12:51
no zdej kr je minilo kr nekej časa sm ti to mal pogledla pa ker ima moja frendica nikona d5000 pa je fuul uredi sma se zmenili oz. sva si skupej mal pogledali nikon d3100 in mislem d bom kr tega uzela pa po ceni 550 € . ^^ meni je ful uredu no in upam da bo use okej no sicer pa za tiste k se proti 'tem frajlam k hočmo met profesjonalne aparate'; jst nism glih od dans z takimi stvarmi in sm tut že dostikrat slikala z temi profesjonalnimi pa vem te stvari o funkcijah in kko nrdiš boljšo osvetlitev pa to. in ja, prou bi mi pršlo če bi mi vi če kei več povedli • metkabetka
• Od: 12.11.2010
12.11.2010 13:15
Ja, ni vse v ceni |
||||||||||||||||||||||||||||||
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.