Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF

bojana • Od: 25.9.2008 • Prispevkov: 306
Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF 18.1.2009 14:24
Če slučajno obiskuješ to šolo, prosim povej kaj o tem:

- kako zahtevna se ti zdi,
- zakaj si se vpisal/a na to šolo,
- kakšna znanja in možnosti ti ponuja,
- kateri predmeti se ti zdijo ok in kateri najbolj kritični,
- kako se razumeš s sošolci,
- kakšne načrte imaš za naprej,
- si zadovoljen/a tu ali ti je žal, da se nisi vpisal/a kam drugam,
- pa če so še kakšne druge posebnosti, kaj te moti, kaj ti je ok, itd.

Sicer pa so par besed o tej šoli rekli tudi na tej povezavi:

[povezava]

Nazadnje urejal/a bojana 17.7.2009 17:37; skupaj popravljeno 1 krat
Pix • Od: 14.1.2009 • Prispevkov: 81
Re: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF 8.2.2009 21:15
če je kir fazan tule, naj prosim pove (:
nejchula • Od: 30.6.2009 • Prispevkov: 210
Re: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF 11.2.2010 23:48
jst grem letos na to šolo..tehnično oblikovanje in komej čakam:)
basketballfan • Od: 23.6.2009 • Prispevkov: 16
;) 12.2.2010 14:44
ewoo ies sm faazaan letos Wink
-zahtevna? ni taka šola kt gimazijaa k se morš sam piflaat, za strokoune predmete je mau teži, sicer pa če te veseli ni problemou an? Mi ubistvu delamo projektee Wink
- upisala sm se zato ker je rees zakon šolaa, in pa obožujem oblikovanjee
- maš dost možnosti hahaha
- strokouni predmeti so zaakooon [razn enga xD], kemija sux Wink sam je sam letos Wink
- eii s sošolkami se razumemo fuuulj fajn, ress, pać najdejo se izjeme xD... fulj fajn folk
- fakultetaa? arhitektura, al pa nwm kej tujina pa take fore
- nćć ne obžalujeem Cool zadovolna fuuuŁ
- emm.. mau bedn je da mamo šolo na treh različnih placih k u križankah ni dost placaa,
drgač pa je use kul Wink
LP
sjaraa • Od: 21.7.2009 • Prispevkov: 46
:s 28.2.2010 17:21
hej!
jas bi pa ful prosila za sprejemce za fotografijo, kak je to kaj zgledalo do zaj, pa kaj ste meli zanardit, pa kolko cajta je trajalo...
ker sm ful živčna >_< :D
res bi prosila če čim prej (:
prosim, hvala.
soonck • Od: 16.2.2010 • Prispevkov: 538
Re: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF 28.2.2010 23:54
hei (: mooj fotr je na oblikouni fox za risanje pa slikanje :/ pa js grem tut gor Smile noo.. s svinčnikom je treba narisat npr. stol al pa kj tazga.l druga naloga je d morš s temperami naslikat tihožitje k je tm postaulano (: zadna je pa šee d morš neki oblikvat 3d pač Very Happy npr. pokrivalo al pa kšno živau itd.. lahko ti dajo tut npr. po domišliji: akvarij, okvir za sliko, uzorc za neko oblačilo.. za letos pa nwm kaj boo pa tut fotr mi nbo powedu -.- ampak sj je kuul. --> je fer. Smile upm, da sm kj pomagala. byby. <3
LucQ • Od: 8.4.2009 • Prispevkov: 25
Re: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF 2.3.2010 17:23
oki no mene pa ta šola tut mau bl zanima no pa pač ubistvu sm šele u 8. razredu sam sm že začela počas mal razmišlat no...pa me zanima ktiri predmeti p to...pa če morš znat res fullllllll dobr risat al pač tko no d znaš narisat tist kar morš???sej bom še mal pogledla sam pač tko no...aja pa ne štekam kaj so tej strokouni al kaj že predmeti...=D fulll hvala za odgovor že za u naprej!

aja pa še neki...na ktiro fakulteto morš it pol naprej če hočš bit pol učitl likouce?
petrara • Od: 19.2.2010 • Prispevkov: 3
Re: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF 10.3.2010 15:47
pedagoško- pol greš na likovno pedagogiko. (: sam baje je ful lahk študij..
ajnowajmWEIRD • Od: 21.7.2009 • Prispevkov: 78
Re: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF 10.3.2010 21:24
kok točk rabš za upis na to šolo ?
js niam pojma o srednih šolah kr mam pred sabo še dost cajta za razmislek sam me je ta šola do zdej še najbl prtegnla in me zanima Smile
drgač pa tole za fotografa kdo kej ve ?
pač podrobnosti če zberš opcijo fotografijo al kaj je to želim če kdo kej ve ?
thanks ^-^
Lurch • Od: 18.2.2011 • Prispevkov: 2
Re: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - S 18.2.2011 22:39
bojana pravi:
Če slučajno obiskuješ to šolo, prosim povej kaj o tem:

- kako zahtevna se ti zdi,
- zakaj si se vpisal/a na to šolo,
- kakšna znanja in možnosti ti ponuja,
- kateri predmeti se ti zdijo ok in kateri najbolj kritični,
- kako se razumeš s sošolci,
- kakšne načrte imaš za naprej,
- si zadovoljen/a tu ali ti je žal, da se nisi vpisal/a kam drugam,
- pa če so še kakšne druge posebnosti, kaj te moti, kaj ti je ok, itd.

Sicer pa so par besed o tej šoli rekli tudi na tej povezavi:

[povezava]

Elooou.^^

- Hja no takolele. Čisto iskreno to ni najlažja šola. Pa ne v smislu, da ima zahtevne predmete ali kaj podobnega ali, da veliko zahtevajo... ampak v smislu rednega dela. V tednu dni moraš navadno narediti vsaj 1-2 projekta pri različnih predmetih, redno domačo nalogo in seveda učenje (ali vsake toliko pač preverjenje, če je kniga še živa. ;D). Sicer pa, če si priden pa ustvarjalen (predvsem to) ti nau hudga. ;D

- Zakaj? Amm... Dolga zgodba, ki nima opraviti nič s scenarijom z naslovom "že od malega si želim" ali kaj v tem žanru. Spontana odločitev, podpora, splet ukoliščin, priložnost, iskra in talent torej.

- Hm. Talele je dobra ja. Am takolele ti bom rekla. Ta šola je za to izobraževanje, ki ga ponuja natabuli v Sloveniji pa mi naj kdorkoli oporeka. Very Happy Sicer pa ponuja tako likovno izobraževanje v smislu študiske risbe, poznavanje likovnih tehnik in prvin, znanje o zgodvini umetnosti, znanje na področju digitalne obdelave slike in besedila in nasploh je snov predstavljena kvalitetno, pestro, podrobno in drugačno. Very Happy Rock on. <3

- Draga moja relativno. Very Happy Odvisno katerga profesorja faseš sam so itaq usi zakon. Very Happy Razn kaka anglešnina zna bit tko mal, pa s soco majo eni manjša nesoglasja zrd prfokse al pa nwm kaka matematika... Sam resnično so profesorji res carji tko, da večina zna zlo dobrt predavat snov in tko. Very Happy Najbl zakon je pa seveda slova, umetnostna zgodovina, zgodovina in oblikovanje. Ah ah. ^__^ <3

- Ah. Sošolci ku sošolci. Sam, da so mal bl frikiš pa bl zauzetni za umetnost. Very Happy Sam to. ;D

- Ah velke. Very Happy Upam, da mi kej rata. ;D

- Zadovolna? HA! Najbolj srečn otrok pod soncem sem.! Križanke so moj drugi dom in s ponosom lahko rečem, da Križank ne dam in SŠOF LJ ne zamenjam in jih ne bi zamenala za nič na svetu. Kar pa se tiče programa sm pa tud zadela. U nulo. Very Happy

- Ah mah nwm. Lej, tko ti povem.. Oblikovna ni popolna šola, je pa drugačna in loh bi jo primerjala z najbolj razburlivo vožna z najbolj norim, prijetnim, odbitim osebjem ever & najbolj unikatno družbo. Very Happy SŠOF je živi muzej subkulture in dovzeta za drugačne.
In kot pravi prof. Peterka; "Učenci na SŠOF niste številka, ampak je prav vsak izmed vas unikat." Very Happy

Upam, da je kej u pomoč. ^^,
____

In za kaj si se na koncu odločila.? Smile
Lurch • Od: 18.2.2011 • Prispevkov: 2
Re: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF 18.2.2011 22:50
ajnowajmWEIRD pravi:
kok točk rabš za upis na to šolo ?
js niam pojma o srednih šolah kr mam pred sabo še dost cajta za razmislek sam me je ta šola do zdej še najbl prtegnla in me zanima Smile
drgač pa tole za fotografa kdo kej ve ?
pač podrobnosti če zberš opcijo fotografijo al kaj je to želim če kdo kej ve ?
thanks ^-^

Elooou. ^^

Jop jop. Ta šola ma program Fotografski tehnik.. tku, da ja. 4 leta, poklicna matura, fajn prfoksi in polno najstnikov s fotoaparati okol vratu namest verižic (no ja... eni tud oboje. ;D). Še kej? Smile
Aja.. pa narest moraš še sprejemce za fotografijo. So mal krajši kukr za oblikovanje.. narest moraš lestvico sivin od bele do črne, predstavt svetlobo in povečat eno dost zapleteno athitekturo... se mi zdi da je to to (usaj, ku sm jih jst delala je blo to Very Happy)... sam mi je ena razlagala, da so v Mariboru rabl tud fotoaparat.. tku, da nwm.. sam kukr vem tle ne.. sicer pa poglej na seznam potrebščin. Traja pa ukul 4 ure. Smile In se mi zdi, da je PLN nasledn tedn po počitnicah! Smile

Če maš še kako vprašanje ti kr. ^^ Pa np. Smile
BloodyKitty • Od: 19.7.2010 • Prispevkov: 120
Re: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF 19.2.2011 11:11
A morš sprejemce 4ure skupi delat, al je umes kaki udmor.? Smile
soonck • Od: 16.2.2010 • Prispevkov: 538
Re: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF 19.2.2011 11:24
je odmor Wink mislm da ene pou ure al neki tazga (:
Mravlja • Od: 19.2.2011 • Prispevkov: 6
Re: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF 19.2.2011 23:54
Vete kaj. Urša bo sprejeta D:
dekle • Od: 24.5.2011 • Prispevkov: 208
Re: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF 2.7.2013 17:36
mene pa zanima če kdo ve katere učbeniko bom potrebovala. vpisala sem se v 1. letnik, program: fotografski tehnik. ko sem dobila pošto je sicer pisalo da naj bi bil seznam priložen pa ga ni bilo.

hvala za pomoč Wink
ronnie • Od: 27.5.2013 • Prispevkov: 15
Re: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF 4.7.2013 22:52
js sm to dobila ko sm se sla upisat pac na enem modrem listu zravn je bla pase neka revija Wink
sam sm na tehniku oblikovanja pa mamo druge ucbenike
dekle • Od: 24.5.2011 • Prispevkov: 208
Re: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF 5.7.2013 4:21
če boš še enkrat pogledala boš videla da je ta modri list naročilnica, neke določene založbe. sprva sem tudi jaz mislila da je to to, vendar mi je bilo čudno da je na seznamu nemščina IN angleščina, zato sem šla pogledsat v brošuro predmetnik. v predmetniku piše samo 1. tuji jezik. poleg tega na tej naročilnici prav tako ni učbenika za strokovne predmete. je pa na naročilnici učbenik za umetnostno zgodovino, ki naj bi jo imeli šele v 2. letniku. če daš vse to skupaj se mi zdi zlo mal vrjetno da bi bil to seznam.
v pošti ki sem jo dobila pred kakim tednom, je pisalo da je seznam v prilogi, vendar tega lista ni bilo, parv tako je pisalo da bo seznam objavljen na nihovi spletni strani, vendar sva zočetom, že vsak po trikrat pregledala stran, pa tega seznama nikjer nisva našla.
larciii • Od: 5.7.2013 • Prispevkov: 11
Re: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF 5.7.2013 21:34
mene pa zanima kolk točk morš met na oblikouni oz. kolk jih loh zgubiš? Smile
HeyGirl5 • Od: 2.6.2013 • Prispevkov: 10
Re: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF 5.7.2013 22:34
larciii pravi:
mene pa zanima kolk točk morš met na oblikouni oz. kolk jih loh zgubiš? Smile

tukaj piše: [link]
larciii • Od: 5.7.2013 • Prispevkov: 11
Re: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF 6.7.2013 9:46
oo hvala Smile še neki: a pač ta umetniška gimnazija pač to morš met tok točk kokr piše pod fotografski tehnik? k tm piše sam za fotografski tehnik pa tehnik oblikovanja
ne znajdem se tok,oprosti za neumna vprašanja Sad
Claraaa • Od: 11.7.2013 • Prispevkov: 2
Re: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana - SŠOF 11.7.2013 16:30
ja tut js nevem kako je z gimnazijo..itak so ti pa verjetno že na dom poslali če si sprejeta;)...aaam js bi pa vprašala....zdaj sm vidla da so na internetu objavili seznam za učnebike(ne za dz in navadne zvezke)..inja js grem na tehnik oblikovanja-modno oblikovanje in piše tam 2.tuji jezik španščina za modo za grafiko pa industrijo pa nemščina...ampak men ni jasn a je to obvezno al ne ker nikjer ne piše kolk ur nej bi imel to na tedn al nekej...a ima kdo kej več pojma kt js? o.O

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.