NEzgodovinski tip! POMAGAJTEE!

Zgodovinski tip?
NE!
43%
 43%  [ 14 ]
JA!
21%
 21%  [ 7 ]
Hmm. Nekaj vmes.
34%
 34%  [ 11 ]
Skupaj glasov : 32

sss • Od: 25.12.2008 • Prispevkov: 33
NEzgodovinski tip! POMAGAJTEE! 15.1.2009 19:18
Jaz sem pa res NEzgodovinski tip! Zgodovine enostavno ne razumem in nimam pojma, kako bi se je lahko naučila, razen, da se napiflam in čez nekaj dni pozabim.
Nikakor ne morem razumeti učiteljice, ko mi dopoveduje, da je v zgodovini logika in da jo naj uporabljam, saj jo imam (vedno se uvrstim naprej na tekmovanju iz logike). Enostavno ne razumem, kako lahko npr. šestojanuarsko diktaturo Aleksandra 1. razložiš logično, ne da bi se naučil zakaj se je zgodila, kdaj in kako ... (to je samo primer. drugače me to ne zanima).
Zanima me samo, kako se vi učite zgodovino ... Veliko bi mi pomagalo, še posebej, če zgodovino razumete in ste "zgodovinski tip". Potem vas lepo prosim, da mi podrobno razložite, kako se učite zgodovine in kako lahko dogodke povezujete logično ... Smile

Hvala že vnaprej ( da ne bom vsakemu posebej pisala Smile ).
miisHy • Od: 6.11.2008 • Prispevkov: 32
Re: NEzgodovinski tip! POMAGAJTEE! 15.1.2009 20:44
zgodovine se ne da naučit.. moreš se jo napiflat.. Very Happy učiteljici pa ti povej da te boli ****** kak so oni se po štirih vlačli pred 2000 leti pa kako so jabolke pobirali pa kako je bilo v srednjem veku.. Very Happy ker je totalna bedarija da moreš vedet kak so se oni po štirih vlačli Very Happy čist mimo tota zgodovina.. to je tolko da nas imajo s čem za **** v šoli Razz Very Happy
mikana • Od: 5.10.2008 • Prispevkov: 98
Re: NEzgodovinski tip! POMAGAJTEE! 15.1.2009 21:20
napiflt se jo morš druzga ti ne preostane na žalost...
ni logike sam morš provt razumt te stvari
AnahiDulce • Od: 5.10.2008 • Prispevkov: 7
Re: NEzgodovinski tip! POMAGAJTEE! 15.1.2009 21:20
e.. ti si totalno ista k js... js se tut ne znam učit
p itak da ni logična zgodovina
js sm tut pršla naprej pr logiki IN dobila ZLATO!!
pa se ne znam učit zgodovine
pa ne znam se piflat...
a mi kdo lahk pove kako to gre?
sej vem, da naj bi blo da se naučiš kt pesmco ampk.. useen bi rada neki mau lažiga...
bojana • Od: 25.9.2008 • Prispevkov: 306
Re: NEzgodovinski tip! POMAGAJTEE! 16.1.2009 14:49
Ne vem, če je kaj na tem, ampak slišala sem, da si zgodovino lažje zapomniš, če si predstavljaš, da bereš pravljice. Navsezadnje so vsi ti dogodki ena velika soap opera polna spletk, hrepenenj, bojev, ideologij, pogajanj itd. Celo kakšne romance najdeš zadaj,...

Da ti zgodovina neha biti le suhoparen kup podatkov, si lahko pomagaš tudi, da se poskušaš vživeti v neko obdobje in pri tem ti je internet lahko v veliko pomoč. Npr. v wikipediji ([povezava]) boš našla veliko nekih podrobnosti, ki znajo včasih biti bolj zanimive kot zgolj letnice ipd. Se mi zdi, da je pri vseh stvareh tako, da bolj ko grebeš po njih in jih spoznavaš bolj postanejo zanimive.

Po tvojem vprašanju pa tudi lahko sklepam, da si zelo prizadevaš. Sem prepričana, da ko boš spremenila zorni kot gledanja na zgodovino, ti jo bo lažje dojeti. Ker piflanje se strinjam, da je muka.
Re: NEzgodovinski tip! POMAGAJTEE! 16.1.2009 18:21
to sm tut js že slišala
da morš brt kot praulico...
sm ti pa tut velik cajta uzame če usako snou raziskujš (ampk naučiš pa se, to vem iz lastnih izkušn ker sm delala referate na določena obdobja, ker sm raziskvala sm si to snou zapomnla)
in, če si pa izpiske delaš, pa mislm, da pr zgodovini nima smisla, ker pomojem bi mogl to preoblikovat, da recimo (kot delamo referate), gremo na net, poiščemo podatke o tisti snovi ali obdobju, potem pa si preberemo kaj piše u učbeniku, pol pa napišemo kot neko poročilo al pa seminarsko o pač tej snovi
ko to nardimo, mormo sm ene dvakrat naglas prebrat pa tko, da čimmanj probamo u list gledat. pol pa še kašne slikce poiščemo da je bol zanimivo, pa je.... pa kašne zanimivosti...

sej js bi to že prej povedala
sm men se zdi to ress zlo dolgotrajna metoda, mislm, preveč časa ti uzame (js sm en večer o eni snovi referat nardila u ene 3h urah)

in, če pišeš 20 snovi na 60 straneh, pol morš res usak dan si uzet fulll cajta, ker u enm večeru se mi zdi, da nemorš narest in ti preostane sm še piflanje
underberg • Od: 3.12.2008 • Prispevkov: 818 • Kraj: šembric pri tuzli
Re: NEzgodovinski tip! POMAGAJTEE! 16.1.2009 19:21
ma js sm meu tut probleme s tem. Za sprašvaje sm si tk enmal pogledu tok da je blo za 2, pol teste sm pa preplonku. Pa tut sprašvaje bi lahk, sam zarad ene stvari nism, ko bi me dobu Very Happy Zdej pa tk hvala bogu niamo več zgodovine Smile
Re: NEzgodovinski tip! POMAGAJTEE! 17.1.2009 10:12
AnahiDulce pravi:
to sm tut js že slišala
da morš brt kot praulico...
sm ti pa tut velik cajta uzame če usako snou raziskujš (ampk naučiš pa se, to vem iz lastnih izkušn ker sm delala referate na določena obdobja, ker sm raziskvala sm si to snou zapomnla)

in, če pišeš 20 snovi na 60 straneh, pol morš res usak dan si uzet fulll cajta, ker u enm večeru se mi zdi, da nemorš narest in ti preostane sm še piflanje

ja, čas je res problem, če veš, da moraš še mnogo drugega naredit. ampak tu imaš spet en nov izziv: da se naučiš dobro razpolagat s svojim časom.
Pix • Od: 14.1.2009 • Prispevkov: 81
Re: NEzgodovinski tip! POMAGAJTEE! 17.1.2009 11:06
hmmm. Jst pošteno povedan, se ne učim zgodovine.
pač pr uri klepetam, rišem, pišem, karkol. ampak zravn poslušam &si tko ful več zapomnm kokr če samo poslušam.-ja newem kako je to mogoče ampak..
&potem, samo še pregledam odebeljen tisk v učbeniku in sm uprašana 5.
test pa itak, mam plonkce pa to.. pa tut tko znam Smile
newem..men zgodovina enostavno leži.
Re: NEzgodovinski tip! POMAGAJTEE! 17.1.2009 12:04
blagor tep....
mi se pa matramo, k smo ANTIzgodovinarji...
js bi tut rada...
js tut poslušam, pa rišem, ampk klepett pa nesmemo je učitlca full stroga
p mislm da je tut use odvisn od prfoksa, kr če ti že on/a ful ni ušeč, da je z aje ban/a, tečn/a... itd. pol normaln da ne boš meu rd predmeta, k ga uči
pam2 • Od: 12.10.2008 • Prispevkov: 53
Re: NEzgodovinski tip! POMAGAJTEE! 24.5.2009 20:39
js pa sm kr zgodovinarka...amm nwm recimo kako si kkšno osebo zapomnš primer: Marija Terezija:mogoč mate kkšno marijo pa terezo alkpa se spomnš daj ustvarla šolo pa boš tkoj vedla kera je Laughing
005 • Od: 17.5.2009 • Prispevkov: 509
Re: NEzgodovinski tip! POMAGAJTEE! 24.5.2009 21:42
Je sn tui ćisto ANTI zgodovinar...
zadnič sm se mogla naučit cele rimljane pa sredni vek pa še več ko pol snovi naših prednikov v srednem veki...
neki sn se piflala...pa nisn vedla nič...samo pisala sn 4...naibol me je strah zej za spraševanje...ker niam pojma o zgodi in nekih glupih prednikih...xD
maych • Od: 28.2.2009 • Prispevkov: 23
Re: NEzgodovinski tip! POMAGAJTEE! 25.5.2009 15:46
no js tut nism glih za zgdovino kr me oh in sploh ne briga kaj so delal pred nevem kok miljoni let nazaj ampak si pomagam tko da snov iz zvezka napišem na računalnik (word) in pol mam bistvene podatke na listu in pride bistveno lažje za se učit. če kdo rabi za 6 razred zapiske in če mate pr pouku učbenik in dz : spoznavajmo zgodovino mi napište pa vam pol pošlem te zapiske k sm jih js naredla(btw-->della sm jih tri dni)se mi je pač dalo Very Happy in seveda sm pisala 5, prašana sm bla tut 5 in sm res znala kot urca. aja js se pa use take reči k so bl težke pa se jih ni izi zapount učim z frendico pa se sprašujemo ena drugo. je tut fajn to ker slišiš in si bolj zapomneš. garantirano^^. preizkuste, sm sigurna da boste mel pr zgodovini 5.
pa pr geo sm si tut tko nardila zapiske pa sm tut 5 pisala Very Happy . haha pa vrjamem da samo gledate pa si mislte, da sm največa piflarka na svetu..haha Very Happy HF* Mr. Green
Re: NEzgodovinski tip! POMAGAJTEE! 25.5.2009 18:31
Probi sam tko...sam preber,pa ti sigurn kj ostane v glavi.parkrat to ponow...drgač pa nwem.ne se silt,k to je dekoncentracija.sam sprost se pa bo...

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.