Umiranje bližnjih

PorceLan • Od: 20.6.2009 • Prispevkov: 1866 • Kraj: Rehab
Umiranje bližnjih 30.5.2010 14:35
hej.
no jas nevem kaj naj sploh naredim, ubistvo tak nič ne morem, niti mi vi tu nemorete pomogat, niti mi noben drug ne more + tega sem zdaj zvedla še bolj **** novico, tak da niti ni samo to dovolj ampak se more še nekaj isto **** naredit. hja no predprejšnji čet sem zvedla da mi je en izmed najboljših prijatlov (17) v komi zaradi prometne nesreče.. vsi smo si en drugemu vlivali upanje da bo vse vredu, da se bo izvlekel, sama sem že začela v to verjet ker se mi je zdelo čisto nemogoče da bi umrl glih on, ko mi tolko pomeni, ko sma tolko skupnega doživela (poznama se že od rojstva). in ravno to se je zgodilo, zvedla sem prejšnji torek, sploh ne znam opisat občutkov, niti nevem al naj pišem sma kolega, sma bla kolega, sploh ne morem verjet da ga nebo več nikoli tule zraven mene kot vedno, da neboma več skupaj špilala kitare (učil me je kitaro), da neboma več hodla nikamor skupaj, da mu nebom mogla več niti enega mesiča napisat, sploh kot da ga ni .. mislim kot da bi en del mene umrl z njim, druga polovica pa noče dojet da ga ni, da je mrtvi ampak to boli!! bolj ko mi govorijo naj se spominjam lepih trenutkov, pa da naj nea razmišljam samo o tem je še bolj boleče, zato ker vem da takih občutkov več nebo.. ničč nebo več tak kot je blo.. že nasploh teško prenašam smrti, in veliko ljudi ki sem jih mela rada je umrlo ): ampak on je bil moj večni prijatelj.. vedno ko sma se zaradi kake bedarije skregala, vednooo me je prvi poklical pa sma se že ksupaj smejala in vse.. točno leto nazaj je cesta vzela 2 njegova kolega, in zdaj je vzela njega Sad ko že samo slišim motorje, postanem čisto živčna, takoj se začnem jokat, cele dneve se samo cmerim (pa drugače nikoliii nisem bla taka) kup železja mi je vzel prijatelja ;(( sama sem se čisto spremenila.. vedno je bil nasmejan, prijazen do vsakega, vsakemu je pomagal, vse je naredo za tebe.. ko samo pomislim da so del njega zažgali, da je od njega ostal samo prah.. in da zdaj nebo mel več nobenega, nebo se več mel lepo kot bi se lahko mel.. nevem kak se s tem spoprijet ne vem ne zmorem niti več razmišljat o ničemer drugem, vse me spomni na njega.. prosim za kakršno koli pomoč, za besedo nekoga ki ve kak mi je, kaj čutim ;((( kjerkoli že si in kjerkoli boš te bom vedno mela najraje ;(( <33

Nazadnje urejal/a PorceLan 31.5.2010 20:53; skupaj popravljeno 3 krat
soonck • Od: 16.2.2010 • Prispevkov: 538
Re: Umiranje bližnjih 30.5.2010 14:48
heej.
čeprou se sliš nemogoče, te razumm kko se počutš. med ljudmi k so mi velik pomenl, mi je do zdj umrla babi. stara sm bla 7 let. pomenla mi je res velik. skupi sva se igrali, smejali... use sm ji lahko povedala. ko je bla bolana sm cele dneve bla ob njej.. nism se čist dobr zavedala da je nikol več nebo. ko je umrla, je biu to moj najhujši dan živlenja. na pogrebu sm toook jokala. nism in nism mogla dojet da je ni več. nism ji mogla več povedat skriunosti, nisva skupi več gledali limonad in se smejali itd.. blo mi je tok noro grozn. ne znam povedat. še leta sm jokala. čeprou so me usi tolažl se nism mogla sprjaznt. 5 let po tem sm se že nekak pobrala.. dojela sm, da je to del živlenja. vedla sm, da ji je lepo kjer koli že je. nwm.. čutla sm in to me je nekak miril. nemorm ti rečt, da se ne spominji več nanga, ker vem, da te zdj use spominja nanj. zjoki se, der se u pouštr, pač dej iz sebe use. men je pomagal. čez čs bo bolečina zginla, spomini pa bojo za vedno ostal. pr men je isto. res vem kko se počutš. upm, da ti bo hmau bolš.
to je del živlenja... tega nemorš spremenit. njemu pa je 1oo% lepo, čeprou je tep tok f.a.k.i.n gorzn.
upm d sm ti kej pomagala <3 Smile
Re: Umiranje bližnjih 30.5.2010 18:21
soonck pravi:
heej.
čeprou se sliš nemogoče, te razumm kko se počutš. med ljudmi k so mi velik pomenl, mi je do zdj umrla babi. stara sm bla 7 let. pomenla mi je res velik. skupi sva se igrali, smejali... use sm ji lahko povedala. ko je bla bolana sm cele dneve bla ob njej.. nism se čist dobr zavedala da je nikol več nebo. ko je umrla, je biu to moj najhujši dan živlenja. na pogrebu sm toook jokala. nism in nism mogla dojet da je ni več. nism ji mogla več povedat skriunosti, nisva skupi več gledali limonad in se smejali itd.. blo mi je tok noro grozn. ne znam povedat. še leta sm jokala. čeprou so me usi tolažl se nism mogla sprjaznt. 5 let po tem sm se že nekak pobrala.. dojela sm, da je to del živlenja. vedla sm, da ji je lepo kjer koli že je. nwm.. čutla sm in to me je nekak miril. nemorm ti rečt, da se ne spominji več nanga, ker vem, da te zdj use spominja nanj. zjoki se, der se u pouštr, pač dej iz sebe use. men je pomagal. čez čs bo bolečina zginla, spomini pa bojo za vedno ostal. pr men je isto. res vem kko se počutš. upm, da ti bo hmau bolš.
to je del živlenja... tega nemorš spremenit. njemu pa je 1oo% lepo, čeprou je tep tok f.a.k.i.n gorzn.
upm d sm ti kej pomagala <3 Smile

hvala. sorry za tvojo babi ;(
vem da ne morem nič spremenit, saj to je to ko vem da pač tak je pa nič ne morem.. saj sploh nič ne znam opisat ;( hvala za odg. <3
Re: Umiranje bližnjih 30.5.2010 18:28
jaz te tud razumem ko sem bla stara 5 let mi je umrl dedek zaradi raka res sma bla vedno skupi smejala sma se okoli me je skoz noso ko je kam šo mi je vedno kaj prineso res je blo težko posebej pa zato ker so mi povedali na čuden način ko sem bla mala sem mela ful hude probleme in sn hodla na preglede in ravno takrat je bil v bolnici tudi on ampak mene niso pustl k njemu ker sem bla premajhna in me je mama pustla pri teti midve z teto pa sma se prej veselili in sma šle po nakupih ko pa je mama prišla nazaj je bla zravn cela fmilija in so mi povedali kaj se zgodlo jaz tega nisem mogla dojet jokala sem se ko dež in še vedno se ko se spomnim na njega doma pa sem se tok jokala da so me zapirali v sobo na pogrebu me niti niso pustli na pokopališče naslednje leto za njim pa mi je umrla prababica ki sma bili zopaj skupaj vedno takrat ni blo tak hudo in pred tremi leti mi je še umrla babica ki sem pogosto hodla k njej vem da ti je hudo in še ti bo ampak to daj iz sebe možno je da boš ga tudi sanjala trak ko se je to zgodlo meni ko sem se prebujala iz nerkoze ne pozabi ga in vedno se spominjaj le lepih trenutkov in vedi ta sem to kratko sporočilo pisala v solzah probej se čimprej pobrat
Re: Umiranje bližnjih 30.5.2010 18:43
limonica1995 pravi:
jaz te tud razumem ko sem bla stara 5 let mi je umrl dedek zaradi raka res sma bla vedno skupi smejala sma se okoli me je skoz noso ko je kam šo mi je vedno kaj prineso res je blo težko posebej pa zato ker so mi povedali na čuden način ko sem bla mala sem mela ful hude probleme in sn hodla na preglede in ravno takrat je bil v bolnici tudi on ampak mene niso pustl k njemu ker sem bla premajhna in me je mama pustla pri teti midve z teto pa sma se prej veselili in sma šle po nakupih ko pa je mama prišla nazaj je bla zravn cela fmilija in so mi povedali kaj se zgodlo jaz tega nisem mogla dojet jokala sem se ko dež in še vedno se ko se spomnim na njega doma pa sem se tok jokala da so me zapirali v sobo na pogrebu me niti niso pustli na pokopališče naslednje leto za njim pa mi je umrla prababica ki sma bili zopaj skupaj vedno takrat ni blo tak hudo in pred tremi leti mi je še umrla babica ki sem pogosto hodla k njej vem da ti je hudo in še ti bo ampak to daj iz sebe možno je da boš ga tudi sanjala trak ko se je to zgodlo meni ko sem se prebujala iz nerkoze ne pozabi ga in vedno se spominjaj le lepih trenutkov in vedi ta sem to kratko sporočilo pisala v solzah probej se čimprej pobrat

boga ): mi je žal za vse tri.. hvala ti, pozabit ga nebi mogla nikoli ;( mi je pa tak hudo da še pisat pa razmišljat ne morem prav ;((
Re: Umiranje bližnjih 30.5.2010 22:03
meni je 15. maja umrla prababica. in se še zdaj zjočem ko se spomnim.. mislim meni je to grozno.. sploh ne morem dojet da je več nebo. vem kak ti je. na dan pogreba nisem mogla niti govorit. k sebi nisem mogla. grozno mi je blo. pa ona je bla čist kul. bla je v bolnici zaradi problemov s srcom pa je prišla domov. pa je vse normalno blo. hodit je začela. ful je apetit dobila. smejala se je. vse.. mi smo bli čist prepričani da bo vse kul. pa je biu infarkt. jas nisem mogla dojet. tisti dan ko so mi povedli jas sem se jokala, smejala, jokala, smejala. sploh nisem zastopla kaj se dogaja...zdaj se pobiram počasi. tak da ti tudi drži se!
Re: Umiranje bližnjih 31.5.2010 10:49
Insane pravi:
meni je 15. maja umrla prababica. in se še zdaj zjočem ko se spomnim.. mislim meni je to grozno.. sploh ne morem dojet da je več nebo. vem kak ti je. na dan pogreba nisem mogla niti govorit. k sebi nisem mogla. grozno mi je blo. pa ona je bla čist kul. bla je v bolnici zaradi problemov s srcom pa je prišla domov. pa je vse normalno blo. hodit je začela. ful je apetit dobila. smejala se je. vse.. mi smo bli čist prepričani da bo vse kul. pa je biu infarkt. jas nisem mogla dojet. tisti dan ko so mi povedli jas sem se jokala, smejala, jokala, smejala. sploh nisem zastopla kaj se dogaja...zdaj se pobiram počasi. tak da ti tudi drži se!

mi je žal za prababi (;;

gorzno ja pa da taki mladi umrejo );; hvala <3
Re: Umiranje bližnjih 31.5.2010 17:00
smrt bližnjega je res nekaj najhujšega v življenju Sad
jas sm tui zgubla eno bližnjo osebo že..ampak že nekaj časa nazaj tak da mi ni zaj več tak ful hudo. nič ne moreš..life goes on Smile
Ursxx • Od: 6.12.2009 • Prispevkov: 252
Re: Umiranje bližnjih 31.5.2010 20:09
Ja jst sm bla stara 11 let. In mi je umrla Sestra... takrat nism več vidla smisla življenja in še zdej ga ne in pol so se za njo kr vrstil men se je mešalo in zdej ni čudno da ne morem nikomur zaupat nč in vem kako se počutš ker sm šla čez to sam mogoče se ne sliš tko grozno sam je kr velikra sm mela noč u rokah pa sm vedla da ne smem in zdej še zmer živim sam ne bom več doug kr ne prenesem življenja brez nje!
Smutzy • Od: 12.4.2009 • Prispevkov: 128
Re: Umiranje bližnjih 31.5.2010 20:35
Emm.. niseem vidlaa prvee zgodbee ma ok.
Bom povedlaa svojo zgodboo.
Menii so u rokuu 4ih let umrle tri bližnje osebe.
Nazadnje mi je za rakom umrl stric (dokaj mlad), pol leta pred njim je zaradi srčnega zastoja umrl moj nono. ;/
To itak da me je prizadelo, sam tista smrt, ki pa je za zmeri spremenila moj lajf, se je pa zgodila ko sem hodila v drugi razred.
Takrat je tudi za rakom umrl moj tata. ;//
Misliim da je to groznoo in še zdaj pomislim da zakaj se je moralo zgodit rauno meni in ne morem met normalne družine.
Kljub temu pa je to iz mene izoblikovalo neko osebo.
Postala sem dosti bol zrela in mislim da sem moglaa na nek način hitreje 'odrasti'.
Čeprou nisem še odrasla, ma sej veste kaj mislim. ;S
Tko da, tudi če mi je učasih res hudo, pomislim, da je pa lohkoo na nek način use tko, kot more bit.
Moj tata je namreč izredno trpeu raka, biu je v velikih bolečinah.
Zato ja, je blo konc nekega trpljenja. ;((
Rip. <3
Insane • Od: 12.7.2009 • Prispevkov: 508
Re: Umiranje bližnjih 31.5.2010 20:40
PorceLan pravi:
Insane pravi:

mi je žal za prababi (;;

gorzno ja pa da taki mladi umrejo );; hvala <3

hvala tebi tudi. ja res je najhujše ko mladi umrejo. sploh pa ko si jim blizu.:/
Petx3 • Od: 27.6.2010 • Prispevkov: 23
Re: Umiranje bližnjih 29.6.2010 18:49
živjo!!!

Tudi sama imam podobne izkušnje. Ko mi je pred 2 letoma umrl dedek, se na začčetku sploh nisem moglqa navadi, ko sem ga zagledala (mrtvega) nisem vrjela da je to on. in ko me je zgrablo sem jokala skupaj tudi 2 uri ampak čas celi rane in počasi sem se privadila življenje brez njega... res mi je učasih še zelo hudo, ampak čas gre in nič ne upraša.

Lep dan še naprej
Cikita • Od: 27.6.2010 • Prispevkov: 33 • Kraj: Kranj
Re: Umiranje bližnjih 29.6.2010 20:17
punca! poznam ta filing pa občutek,pred 4 leti sm tud sama zgubila osebo k mi je pomenila največ na svetu svojo mami.. tega se neda prebolet lahko se samo potlač bolečina,4 leta so minila.16 oktobra 2009 mi je umrla prjatlca sara vlak jo je zbil stara je bla 19 let,mene je ubil .srce mi je pokal,u depresijo sm padla, tko kokr ti pravs jokala sm po cele dneve zaprta bla u sobi,dve oseebe sm zgubila k sta mi res ful ful pomenile u lajfu. tko da,te ful štekam ful,besede za tolažbo pa nažalost ni! Crying or Very sad
Petx3 • Od: 27.6.2010 • Prispevkov: 23
Re: Umiranje bližnjih 29.6.2010 20:30
uh u tako kratkem času izgubiti 2 ljubljnei osebi pa je res hudo, žal mi je zate!
Insane • Od: 12.7.2009 • Prispevkov: 508
Re: Umiranje bližnjih 30.6.2010 0:17
Cikita pravi:
punca! poznam ta filing pa občutek,pred 4 leti sm tud sama zgubila osebo k mi je pomenila največ na svetu svojo mami.. tega se neda prebolet lahko se samo potlač bolečina,4 leta so minila.16 oktobra 2009 mi je umrla prjatlca sara vlak jo je zbil stara je bla 19 let,mene je ubil .srce mi je pokal,u depresijo sm padla, tko kokr ti pravs jokala sm po cele dneve zaprta bla u sobi,dve oseebe sm zgubila k sta mi res ful ful pomenile u lajfu. tko da,te ful štekam ful,besede za tolažbo pa nažalost ni! Crying or Very sad

faq.:/ sožalje.
teich1596 • Od: 1.2.2010 • Prispevkov: 55
Re: Umiranje bližnjih 30.6.2010 17:47
men je letos pozimi umrl stric..u komi je biu pou leta ;/..čeprav sem ga bol mal vidla sem se na pogrebu skos jokala.pa ko so u cerkvi pač o njemu govoril so tak lepo use povedal da sm se ful jokala.in še zdj ko se ga spomnem mi gre na jok...

SadSad

</3
Urrrrrrr • Od: 26.1.2010 • Prispevkov: 6
Re: Umiranje bližnjih 30.6.2010 18:46
Kot da bi svoj opis brala. Sam da je meni umrl dedi. In sva bla najboljša prijatelja, on me je kot dojenčico okoli vozil, ko me kdo vprašal čigava sem, so takoj vedeli kam spadom ko sem povedala njegov vzdevek, vse. Meni se je svet porušil. Pred tem sem bla taka nasmejana punca, celo mesto meje poznalo po tem da sem stalno dobre volje, da se ahko vsi na mene obrnejo pa mi zaupajo pa vse. Zdaj, zdaj. En čas sploh nisem bla sposobA RAZMIŠLJAT, ŠE SEBI NE ZNAM POMAGAT, NE PA DRUGIM, ŠE SEBE NE RAZUMEM, PRED PRIJATELJicami se lažno smejim, v meni pa gori, imunski sistem se mi je totalno porušil, po njegovi smrti sem bla 3 mesece bolana in me ni blo v šollo tak da sem mislila da sploh nebom izdelala ker tudi ko sme se vrnila nisem bila ničesa sposobna, saame cveke sem dobivala, pa če sem se še tak učila. Na njegov grob nisem šla še 4 mesece. Zdaj bo 7 mesecev minilo pa sem bila tam 1x, mogoče 2x. Edini človek ki me razume je moj bratranec, hkrati tudi najboljši prijatelj. Edino njemu še zaupan, edino njemu se izpovem. ni šans da komu drugemu.Nevem kaj bi blo če njega nebi imela. Nevem no, nikoli neob++bom več isti človek kot prej. vse se je bodrlo.

Aja, ej, s tabo sem! <3
NimNim • Od: 29.12.2010 • Prispevkov: 33
sgdgasdgags 30.12.2010 1:28
sožalje.si ne predstavljam kako je.
koker se noro sliši,pej k psihiatru.jaz bi šla.
sem šla parkrat že,sam najprej sem jih ****(psihiatre ja),
pol sem pa resno uzela.ugotovil so da ni nič narobe z mano.
tak da.....to nared bo še najboljš Smile
nikakor pa tega nesmeš pustit v sep!

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.