Očala, leče ali raje nič?• sjaraa
• Od: 21.7.2009
Očala, leče ali raje nič?
16.3.2010 18:38
hei!
mene pa ful zanima par vprašanj u zvezi z očali, lečami pto... kaj je bol pametno očala al leče? jas sicer malo slabše vidim na daljavo, zdaj nevem kaj je bolše, čim prej očala dobit al se ne mudi... sicer jas bi ful rajši mela leče kot očala:D a lahko dobiš leče, tudi če nimaš očal? (tak prvič ko obiščeš okolista) a je možno se ti dipotrija popravi? (z očali ali lečami?) res bi vas prosila za pomoč, ker bolj malo vem o tem... (se opravičujm če že taka tema obstaja!) (s)mejte se (: • sjaraa
Re: očala-leče-nič
16.3.2010 18:39
sjaraa pravi:hei!
mene pa ful zanima par vprašanj u zvezi z očali, lečami pto... kaj je bol pametno očala al leče? jas sicer malo slabše vidim na daljavo, zdaj nevem kaj je bolše, čim prej očala dobit al se ne mudi... sicer jas bi ful rajši mela leče kot očala:D a lahko dobiš leče, tudi če nimaš očal? (tak prvič ko obiščeš okolista) a je možno se ti dipotrija popravi? (z očali ali lečami?) res bi vas prosila za pomoč, ker bolj malo vem o tem... (se opravičujm če že taka tema obstaja!) (s)mejte se (: dioptrija** • ZmedeNaMaya
• Od: 16.3.2010
Re: očala-leče-nič
16.3.2010 20:04
sjaraa pravi:
sjaraa pravi:
hei!
mene pa ful zanima par vprašanj u zvezi z očali, lečami pto... kaj je bol pametno očala al leče? jas sicer malo slabše vidim na daljavo, zdaj nevem kaj je bolše, čim prej očala dobit al se ne mudi... sicer jas bi ful rajši mela leče kot očala:D a lahko dobiš leče, tudi če nimaš očal? (tak prvič ko obiščeš okolista) a je možno se ti dipotrija popravi? (z očali ali lečami?) res bi vas prosila za pomoč, ker bolj malo vem o tem... (se opravičujm če že taka tema obstaja!) (s)mejte se (: dioptrija** jaz sem imela očala..vendar jih nisem hotela nositi..in sem si šla po leče..pa mi je super.. ni tko hudo..prideš pač k okulistu, pogleda kako dobro vidiš, ti da primerne leče..pol pa ti jih njegova asistentka da notri, da vidiš kako se počutiš v njih.. (jaz ko sem jih prvič mela notri, mi je dala 1h, da sem šla malo po mestu&vidla kako sem se počutila z njimi).. pozneje pa mi ona dala vsa navodila..kako se dajo notri, kako se vzamejo ven..itd. meni so leče ful fajn.. drugače, odločitev pa je itak tvoja.. • RainbowRockin' ;]
• Od: 4.10.2009
Re: Očala, leče ali raje nič?
16.3.2010 21:04
js tut mam očale.. se mi zdi da je bolš na začetku očale nosit da se mal navadiš na dioptrijo pa to.. pol pa leče.. sej drugač je pa useeno.. (:
• fLomaster
• Od: 1.7.2009
16.3.2010 21:25
jst sm najprej dobila očala in sm jih nosila tri leta, zdej mam pa že eno leto lečez obojem vidm enako dobro..glede tega kaj ti pa zboljša dioptrijo pa nevem;) men se pr obojem poslabša :s tko da..če maš ful mejhno dioptrijo jst na tvojem mestu nebi šla k okulistu. jst sm šla prehitro in je biu okulist v dilemi dat očala al ne in pol sm jih dobila, sam je blo zmerm slabš. če vidš podnapise na tvju brat z normalne daljave brez da bi napenjala oči pomoje nerabš it. sam zdej pa kokr češ, jst sam tko mislm. mogoč pa to ni najbolš ampak moje izkušnje so take;) • karmyca99
• Od: 10.5.2009
ja...
16.3.2010 21:28
Heii FoLk..!!
ja js sm učala dobila k sm bla stara prbližn 8. in jest pravm mtki da na TV nč nevidm in ona reče prou bova šle k okulistu. no in tko js dobim očala in o fak.. k pa zj?? šola... frendi.... no in js grem 1. dan u šolo z učalam so usi sprašval use podrobnosti no in tko čez en let se jest odločm da bi mela leče in mt ja če bo to pa un... no in greva do okulista pa prav da sm bla kao prmjhna stara sm bla okol 9 let no in poi swa šle z mt k drugmu okullistu bl tko specjalnmu in prav da se leče loh nosjo od 8ga leta naprej no reče da nj greva jih kupt in nekam da mi bojo pokazal use kuko to poteka pa tko.. no in res greva jih kupt pa u eno trgovino z očali ... in una mije pokazala useee no taprvič sm si eno lečo 3o min dajala u uč... no in men se zdi da je rez met bol leče no saj če maš dost diuptrije je bol da maš leče zarad švz in take... ja pa udvisn je tut kok diuptrije maš če maš tm do o.8o poi ne rabš nč učal. poi tm do 2.oo se splača imet učala pa več kt 2.oo pa leče NO TO JE MOJE MNENJE drgač za začetk je bol met učala da se navadš tko kt je rekla Luucii pa drgač pravjoo da se ti pr lečah dioptrija 2o % popravla pa 8o % poslabšuje... pr učalah se pa sam poslabšuje saj ponavad je tko drgač z lečami se ful bol vid k pa z učali ker so leče čis pr uču očala pa neee[ učala ratajo šipce umazane pa zarušlajo se ti loh]...sam leče nikol nesmeš spirat z vodo no js zj že kr doug uporablam leče pa se mi ni še nč naredl... UPAM DA SM TI KJ POMAGALA amm pa upam da se je kermu dal brat....xD __________________________________ Love is Love, I Love My Love My Love Is You, Soo.. I Love You <33 • Mp3
• Od: 2.10.2009
16.3.2010 21:29
jas sem pa očala noso 1 cajt pa mi jih je blo tak k...nosit pa še ko 1 piflar zgleam >.<
bi mel leče ja sam nwm kok kaj to stane..treutno niam nič(ži 2 leti ) od ka sn očale zgubo • fLomaster
• Od: 1.7.2009
16.3.2010 21:36
Mp3 pravi:jas sem pa očala noso 1 cajt pa mi jih je blo tak k...nosit pa še ko 1 piflar zgleam >.<
bi mel leče ja sam nwm kok kaj to stane..treutno niam nič(ži 2 leti ) od ka sn očale zgubo maš različne tipe leč lahko maš dvotedenske k na leto pridejo nek čez 300€, če mi je prou znano, lahko maš dnevne k so najdražje, pol maš tromesečne k nevem kolk stanejo.. jst mam pa enomesečne in za pou leta plačam 66€, torej za celo leto prbližno 130€ • sjaraa
16.3.2010 22:04
hvala hvala :D
• miss12
• Od: 27.5.2009
17.3.2010 18:49
jz pa mam očala že od tretjega leta (namreč sm tut škilla) in se sploh ne spomnm kku mi je blo brz njih.tku da če jih nimm na sebi mi kr neki manka....tko da js sm se čist navdla nanje in nebi nosila nikol leč kr očala mi tko zlo povečajo oči in sm dost lepš vidt kukr pa brz njih(mam namreč zlu majhne oči)
.drgač pa naj bi se leče lohku nosilu komi z 15 al 16 leti.to pa zto kr je treba na leče full past in dejansku so zelu delikatnee kr pač si jih morš notr in vn stalo dajt ztu je omejitu kumi taka starost.res je pa tut to da zdravniki pr tm delajo tut izjeme tko da...če čš met leče se jih da prou komt dobit tut če si mlajši od 15.glede dioptrije je pa tko da dejansku nanjo nemorš nč vplivt.tu niha gor in dol.js sm pršla iz -3,5 na -2,25...tko da ni tle nek važno al maš očala al pa leče. oboje ti pomaga.sam če maš ba zlo majhno dioptrijo je pa bulš bit brz vsga.kr ti bo z leti vse sam še poslabšlu.js bom vrjetnu mogla met očala za ceu lajf:(ja jbg • kokola
• Od: 27.10.2009
17.3.2010 21:50
tko je ta reč.. js mam očala zdej že 5 let in zdej bom dobila leče..mam dioptrijo -7.50 in -8.00(za daljavo), vem sicer, da je to full in da sm skorej na polovici, namreč slepost je približno tam nekje ko maš -20(do tle grejo dioptrije). zdej bom dobila leče. tko je sicer, da če maš dioptrijo pod 2.00 se ti ne splača met leč k se ti tut finančno nebi lih obrestovalo, tko da za začetek provaj z očali, pa ne si zbrat kar ene x k so tam okrog 30-40 evrov, ker poznam veliko takih ki imajo taka očala in jih potem nočejo nosit ali pa si mislijo da jim ne pašejo pa da so z njimi grdi, izberi si taka ki ti bodo všeč, pa tudi če bodo 100 €, saj ti bodo v optiki svetovali kaj se prilega tvojemu obrazu. odločit pa se moraš sama. js sm dala za tako diptrijo ko jo mam za okvir 200 € pa mi ni žal, ker jih mam gor po 14 ur al pa več in je prav da se z njimi uredu počutiš.zdej sm čisto zašla, sem ti povedala moje izkušnje. dioptrija se ti bolj popravi (vsaj kot sem js slišala, ni pa garant) z lečami, ker naj bi imele boljši vpliv na oko. upam, da sm ti usaj malo v pomoč, sem namreč kar se je dalo sledila po tvojih vprašanjih***
HF*** • sjaraa
17.3.2010 21:52
hvala vam res! (: (:
• the.bLonde.one
• Od: 1.12.2009
19.3.2010 23:03
da se pa kupt rastrska očala al kko in pol delaš ene vaje in se ti nej bi vid tut pobolšu
• nuxxieTHEmonster
• Od: 18.8.2009
19.3.2010 23:07
jas mam in očala in leče. vbistvu mam očala za v šoli ko gledam na tablo in to pa pol za doma, leče pa ko grem ven pa treningi pa vse ostalo.
leče so ful fajn in sem res vesela da jih mam in vse pa pol ko se navadiš jih sploh ni več težko not in ven dajet, tak da ti jih priporočam ; ) • scar tissue
• Od: 9.10.2008
20.3.2010 21:38
sjaraa pravi:hei!
mene pa ful zanima par vprašanj u zvezi z očali, lečami pto... kaj je bol pametno očala al leče? jas sicer malo slabše vidim na daljavo, zdaj nevem kaj je bolše, čim prej očala dobit al se ne mudi... sicer jas bi ful rajši mela leče kot očala:D a lahko dobiš leče, tudi če nimaš očal? (tak prvič ko obiščeš okolista) a je možno se ti dipotrija popravi? (z očali ali lečami?) res bi vas prosila za pomoč, ker bolj malo vem o tem... (se opravičujm če že taka tema obstaja!) (s)mejte se (: ojj hmm jaa jst sm bla vedno proti da bi mela očala Upam da sm ti kej pomagala.. sorry zaarad ful nakladanja Užiivej in sporoč zakaj si se odločla |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.