Reezanje.

dianch • Od: 15.3.2009 • Prispevkov: 33
Reezanje. 6.9.2009 16:48
ja no jst se režm.čeprou nism žalostna se režm. newem zkaj. sam pol k me roka zčne bolet od rezanje se prou fajn počutm.in ne morm nehaat. noben ne ve d se režm.
tk da mi proosm kdo ki je že šeu skooz to da nasvet kk nehat?
tammi • Od: 24.8.2009 • Prispevkov: 25
Re: Reezanje. 6.9.2009 18:30
ej to pa ni hec. al probaj sama nehat, če ne pa povej komu. slej ko prej bojo ugotovili, kr se bo vidlo. kaj poleti si hodla v dolgi majci , da se ne vidi? te brazgotine boš mela celo živlenje. probaj se ukvarjat z nečim drugim, kar ti bo v isto zadovoljstvo, kakšen ples, al pa šport.v šoli noben neve? kaj te mogoče ne marajo v šoli, al maš kake probleme doma, pa zato to delaš?probaj se skom pogovorit, ki mu zaupaš.
dianch • Od: 15.3.2009 • Prispevkov: 33
Re: Reezanje. 7.9.2009 12:09
tammi pravi:
ej to pa ni hec. al probaj sama nehat, če ne pa povej komu. slej ko prej bojo ugotovili, kr se bo vidlo. kaj poleti si hodla v dolgi majci , da se ne vidi? te brazgotine boš mela celo živlenje. probaj se ukvarjat z nečim drugim, kar ti bo v isto zadovoljstvo, kakšen ples, al pa šport.v šoli noben neve? kaj te mogoče ne marajo v šoli, al maš kake probleme doma, pa zato to delaš?probaj se skom pogovorit, ki mu zaupaš.

poskušaam sam nemorm. usakiič k sm sad. primem nož. sej potem se okregam k se zavem kaj sm nrdila sam ne pomaga. sj zdej se ne režm vč tk pogost. sam usen se.
poleti sm mela zapestncee čez rane. ja vem d bom mela to ceuu lajf. za zdaj ni noben vidu.
ja tk sm tud jst razmišlala pa sm se upisala h hiphopi. nismo še začel vadt. sam se bojim dd tam nebom smela nost zapestnc pol bojo pa usi vidl. ja u šool sm popuularna, pr frendih tuutt.doma nimamo težau.. sam težava je u tm d usi mislijo d sm newem kk močna ubistvu pa nism. noben me ubistvu ne pozna.:S
tammi • Od: 24.8.2009 • Prispevkov: 25
Re: Reezanje. 7.9.2009 13:53
ja probaj kak je če boš malo trenirala ples, na roke pa si daj take, ko so pri tenisu zapesnice, nekaj cajta so se ful nosle, pa si jih daj preko roke. to če te bojo stari dobli, al pa kaki profesor, boš mogla k psihiatru al pa svetovalni delavki ziher.tak da rajši probaj nehat.good luck Very Happy
PorceLan • Od: 20.6.2009 • Prispevkov: 1866 • Kraj: Rehab
Re: Reezanje. 7.9.2009 14:20
Ja tak kot je tammi povedla, da če bo kdo ugotovil boš mogla it k psihijatrinji.. Moja bivša sošolka je tudi mogla hodit..
Pa sama probaj razmislit zakaj to delaš? Saj ne, da boš zaj tu pravla kaj je narobe pa to, ampak probaj sama pri sebi razmislit zakaj to delaš. Pač veš, da boš mela brazgotine, veš, da to ni normalno da se režeš.. Nek vzrok že mora bit.. al je to da maš prenaporen urnik, da ti je en všeč pa nevem kaj, da ti gre na živce da te noben ubistvo ne pozna takšno kot si...
Drugače pa ja, kak nehaš? Če noben neve, ti noben ne more pri tem pomagat, vse kar lahko SAMA narediš je, da pač o tem razmisliš, ko boš pa to vidla iz prave strani, boš pa tak in tak sama od sebe nehala.
Pa če malo narediš primerjavo. Maš DOSTI več slabih stvari kar se rezanja tiče, kot dobrih. Slabe so recimo da se ti bo to celo življenje poznalo, tak se boš celo življenje opominjala kaj si delala, oz.zakaj nisi nehala..pa tudi da si jezna na sebe, da te bo kdo mogoče mel v slabem zapisanem če ugotovi, slabi pogledi kar se staršev tiče itd..
Jas sama ne vidim nobene dobre stvari.. edino tebi se verjetno zdi, da je "dobra" stvar to, da kao lahko izliješ toto neko bolečino v samopoškodovanje.. kar pa itak ni res, ker jo lahko na dosti boljši način daš ven z jokom (pa tui ne pretiravat), da greš ven v gozd, na travnik, se družiš s pravimi kolegi, si s psom, mačko(če maš) pa njim poveš kar te muči. verjemi da je to dosti boljše, kot pa da se režeš.. dosti boljše se boš počutla, kot pa po rezanju, ker te po rezanju peče vest. če se pa nekomu izpoveš, ti on na nek način pomaga, pa sama pri sebi skleneš kaj boš naredla da bo boljše.
Pač, moje mnenje: Nehaj sama. Če ne moreš, se prisili recimo tak, da si rečeš da če se boš, moreš it na Boč recimo.. al pa kaj je tam pri vas blizu.. Pa da to kao "kazen" res narediš, ne pa da samo rečeš da boš.
Hf.
Re: Reezanje. 7.9.2009 14:25
Okej. Hwaala vam. zdej se tud men to zdi nenormalno rezat. dans sm se spet hotla pa sm si rekla da grem prebrat kaj ste napisali pod to temoo pa vidm d ni nč dobrga u tm.
tk d upam da je s tem konec ! *
kr bodo brazgotine ostale bom mela neki tud lepiih spominou na vs,folk d tud taki k radi pomagajo obstajajo tuki.Very Happy <33
underberg • Od: 3.12.2008 • Prispevkov: 818 • Kraj: šembric pri tuzli
Re: Reezanje. 7.9.2009 14:26
dvoriše rajš pejt pomest bo več koristi
Re: Reezanje. 7.9.2009 15:19
znojnik si nabavi pa mej prek, edino či maš ful vlke.
hf :*
fLomaster • Od: 1.7.2009 • Prispevkov: 394
Re: Reezanje. 7.9.2009 18:37
men se zdi, da bi blo bolš če bi nehal dajat 'nasvete' kko skrit ureznine, kr se bo to pol nadeljevalo u nedogled Wink
am, teb dianch bi pa pomoje najbl pomagal to, da bi nekomu k mu res zaupaš povedala za to, npr frendici in ti bo ziher diskretno pomagala Very Happy če nč druzga bi usaj tist cajt k si to delaš bla pr teb.al pa to kar so že ostal rekli, probej se zaposlit, najd si neko delo al pa res doma pomagej Very Happy pa razmisl 'mau' o tem kaj si delaš pa če je vredno, da si zarad tega žiulenje uničš.in nemogoče je, da bi uživala u tem, da te nekej boli Rolling Eyes Smile
ajnowajmWEIRD • Od: 21.7.2009 • Prispevkov: 78
Re: Reezanje. 7.9.2009 20:50
ja sam res najbolš bi blo če bi folk začeu dajat nasvete kako skrit te ureznine
kr to je res bedno nasploh da se greš rezat tkole za prazen nič
potem se je tega zlo težko odvadit
ampk me zanima res če kdo ve kej kako skrit te ureznine da svetujm prjatlci?
razn valda z raznimi zapestncami pa korektorjem pa to ..
še kej druzga kej konkretnga s kšnimi zelišči, kremami?
Peace, Love, Freedom *
Sparkl • Od: 21.1.2010 • Prispevkov: 31
Re: Reezanje. 22.1.2010 2:15
Naj mi kdo prosim lepo razjasne point rezanja v prazno. Kaj naj bi to pomenilo? Olajšanje vsega hudega? Si fakin sadomazo? Obstajajo drugačne manj telesu škodljive opcije kako se mučit... ?

???
spacesheep • Od: 27.3.2009 • Prispevkov: 135
Re: Reezanje. 22.1.2010 15:18
lej js sm se nehala rezat šele takrt k so me mogl u šoli iz wcja zvlečt in sm mogla hodt k psihiatru.in res šele zdej vidm d to ni fajn ;/
drgač sm se js 3 leta in mi je žou.polet morm še zmer nost douge majce kr sm čis brazgotinasta.

Re: Reezanje. 22.1.2010 19:22
js sm se rezala pa mij blo pol žou..mela sm hude probleme..enostavn takrt se ne zavedaš kaj delaš..sam,lj,ne se rezat,rajš kšn pouštr strgi al pa čustva nariš..ker vrjem,k boš mela moža pa otroke ti nau fajn gk boš mela brazgotine po rok..men je mami pomagala,ker je vedla zakaj se režem in sm ji rekla da sm nehala..šle sua u lekarno po kremo za brazgotine..nevem več kko se imenuje,sj ti tm pove..in ej,pomaga full,men se skor nč ne pozna več,pa sm mela cele noge porezane..sam lj,pejt iskat če boš res nehala..ker če ne boš,se ne splača..morš se res udločt u seb..vrjetn nočš pr tridesetih met po rokah brazgotine an? čprou je čudn da folk ne upaz na rok..ker tut če maš zapestnce se loh vid..pa k maš sveže rane morš met zapestnc gor k se ti loh kj uname..nevem no..uglaunm..srečno pr tem,upam da ti rata =))
XxcuukrckxX3 • Od: 22.12.2009 • Prispevkov: 33
Re: Reezanje. 22.1.2010 19:24
opala tm pr koncu sm hotla napisat d nmorš met zapestnce gor pr svežih ranah *
anabellca • Od: 1.4.2009 • Prispevkov: 11
Re: Reezanje. 29.1.2010 14:10
Emm ja je res dobro, da nehaš ampak to tudi sama vrjetno veš. Jst sm zdei pred neki časa tui dosti tko trpela in me ni noben razumel in nism vedla ku bi izrazla pač to svojo jezo in bolečino in sm se že porezala in res pomaga ampak ubistvu ti dela še večjo škodo. No pole nasrečo sm hitro pršla h pameti de si bom z tem use še bolj poslabšala in sm pač enostavno otprla Microsoft word in pač začela pisat o tem, kar čutim usee sm spisala in je ful pomagalo in pole še veselo glasbo pošlušat in je. Meni je to pomagalo in so težave zdei nasrečo mimo. Upam de bi ti to kei pomagalo k meni je čene pa na internetu najdeš tui kake nasvete za samopomoč alpa preberi kako knjigo o temu jst sm si prebrala tam kjer najbolj boli in obstaja še dosti takih srečnoo.

PS.če greš trenirat tenis al kak šport si dej une iz blaga velike ku zapestnice kao za brisat pot upam de veš kire mislim
missevil • Od: 28.1.2010 • Prispevkov: 20
Re: Reezanje. 29.1.2010 15:04
neki!! zartega k recimo čez par mescu tega neboš hotla več poznal se ti bo pa še ful . če se po rokah bo safr k se ti bo ful poznal in boš polet bl težku nosila t-shrt k bodo usi vidl Confused pozna šse pa še 1let pa pou (izkušne s frendico)
Bella • Od: 23.4.2009 • Prispevkov: 79
Re: Reezanje. 29.1.2010 19:33
jaz sm se tut rezala ja..jaz sm se zarad fantou in familije..
in čez nekaj časa sm spoznala da je to res bed..pozna se ti in use..
k polet ko maš kratke majce in use se vid..in bo čudn izpadl če imaš dougo majco..
pač nevem no..jaz sm se zdej nehala kr niam več problemou..

zdj tist k se pa režejo samo tko za bw pa res morjo to nekomu povedat al pa neki.no sej mogoče je res da frendi vejo ampak oni ne morjo pomagat..
čas za psihologa.. al se pa prob odvadit..reč si ''nebom'' in ostani pri tej besedi..

uso srečo..
<33
Southwind • Od: 23.2.2010 • Prispevkov: 35
Re: Reezanje. 23.2.2010 23:30
Sparkl pravi:
Naj mi kdo prosim lepo razjasne point rezanja v prazno. Kaj naj bi to pomenilo? Olajšanje vsega hudega? Si fakin sadomazo? Obstajajo drugačne manj telesu škodljive opcije kako se mučit... ?

???

Jaz se strinjam s tabo! Nikoli nebom razumela, kako je to možno. Sej je res, da eni postanejo odvisni od tega, ampak se mi zdi, da je vse samo v glavi, in ni res da nemorejo nehat.. Vsaj ne pri tej punci, ki je ustvarila to temo.. To je samo tisto, da iščejo pozornost, ker res nevem, zakaj bi nekomu prišlo na misel, da se gre rezat ko je žalosten. Zakaj sploh začne s tem? Ker se super počuti ob tem? - dajte no..
Pa nikogar nočem obtoževat, sej sami odgovarjate za svoja dejanja, samo povem svoje mnenje glede tega. Peace!

Lp, Southwind

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.