Vložki ali tamponi?

1 | 2 | >>
kitty • Od: 28.9.2008 • Prispevkov: 18
Vložki ali tamponi? 22.10.2008 15:49
ima ktera izkušnje z uporabo tamponov? jaz sm do zdaj uporabljala samo vložke ampak sm slišala da lahk tud tampone uporablam čeprav še nisem mela spolnih odnosov...
rdeca • Od: 12.10.2008 • Prispevkov: 18
Re: Vložki ali tamponi? 22.10.2008 20:32
js tut sam vložke uporablam! se mi zdijo tamponi tko nehigijenski! sej mogoče nimam prav!! no nwm...moja soseda ga je enkrat uporabla pa je rekla da nikol več!! da se je ful čudn počutla pa da je sam študirala kdaj ga more vn dat!! Smile
poisongirl • Od: 11.10.2008 • Prispevkov: 68
Re: Vložki ali tamponi? 23.10.2008 13:51
da vam povem mojo izkušnjo. js sm vedno uporabljala vložke, pol smo šli pa na bazen 1x in seveda sm hotla it pa sm si notr dala tampon. brez vsakih problemov je šov notr, čutla ga nism, blo je vse vredi. pol je biu pa cajt da js to vn dam. pa se je zataknlo pa ni hotl vn it. in js pidem domu in seveda me sestra fura vseposod d bi mi to vn dobil kr je nevarn met douk not. in nakoncu gremo tja h ginekologu, in mi ona to vn potegne. hkrati so me skregal (takrt sm bla stara 13) d še ne smem to uporablat pa take. no in pol smo mel pa v šoli to (spolna vzgoja in podobno) pa so rekl da ni nč narobe če uporablamo. js od takrt skoz vložke uporablam, pa vrjetn še neki časa bom. če bo pa slučajn kriza bom pa ful bol pazljiva k nazadnje. ubistvu niti ne vem komu nej vrjamem
Morena • Od: 11.10.2008 • Prispevkov: 33
Re: Vložki ali tamponi? 23.10.2008 17:52
Men je pa ravno obratno - ful bolj higiensko uporabljat tampone, čeprav je pa tudi veliko bolj nezdravo. V šolo imam vedno tampone, ker ga dejansko ko si ga potisneš notri, ne čutiš. Stara sm 14 in še nisem imela spolnih odnosov, pa mislim da ne bi smelo iti nič narobe.
Vrvica pa ni šans da se strga .. žrtvujte en tampon in poskusite vleči vrvico .. ne strga se.
Vložki so mi pa tako nepraktični, nehigienski, fej in fuj. Thanks god za tampone [:
LoLii • Od: 29.10.2008 • Prispevkov: 8
Re: Vložki ali tamponi? 30.10.2008 0:00
jz sm stara 16 let.. pa mam kšno leto tampone.. hvala bogu za tampone.. siceer nisem več devica inse pozna.. ampak useen,.. tamponi so velik bolš.. jih nečutiš. ne pa tista plenica tm heh Very Happy
Bounty • Od: 12.10.2008 • Prispevkov: 29
Re: Vložki ali tamponi? 30.10.2008 18:52
če si ga prou not daš ga ne čutš sploh. drugač pa js kukr kdaj.
theKrixx • Od: 22.10.2008 • Prispevkov: 5 • Kraj: Novo mesto
Re: Vložki ali tamponi? 30.10.2008 22:05
amja. ma men je full zoprn č mam močno p mam vložk. ful mi ni tizt filing k prou čutš kko teče vn..bee. Confused
mam menstro 3 leta [bo 10.11. Very Happy] in sm na začetku uporablala sam vložke. itk.. sam pol se je pa izkazal d sm mela mensto lih k šli na bazen.. in sm prvič prakticirala tampon.. ma blo je supr. ful je p glup tizt filing k ga vlečš vn. xD jz se skoz bojim d se bo strgala vrvica.. sam itak ni šans d se. kr je res ful močna.
no tko d jz zej u šol mam tampon. pol k gre p že bol prot konc mam p sam dnevne vložke.. p je.. aia p ponoč niam tampona.
ka pa ve uporablate..? slučajn z aplikatorjem? jz sm mela do zdj sam en paketk..p pač zmankal.. in ko sm hotla kupt sploh ni blo u trgovin. tega sploh nimajo usepousod. in ie prou beed..
tko d zei k mam lih ta tedn menstro.. sm prou pogruntala d si morm nabaut une z aplikatorjem. Very Happy mi ie full bolš.
aia. kok časa p mate ponavad tampon not? tko.. normalna menstra. nemočna-nešibka
jz ga mam tko..4-6ur. k to kej narobe?
kr k sm brala navodila od viriane[al kaj je že] mislm d je pisal 3ure.al neki tazga.. od O.B. pa tut do 6-8ur..
in kaj je zej res?
Taanc • Od: 27.10.2008 • Prispevkov: 23
Re: Vložki ali tamponi? 31.10.2008 0:00
men je pa tampon tk čuuuuddnn Very Happy
kr neki notr daješ Wink
js mam uložke, k me skrbi d bi se mi res kj takga nardil kt rečmo d tampona ne dubim ven Very Happy mene bi pubral.
BloodyPrincess • Od: 31.10.2008 • Prispevkov: 13
Re: Vložki ali tamponi? 31.10.2008 20:31
noo js sm p na začetku uporablala vložke Confused u bedu tist morš ful pazit d se ne premakne al pa premoč tk da so mi ful bolš tamponi p nism več nedoužna tk d use uredu uporablam jih tk en let no p stara sm 15 sreča d ubstajajo tamponi Very Happy
sandek • Od: 3.11.2008 • Prispevkov: 11
Re: Vložki ali tamponi? 3.11.2008 19:31
Velik raj vložke uporablam, hitrej se jih zamenja (npr tud v kakih javnih prostorih) itd. Poleti sm enih parkrat tampone uporabla in mi je blo fajn da sploh nism mela občutka da mam menstro.. Ni mi pa blo fajn tisto not dajat (ful zamudno ker je trajal neki cajta predn sm ga tak vstavla da nism več čutla) pa ven vlečt (nekak neprijetn občutek mi je to). Confused
MissBeauty • Od: 27.10.2008 • Prispevkov: 11
Re: Vložki ali tamponi? 7.11.2008 19:38
Jas uporabljam vložke...ČE PA GREM NA BAZEN ALPA ČE DOBIM MENZO NA MORJU PA UPORABLJAM TAMPONE...čist odvisno kk ti bol paše...
zuezdica • Od: 6.10.2008 • Prispevkov: 3
Re: Vložki ali tamponi? 16.11.2008 20:24
js sem neki časa tu mela samo izrecno vložke.
sam zdej mam že kako leto te tampone in stalno mam OB pro comfort one ta roza. al pa ta modre.
no in men so tamponi čiz kul.
bolš k pa vložki so mi nekak bleki.
tampon mam pa ponavad notr 3-4 ure pol zamenjam.
u šoli mam skos tampon pa duma tut ponoči mam pa vložke seveda.
pa tut js nism več devica, pa tut prej k še nism bla sm uporablala tampone sam se mi zdi da je zdej nekak lažje kt pa prej blo. xD.
barby999 • Od: 28.9.2008 • Prispevkov: 127 • Kraj: Novo mesto
Re: Vložki ali tamponi? 19.11.2008 18:40
ja jz sm pa stara 14 let in mam sam vložke. mela je moja frendica že tampon in jst sm si ga že probala dat not ampak me ful boli in pol rajš neham. nwm no k mam ful močno in porabm kaka dva paketka vložkov na dan Confused je mal bw vseskup vsake pol ure hodt na sekret pa sm misnla d bi blo bol priročn tampon sam ne vem verjetn je prevelik k sm do zdj sam normal probala od OB. pomojm moram tamejhne...ane? nwm no. sm pa še devica.

aja btw full se mi zdi ta forum dobra stvar ker lohk tut take stvari vprašaš k si doma al pa frendice ne upaš. aja punce kako je pa kej s koledarčki, a vi tut kdaj pozabte? Razz jst do zdj sm zmeri ampak zdj sm pa na netu našla spletni koledarček in je ful bol urejen in vse... Smile pa še velik pripomočkov pa nasvetov gor najdeš Very Happy če kera rab je tle link pa povejte kako se vam zdi. Wink
[link]

no fsm-te!!! Very HappyVery Happy

byebye barby
ursheeq • Od: 7.11.2008 • Prispevkov: 16
Re: Vložki ali tamponi? 20.11.2008 18:16
mnjaa. js raai zaenkart uporablam vloške čeprau mi ie fulll smotan pol če ti fulll lije si daš itq enga mal bol močnga in pol tak čudn nwm no fulll mi ie bad men to in sicer še nism mela tampona niti se še nism dala dol sam jih bom brjetn slej ko prej začela uporablat. k vložki so res tak k take mini plenice hehe*
Re: Vložki ali tamponi? 20.11.2008 18:22
ma ja ei ka pa tiste skodelice, nekatere k jih majo so rekle d je to ful dobr pa higienično pa sm šla na net pogledat pa res dobr zgleda sam, ka pa ve mislte?
ursheeq • Od: 7.11.2008 • Prispevkov: 16
Re: Vložki ali tamponi? 20.11.2008 18:29
skodelicee se reče all kua?? haha kira krutaa.
aja uff men ie pa full dobr maternični uložek to ma moja mama Very Happy in pač maš to 5 let notr u tamali pa ne morš zanosit pa nimaš menze oziroma če jo maš jo maš bol poredko pa fulll ie šibka..tak da to si grem js fix da dat not.lol...mislim da se reče maternični uložek tak zgleda ko sidra RazzP
ZaZaZu • Od: 10.11.2008 • Prispevkov: 24 • Kraj: Amsterdam
Re: Vložki ali tamponi? 20.11.2008 19:49
pomoje si se mal premlada za to.
sicer je pa to namenjeno kot kontracepcija (da ne zanosis), ne pa zato da nimas menstruacije.
sicer pa kakorkoli ze, na tvojem mestu tega nebi delala. ta kri ki gre vsak mesec ven, gre ven z razlogom. s tem se telo nekako ocisti raznih strupov ki jih imas v krvi. in ce nimas mestruacije, ti strupi ostanejo v telesu. in to ni dobro.
vlozki so najboljsi, ker tako res vsa kri gre ven. sicer sama uporabljam samo tampone, ampak je znano da so vlozki najboljsi. sicer pa vsak zase najbolj ve
Re: Vložki ali tamponi? 21.11.2008 16:37
[img]http://www.genspot.com/Handlers/Photos.ashx?photo_id=13542&size=L
ja to je ta skodelica....to si daš notr in baje d je ful dobr sam...xD si ne mislm to notr rint pol pa ven zlivat sam je pa res bolj higiensko in hitro...
rdeca • Od: 12.10.2008 • Prispevkov: 18
Re: Vložki ali tamponi? 7.12.2008 22:12
ka mi lahko kira pove kak se ustavi tampon notr!!

Nazadnje urejal/a rdeca 8.12.2008 10:24; skupaj popravljeno 1 krat
FrEaKx3 • Od: 20.10.2008 • Prispevkov: 18
Re: Vložki ali tamponi? 7.12.2008 22:17
LOH TI SAM PUVEM D SI NIMAŠ ULOŽKA NIKAMR NOT ZA TLAČT...heh..sam naLepš si ga na spodne hlačke....če p misLš tampon..poL p nis taprawo najdLa...k to se tut js sprašujm.. Confused
PiXxie • Od: 6.12.2008 • Prispevkov: 16
Re: Vložki ali tamponi? 8.12.2008 0:23
jst sm do zdaj uproabljala samo vložke.. ampak skoraj vse moje prijateljice uporabljajo tampone.. zato bi rada enkrat poskusila vsaj... pa me zanima kakšne tampone moram kupiti ker imam zelo močno menstruacijo.. učasih porabim tudi ceu paket vloškou na dan.. res me zanima kako se to kupuje.. mislim.. kako veš katere so za močnejšo menstruacijo..
cebelca14 • Od: 13.12.2008 • Prispevkov: 58
Re: Vložki ali tamponi? 13.12.2008 23:51
sm stara 14 pa devica (jaj kok se to lepo sliši ) Laughing
pržke zdj pa že pou leta tampone in jih ne zamenjam za nč na svetu Very Happy
uporablam em mini tampone pa mam tko sredno močno.
drgač pa tista k sprašuje kok se vstavi. kupiš jih in maš notr lepo navodilo... mal vaje je treba pa se lepo navadiš.
drgač ona k ma pa tko močno. to pa ne bi vedla kok vlke rabiš.. oprosti
lullaby • Od: 14.10.2008 • Prispevkov: 23 • Kraj: kp
Re: Vložki ali tamponi? 26.12.2008 0:54
js uporablam tampone že 2 leti in jih ne zamenjam za nič na svetu kr so uloški tko nekomot in ko sem jih imela mi je skor zmeri šlo čez pa še ful močno mam p krče tut Confused
tisto k pa zanima za kakšno krvaviteu moreš kupit tampone/vložke, več kaplc ko maš narisane na paketku bl je močna
sunshineGirl • Od: 11.1.2009 • Prispevkov: 12
Re: Vložki ali tamponi? 17.1.2009 19:31
Js mam 15 let...
Pa že weč ko 1 leto uporablam tampone...
In se zlo bolš počutim z nimi kot pa z vložki...
Sej..če si daš prav....sploh neveš da maš kej not...
Pa nisem se še dala dol...

In.. prvič ko sm si dala.. je tud mene motu zlo...
Pol pa ko sm si ga tretjič dala.. sploh nisem več čutla.. Wink
Re: Vložki ali tamponi? 17.1.2009 21:01
emm js sm si že hotla notr pač dat tampon ampak me tko full začne pečt Embarassed
in pol rajš neham... Confused

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.