Vsak čas te bo konec??? Če pa nič, ampak popolnoma nič, ne ostane v glavi?

Na srečo problematika ne ogroža življenja. Da se zližeš morda potrebuješ samo kakšne tri enote motivacije in dve enoti zvitosti. Zaupaj!

Vprašanja:

Pozdravljeni, Sem dijakinja 2. letnika aranzerskega tehnika, ta smer mi osebno ni ravno vsec zato bi se rada prepisala na ssfkz v ljubljano in sicer smer kozmeticni tehnik. Zanima me ce se splaca prepisati ob polletju in koliko predmetov bi morala obdelati za diferencialne izpite ? Je sola tezka ? Kaj pa dijaski domovi ? Namrec v ljubljani ne poznam samo dva prijatelja a hodit na drugi soli, ki sta kar precej oddaljeni od moje.

Moje sošolke mi zmeraj težijo, da naj povem v koga sm zaljubljena. Mislim si, da jih to nič ne zanima. Pa to ni ena stvar, ki naj bi jim povedala. Jih je še veliko. Zakaj vedno mene napadajo s takimi (bednimi) vprašanji, na katere nočem odgovoriti? Sem bolj mirne narave, ki doma veliko govori, v šoli pa, ko je treba kakšni solšolki kaj v obraz povedat, sem pa tiho oz. mi zmanjka besed. Sem tudi manj samozavestna in ne vem kako naj pridobim samozavest. Prosim na pomoč!

Svoji sošolki sem dala MSN naslov. Z njo sem v razredu samo eno leto, zato je ne poznam toliko, da bi lahko vedela, kakšna je v resnici izven šole. Ko sem bila na Msn-ju me je vprašala: Iz kje si že ti doma? Seveda sem ji povedala, saj sem si mislila, da ni vedela, oz. da je pozabila. Nato pa mi je rekla, naj pošljem kakšno mojo sliko. Na srečo je zares nisem imela. Zato sem ji poslala eno sliko, ki sem jo našla na internetu. Slika je bila od trebuha dol, seveda oblečena. Nato pa smo se s prijatelji pogovarjali o računalništvu. Ker nisem računalničar, sem marsikaj vprašala. Dobila sem odgovore, nato pa sem začela premišljati, da me slučajno ta sošolka ne zlorablja. Ko sem jo vprašala, s kom se še pogovarja je odgovorila, da z enimi tipi. Takoj sem se ustrašila, da je moje podatke posredovala njim. Nato sem šla hitro na računalnik in vse stike blokirala in izbrisala podatke (msn - naslov ,geslo) in msn izbrisala iz računalnika. A to, kar smo se pogovarjale lahko ostane v spominu še nekaj nadaljnjih let, al se zbriše takoj, ko se nehaš pogovarjati? Ali sem storila pravilno? Prosim pomagajte, da ne bom v dilemi, ker me je zelo strah!!!

Hej! Imam problem. Imam sosedo, ki je moja sošolka in "prijateljica", a je res ne morem več prenašati. Kar naprej mi govori da sem neumna, da je ona bolj pametna od mene itd... Ko se skregava, mi na msn-ju pušča sporočila kot npr.: "Tudi ti greš drugim na živce! Kva so eni d te kr zasledujejo kam greš?" In sem jo pač nadrla, kaj misli da je in sva že spet skregani. Problem je v tem, da ko jaz njej pametujem, me blokira, moje frende vse šunta proti meni, se laže in me zabija. Ko pa ona meni teži, jo jaz skenslam ali naderem pa spet vse šunta in govori kašna psica sem in ne vem kaj še vse... Sploh ne vem, kaj naj naredim, saj je moja soseda in veliko ve o meni!!! Pa prijatelje mi prevzema!

S starši smo se preselili in zdaj že kakšen mesec hodim v drugo šolo. Problem je, ker nimam nobenih prijateljic med sošolci. Ne znam navezati stikov, saj imam občutek, da me gledajo postrani in o meni govorijo. Imela sem eno prijateljico iz našega bloka, pa sva se potem nekako odtujile. Res mi je hudo, ker nimam nikogar.