Odrasla sem, ampak...

Želim ostati anonimna, sem pa že dolgo premišljevala o tem, da bi napisala, kako je izgledalo moje življenje...

spolna zlorabaDoločeni podatki so malce spremenjeni, je pa osnova zgodbe resnična. Sedaj štejem nekaj čez 20 let. Živim z dedkom, bratom in očetom. Delam po cele dneve, da lahko pomagam doma za življenjske osnovne stroške kot so hrana in položnice. Ni mi lahko in moram skrbno paziti kako razpolagam z denarjem, da pridem čez mesec. Kar si privoščim je kakšen izlet v naravo, da se malce sprostim in nafilam baterije. Najbolj me pa osreči obisk dobre gledališke predstave in kakšen klepet s prijatelji. Trudim se ostati pozitivna in biti močna. So pa mi določene travme ostale za vedno.

Določeni podatki so malce spremenjeni, je pa osnova zgodbe resnična. Sedaj štejem nekaj čez 20 let. Živim z dedkom, bratom in očetom.

Delam po cele dneve, da lahko pomagam doma za življenjske osnovne stroške kot so hrana in položnice. Ni mi lahko in moram skrbno paziti kako razpolagam z denarjem, da pridem čez mesec.

Kar si privoščim je kakšen izlet v naravo, da se malce sprostim in nafilam baterije. Najbolj me pa osreči obisk dobre gledališke predstave in kakšen klepet s prijatelji.

Trudim se ostati pozitivna in biti močna. So pa mi določene travme ostale za vedno. Odraščala sem v družini alkohola in nasilja.

Zakon med mojim očetom in mamo nikoli ni bil srečen. Tudi očetova starša, se pravi dedek in babica, nikoli nista marala moje mami, tako da je bilo ozračje vedno negativno in sovražno.

Oče se je velikokrat napil in zganjal teror nad mami in jo pred mojimi očmi tudi pretepel. Tako sem se kot deklica skrivala v omari, da me ni našel in da se ni spravil fizično ali verbalno še name.

Ko je zaradi alkohola in neresnosti na delovnem mestu izgubil službo, so se stvari še poslabšale. Postal je še bolj zagrenjen. Tudi dedek je občasno posegal po alkoholu in se potem znašal nad mami in nami otroci (trije smo).

Svojo uteho sem iskala v naravi, da sem se umaknila v svoj svet. V bližini je živela očetova sestra (se pravi moja teta) s svojima dvema otrokoma.

Teto sem imela zelo rada, zato sem bila rada pri njej. Nisem bila stara niti 8 let, ko me je začel spolno zlorabljati njen sin (moj bratranec), ki je 11 let starejši od mene.

Otipaval me je, me silil v oralni seks in tudi poskušal seksati z mano. Počutila sem se popolnoma osramočeno, nemočno in umazano.

Nikomur nisem upala povedati, počutila sem se tako krivo. Do 16-ega leta sem živela v prepričanju, da mi je tudi vzel nedolžnost.

Tudi v šoli nisem našla utehe. Bila sem prestrašena deklica, probleme sem imela s koncentracijo in zbranostjo. Ker sem bila tiha in plaha, sem bila med sošolci vedno tarča posmeha in poniževanja. Sošolci so me otipavali in ustrahovali.

Potem me je spolno zlorabil še očetov prijatelj, ki je bil na obisku. Odraščala sem. Kot najstnica sem poslušala pijanega očeta ali dedka, kako je moja mami lajdra in kako sem lajdra jaz.

Pri 16-ih sem se zlomila in očetu v jezi in nemoči povedala za spolno zlorabo (vendar samo za bratranca). Potem sem imela zaslišanja in ginekološki pregled.

Tam sem izvedela, da sem še vedno nedolžna, čeprav sem na podlagi spominov bila prepričana v nasprotno. To je bil eden izmed srečnejših dni v mojem življenju.

Zadeva je šla na sodišče, vendar so ovadbo zaradi pomanjkanja dokazov zavrnili. Sesul se mi je svet.

Bratranec je bližnji okolici raztrobil to novico in jim še povedal, da sem navadna lažnivka, da so me kao doma našuntali. Večinoma so verjeli njemu in sem bila že zelo kmalu na slabem glasu.

V srednji šoli sem začela popuščati in špricati pouk. Šolo sem na žalost obesila na klin in začela preživljati sebe in družino.

Pri 17-ih sem spoznala fanta, se vanj nesmrtno zaljubila, saj sem v njem našla ljubezen po kateri sem tako hrepenela. Po nekaj letih zveze me je pustil z izgovorom, da je še premlad za resno zvezo. Zopet se mi je podrl svet.

V tistem obdobju sta se ločila tudi moja starša. Ločitev je bila pričakovana, saj mami ni več zdržala pijanih žalitev in trpljenja. Odselila se je k svojim staršem v bližino mojega kraja.

Zapadla sem v krizo. Psihično in finančno. Dobila sem ponudbo za golo slikanje in jo sprejela. Zadeva je na žalost prišla v javnost.

Ljudje so začeli name gledati samo kot na objekt. Večina je bila prepričanih, da sem lahka punca in so se tudi temu primerno obnašali. Težko je bilo prenesti vse skupaj. Marsikaj so zlobni jeziki dodali in naložili.

Za veliko ljudi v svoji okolici sem lajdra, čeprav jih večina sploh ne pozna resnice. Delam se močno in samozavestno, čeprav ni ravno tako.

Zapiram se vase in težko pokažem svoj pravi jaz. Si pa želim, da bi nekoč premagala te travme...