Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow tvoja stvar arrow V iskanju sebe

tvoja stvar

V iskanju sebe

Kdo si v resnici? Zakaj si želiš istočasno pripadati in se razlikovati od drugih?

samozavestGlasba nabija v omamnem ritmu, drenjaš se v objemu valujoče množice, popolnoma si zlit/a z znanci in neznanci, preplavlja te užitek pripadnosti in enosti s temi ljudmi...

A vseeno si si nadel/a najbolj vpadljivo cunjico, lasje očitno zavračajo zakon gravitacije, ker želiš biti nekaj posebnega in drugačnega.

Človek je družbeno bitje

To pomeni, da za svoj razvoj potrebuje podporo članov družbe, v katero se rodi. Hkrati pomeni tudi, da bi brez pomoči odraslih hitro končal svojo zgodbo na tem svetu.

Občutek varnosti, ki ga obdaja v varnem naročju, se preoblikuje v potrebo po pripadnosti. Postati član določene skupine, oblačiti se na določen način, poslušati to in to glasbo, obvezno imeti nekatere stvari. Jaz sem z vami, vi ste z mano, karkoli se zgodi.

Vendar vrelec energije v tebi prinaša na površje mnoga vprašanja o sebi kot posamezniku. Jasne postanejo ločnice med tabo in drugimi. Biti drugačen je včasih kul, drugič spet ni preveč prijetno.

Vzemi za primer inteligentnost... Lahko si dopoveduješ, da ti bo tvoja bistrost pripomogla k boljšim možnostim na študijski poti in kasneje v življenju, toda tvoji sošolci te imajo za piflarja/ko in dolgočasnega knjižnega molja.

In kje je še študij! Ti pa si želiš družbe svojih vrstnikov zdaj! Kaj lahko narediš za to?

Daj poleta svojim sposobnostim!

Lahko se pridružiš kakšni skupinski interesni dejavnosti ali pa pomagaš sošolcem, ki naletijo na težave pri učenju. Brez občutka večvrednosti seveda!

Nikar ne verjemi mitu, da so pametni ljudje zateženi in čudni. Morda to res velja za tiste, ki ne zaupajo vase, večinoma pa so takšni ljudje super družba, saj  bogatijo svet s svojo drugačnostjo in radovednostjo.

Bodi ponosen/a na svoje intelektualne zmožnosti.

To ne pomeni, da se z njimi postavljaš in jih na vse mogoče načine izkazuješ. Pomembno je, da bogatijo tvoje življenje in odnose. Skozi takšne in drugačne sposobnosti namreč iščeš in, če se potrudiš, najdeš sebe.

To sicer zveni precej poduhovljeno in v teh časih moderno, enostavno pa pomeni, da se dobro počutiš v svoji koži.

A da se ne boš preveč sončil/a v svojem egotripu: zapomni si, da živimo skozi (dobre in manj dobre) odnose z ljudmi okoli nas!
 

vic dneva :)

NJEN dnevnik:
V soboto zvečer se mi je zazdel nekam čuden. Dobila sva se v bifeju in popila pijačo. Pomislila sem, da sem jaz kriva za njegovo razpoloženje, ker sem bila celo popoldne v shopingu s prijateljico in malo zamudila na zmenek, ampak on ni nič rekel. Pogovor se je zatikal, pa sem mu predlagala, da greva na kako bolj mirno mesto, da bi se v miru pogovorila. Šla sva v restavracijo, ampak on se je še naprej čudno obnašal. Z mislimi je bil nekje odsoten. Vprašala sem ga, kaj mu je, pa mi je samo odgovoril, da to nima veze z mano. Odgovor mi ni zvenel ravno prepričljivo. Ko sva se z avtom vračala domov, sem mu rekla, da ga imam rada, ampak on ni nič odgovoril, samo roko je položil na moje rame. Nisem si znala razložiti njegovega obnašanja, saj mi ni rekel, da me ima rad. Čisto nič ni rekel. Postajala sem vedno bolj zaskrbljena. Ko sva prišla domov, sem pomislila, da me mogoče hoče zapustiti. Poskušala sem navezati pogovor, a on je samo prižgal TV in odsotno gledal program, kot da mi hoče povedati, da je med nama konec. Na koncu sem odnehala in rekla, da grem spat. Nekaj minut kasneje je prišel tudi on. Na moje presenečenje se je odzval na moje božanje in se ljubil z mano. Ampak še vedno je bil nekoliko raztresen. Hotela sem ga soočiti s situacijo in se pogovoriti, ampak on je samo zaspal. Začela sem jokati in jokala sem, dokler nisem zaspala. Ne vem več, kaj storiti. Prepričana sem, da ima drugo! Moje življenje je popolna katastrofa!

NJEGOV dnevnik:
Maribor je danes izgubil. Sranje. Ampak seks je bil pa dober.

zadnje na Forumih

e-pošta | info | pravna obvestila | oglaševanje