telopedija

spolni odnos

Seks ali spolni odnos je prvenstveno namenjen razmnoževanju človeške vrste. Čeprav (kako nezaslišano!) nekateri primerki to počnemo tudi zato, ker nam je fajn. Seveda pa je nujno, da sta oba, dekle in fant za. Če ni sporazuma, ni seksa.

Spolno zrela fant in dekle, si torej morata biti dovolj všeč, da si želita spoznati in vstopiti v telo drug drugega. Tehnično gledano gre pri seksu namreč za vstop moškega spolnega uda v nožnico. Vendar pa je, tako kot pri filmu tudi pri seksu, potreben protokol v stilu: uvod, zaplet in zaključek.

Običajno se seks začne z otipavanjem, poljubljanjem, objemanjem in spoznavanjem telesa partnerja. Temu uvodu izkušeni pravijo predigra. V začetku je partnerjema pogosto že sama predigra dovolj razburljiva in sploh ne čutita potrebe, da bi prišlo do dejanskega spolnega odnosa.

Če si zaželita zadevo pripeljat do konca, morata biti oba dovolj vzburjena. Pri fantu oz. moškem se ta vzburjenost najbolje pokaže z otrdelostjo spolnega uda, torej z erekcijo, pri puncah pa se ob vzburjenju navlaži vagina, kar omogoči trdoglavcu vstop vanjo.

Vso to dogajanje pa je pri dveh, ki sta si všeč in se ljuuubita, začinjeno s prijetnimi občutki, ki se razlezejo po njunih telesih. Po protokolu konec nastopi z oh - oh - oh - orgazmom. V filmih si potem oba prižgeta cigareto in med puhanjem oblačkov, drug drugemu težita z vprašanji v stilu: ?Kako je b'lo pa tebi všeč?? V resničnem življenju je priporočljivo, da oba uporabita več domišljije. Če še ne mislita imeti otrok, pa tudi ustrezno zaščito oz. kotracepcijo (še pred samim dejanjem).na začetek kategorije telopedija