telopedija

V

Strokovni izraz za nožnico.

Vaginalni krč je stisk mišičnega obroča v nožnici, ki se zgodi nehote, ponavadi zaradi strahu (op. v filmih se to dogaja moškim, ki varajo svoje punce oz. žene). Stisk je lahko tako močan, da moški ne more izvleči penisa iz vagine. Da bi krč popustil, se mora ženska zopet sprostiti. Se pa tudi zgodi, da morajo oba nesrečnika v enem kosu prepeljati v bolnišnico in ju šele tam lahko ločijo.

Nekateri prisegajo, da sta orgazma lahko vsaj dva: vaginalni in klitorični. Drugi spet trdijo, da je orgazem pač orgazem, da dva med seboj nista enaka, kar še ni razlog, da bi jih različno poimenovali.

Ključ do vaginalnega orgazma naj bi bilo draženje točke G (Grafenbergove točke, po njenem odkritelju Ernestu Grafenbergu). Nekaterim ženskam menda daje stimulacija te točke veliko užitkov in jih celo pripelje do tako imenovane „ženske ejakulacije“, nekatere ženske pa "tam notri" ne zaznajo nič posebnega.

Možno je torej, da zadeva pri nekaterih deluje, pri drugih pač ne. Podobno kot erogene cone. Kakšno punco močno vzburi že poljub na vrat, drugo šele dolga predigra. Ljudje smo različni, zato se morda res nima smisla ukvarjati s primerjavami.

Kadar brez vmesne umiritve dosežemo dva ali več orgazmov v kratkem času. Kratek čas pomeni nekaj sekund ali nekaj minut, nikakor pa to ne pomeni enega orgazma zjutraj, enega popoldne, enega pa zvečer.

Večkratne orgazme doživljajo le nekatere ženske, moškim pa tako veselje ni dano. Gospodje se morajo po orgazmu najprej spočiti, da lahko (če sploh lahko) začnejo še eno rundo. Dame pa večkratne orgazme uporabljajo kot svojevrstno tekmovanje v smislu: ""Kolikokrat pa tebi pride?"" Tako tekmovanje je seveda nesmiselno, saj smo si med seboj zelo različni, nekatere dame podirajo keglje enega za drugim, nekaterim pa je dovolj že en dober in zadovoljujoč kegelj.

poetično ime za hribček, ki se pne nad ženskim spolovilom in je v naravni verziji poraščen s sramnimi dlačicami.

Tič-o-mat. Nekateri mu pravijo tudi dildo. Naprava, ki se uporablja za rajcanje vagine in je v glavnem v obliki falusa. So vseh vrst in oblik. Navadni ali na baterije. Gumijasti, silikonski ali kovinski.

Oseba, ki doživlja spolno zadovoljstvo ali vzburjenost med opazovanjem spolnih odnosov drugih oseb - ponavadi brez njihove vednosti.

Skupni izraz za zunanje, vidne ženske spolne organe - ščegetavček in par sramnih usten.