telopedija

C

Neki šaljivec je nekoč govoril, da ima celibat, ko se mu celi bat. Ampak to ni to.

Celibat velja za tiste osebe, ki se ne udeležujejo spolnih aktivnosti. Glede na to bi lahko celibat delili na prostovoljnega in neprostovoljnega. V prostovoljnem celibatu živijo tisti, ki so se spolnosti odrekli zaradi svojega religioznega ali filozofskega prepričanja. Neprostovoljni celibat pa zadene tiste ljudi, ki zaradi raznih razlogov ne morejo seksati.

Prekinjen spolni odnos. V praksi to pomeni, da odstranimo penis iz nožnice, preden gospodu pride. Skratka, spermo lahko izbrizga vsepovsod drugje, le v notranjosti nožnice ne.

To metodo nekateri pari uporabljajo za preprečevanje nosečnosti, vendar je zelo nezanesljiva, saj moški že pred orgazmom izločajo manjše količine tekočine, ki pogosto že vsebuje spermije - slaba novica za pare, ki se gredo takšno kontracepcijo.

Še dodatno tveganje je dejstvo, da gospodje med seksom izgubijo občutek za razsodnost in postanejo - milo rečeno - pozabljivi. Lahko se zgodi, da bo gospod ""pozabil"", da mu prihaja in ga bo dama potem prisiljena na silo zbrcati iz sebe in s sebe, da ne bo potem 9 mesecev nosila posledic pozabljivosti.

Prekinjanje spolnega odnosa tudi ni najbolj prijetno, saj vemo, da je najbolj fino doživeti orgazem v tako prijetnem okolju, kot je nožnica.

Razkritje. Proces, ko se nekdo odloči, da bo svoji okolici razkril svojo drugačno spolno usmerjenost. Logično: če smo nagnjeni k nasprotnemu spolu je to kao normalno in nam svoje spolne usmerjenosti ni potrebno razkrivati. Po defaultu smo vsi hetero.

Sicer pa se okolica močno zgraža, če smo pedri, lezbijke, biseksualci ali celo transseksualci. In zato je razkritje pogosto kar težek korak. Čeprav se naša spolna usmerjenost nikogar ne tiče, razen nas samih.

V premislek: kdaj bodo ljudje pričakovali, da bo nekdo razkril takšne skrivnosti:

- psihično maltretiram svoje majhne otroke,

- pretepam svojo ljubljeno ženo,

- cele dneve delam, da si bom lahko kupil jahto,

- raje kot vse drugo imam svoj avto in njegov auspuh in plehnate felne...

Vroči pogovori po internetu, iskanje pornografskih materialov po internetu in podobne dejavnosti, pri katerih se rajcamo s pomočjo računalnika, se z eno besedo imenujejo cybersex.