Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow odkrito arrow Slovo

odkrito

Slovo

Pred kratkim smo pokopali mojo babico. Odločila sem se, da tole napišem njej v spomin...

smrt babice Ne bom se cmerila, ker sem prepričana, da je z njo vse v najlepšem redu... Ko sem od staršev izvedela, da je umrla, me je res strlo do solz. Težko si predstavljam, da ne bom mogla več nikoli objet njenega okroglega, mehkega telesa in svojih bledih lic pritisniti na njena rdeča.

Njeni objemi so bili sploh nekaj posebnega. Enkrat so dišali po pokošeni travi, spet drugič po praženi čebuli ali pecivu, ki ga je ravno spekla. Ko se je odpravljala na „lušno“ k pevskim vajam ali k sestri Vidi v Trbovlje, pa se je nališpala s sto let starim parfumom, ki ga je enkrat dobila iz Nemčije.

Ženska je bila res faca. Z zbirko staromodnih vicev, ki jih je znala še iz časov, ko skleroza še ni načela njenega spomina, je pogosto zabavala druščino na rojstnih dnevih svojih otrok in vnukov. V vsem svojem odraslem življenju se je samo dvakrat srečala z zdravnikom - v bolnici, ko je rodila svoja otroka.

Mami mi je zaupala, da babi po zadnjem porodu sploh ni bila pri ginekologu! Nepredstavljivo za današnji čas, ko za vsako malenkost pustiš, da te ščipljejo in rovarijo po tebi. Čeprav je sama doživela zavidljivo starost 75 let (ne znam si predstavljati, da bi jaz tako dolgo preživela v tem zmedenem svetu) je zadnjih 25 let živela sama.

Njen ljubi mož, moj dedek, je umrl malo pred njenim Abrahamom. Takrat je bila res uboga. Zelo sta se imela rada in po njegovi smrti se je v sanjah vsak večer z njim pogovarjala, ga pogrešala, se pogovarjala z njegovimi oblekami in jokala, ko je samo omenil njegovo ime.

Ker je bila fejst punca, ji tudi v teh letih ni manjkalo snubcev. A jih je vse s smehom zavračala češ, da so babjeki, ki hočejo njeno penzijo. No, če sodim po svoji mladi in naivni pameti se mi zdi, da ti reveži tudi niso bili neka terna. Pa kaj je to sploh važno!

Babi je imela rada svojega dragega in zdaj je z njim. V to sem prepričana. Kar vidim ju, kako se po tolikih letih ljubeznivo zbadata, se rukata s komolci, si mežikata in si, ne preveč zares, očitata kateremu je bilo v tem času lepše. Mogoče se komu zdim neumna, ampak jaz verjamem v večno življenje in te neumnosti.

Vse najboljše, draga babi! Imej se fajn, kjerkoli in v kakršnikoli obliki že si.

Tvoja žaba

vic dneva :)

NJEN dnevnik:
V soboto zvečer se mi je zazdel nekam čuden. Dobila sva se v bifeju in popila pijačo. Pomislila sem, da sem jaz kriva za njegovo razpoloženje, ker sem bila celo popoldne v shopingu s prijateljico in malo zamudila na zmenek, ampak on ni nič rekel. Pogovor se je zatikal, pa sem mu predlagala, da greva na kako bolj mirno mesto, da bi se v miru pogovorila. Šla sva v restavracijo, ampak on se je še naprej čudno obnašal. Z mislimi je bil nekje odsoten. Vprašala sem ga, kaj mu je, pa mi je samo odgovoril, da to nima veze z mano. Odgovor mi ni zvenel ravno prepričljivo. Ko sva se z avtom vračala domov, sem mu rekla, da ga imam rada, ampak on ni nič odgovoril, samo roko je položil na moje rame. Nisem si znala razložiti njegovega obnašanja, saj mi ni rekel, da me ima rad. Čisto nič ni rekel. Postajala sem vedno bolj zaskrbljena. Ko sva prišla domov, sem pomislila, da me mogoče hoče zapustiti. Poskušala sem navezati pogovor, a on je samo prižgal TV in odsotno gledal program, kot da mi hoče povedati, da je med nama konec. Na koncu sem odnehala in rekla, da grem spat. Nekaj minut kasneje je prišel tudi on. Na moje presenečenje se je odzval na moje božanje in se ljubil z mano. Ampak še vedno je bil nekoliko raztresen. Hotela sem ga soočiti s situacijo in se pogovoriti, ampak on je samo zaspal. Začela sem jokati in jokala sem, dokler nisem zaspala. Ne vem več, kaj storiti. Prepričana sem, da ima drugo! Moje življenje je popolna katastrofa!

NJEGOV dnevnik:
Maribor je danes izgubil. Sranje. Ampak seks je bil pa dober.

zadnje na Forumih

e-pošta | info | pravna obvestila | oglaševanje