Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow odkrito arrow Več kot pes

odkrito

Več kot pes

Približno pred devetimi leti smo se z družino odločili, da bomo imeli psa...

pesLahko smo izbirali med kar nekaj mladički, a med vsemi mi je takoj padel v oči kužek, katerega oči so se svetlikale na poseben način - polno ljubezni in mladosti je bilo v njih. Vzeli smo ga in mu dali ime Runo.

Runo je bil zdrav in poln življenja celih devet let. Veliko lepega sva preživela skupaj. Žal pa se psom, še posebej večjim pasmam, kakršne je bil Runo, čas izteče.

Zdravje ga je začelo zapuščati, noge ga niso več ubogale, iz meseca v mesec je bilo slabše z njim... Z Runom smo trpeli vsi ostali v družini, saj smo vedeli, da je čas slovesa blizu.

Za piko na i ga je nekega dne napadel močnejši pes in Runo se ni zmogel braniti. Utrpel je poškodbe, ki so njegovo stanje samo še poslabšale.

Prišel je dan, ko je bil Runo že tako slab, da smo morali poklicati veterinarko, naj ga uspava. Ko je Runo ugašal v mojem naročju, se mi je zdelo, da mi bo počilo srce. S svojimi očmi nas je počasi zapuščal. Žalosten pogled je namenil še travnikom po katerih je tekal vsak dan, nato pa umrl.

Prenehalo mu je biti srce, srce katerega sem imela tako rada. Iskrice v njegovih očeh ni bilo več, ostal je le še prazen pogled in negibna teža v mojih rokah. Nisem mogla dojeti, da se to telo ne bo več gibalo, da me te oči ne bodo nikoli več pogledale, da je Runo odšel za zmeraj.

Pred nekaj trenutki je še bil, zdaj ga več ni. S tem se je težko sprijazniti.

Njegovih stvari še lep čas nisem pospravila, ker se mi ni zdelo prav. Še zdaj ga pogrešam. In ko včasih pridem domov, pričakujem, da me bo prišel pozdravit in se pocartat k meni.

Bil je več kot pes. Bil je naš družinski član, ki ga ne bomo nikoli pozabili.

V.

vic dneva :)

NJEN dnevnik:
V soboto zvečer se mi je zazdel nekam čuden. Dobila sva se v bifeju in popila pijačo. Pomislila sem, da sem jaz kriva za njegovo razpoloženje, ker sem bila celo popoldne v shopingu s prijateljico in malo zamudila na zmenek, ampak on ni nič rekel. Pogovor se je zatikal, pa sem mu predlagala, da greva na kako bolj mirno mesto, da bi se v miru pogovorila. Šla sva v restavracijo, ampak on se je še naprej čudno obnašal. Z mislimi je bil nekje odsoten. Vprašala sem ga, kaj mu je, pa mi je samo odgovoril, da to nima veze z mano. Odgovor mi ni zvenel ravno prepričljivo. Ko sva se z avtom vračala domov, sem mu rekla, da ga imam rada, ampak on ni nič odgovoril, samo roko je položil na moje rame. Nisem si znala razložiti njegovega obnašanja, saj mi ni rekel, da me ima rad. Čisto nič ni rekel. Postajala sem vedno bolj zaskrbljena. Ko sva prišla domov, sem pomislila, da me mogoče hoče zapustiti. Poskušala sem navezati pogovor, a on je samo prižgal TV in odsotno gledal program, kot da mi hoče povedati, da je med nama konec. Na koncu sem odnehala in rekla, da grem spat. Nekaj minut kasneje je prišel tudi on. Na moje presenečenje se je odzval na moje božanje in se ljubil z mano. Ampak še vedno je bil nekoliko raztresen. Hotela sem ga soočiti s situacijo in se pogovoriti, ampak on je samo zaspal. Začela sem jokati in jokala sem, dokler nisem zaspala. Ne vem več, kaj storiti. Prepričana sem, da ima drugo! Moje življenje je popolna katastrofa!

NJEGOV dnevnik:
Maribor je danes izgubil. Sranje. Ampak seks je bil pa dober.

zadnje na Forumih

e-pošta | info | pravna obvestila | oglaševanje