Zbogom nož...

Ne vem, zakaj to pišem in ne vem, zakaj to pišem ravno vam...

rezanjeMorda zato, ker me ne poznate in me ne boste obsojali... Sedaj, ko je to obdobje mojega življenja za mano, lahko o tem govorim, ne da bi se počutila kot smet... Vse se je začelo... Saj ne vem več kdaj. Takrat sem v roke prvič prijela nož z namenom, da bi se poškodovala. Ne vem zakaj, vem pa, da sem takrat čutila, da to potrebujem.

Dovolj sem imela uničevanja svoje psihe in zato sem se spravila na svoje telo. Fizična bolečina, da bi preglasila psihično. Začelo se je z nedolžnimi ranicami na rokah, večinoma sem jih oblikovala v besede, a le-te niso imele nikakršnega pomena. Nadaljevalo se je z vedno bolj in bolj globokimi ranami na rokah in potem še po mečih, za meči so sledila še stegna.

Sedaj se ob tem počutim iznakaženo, saj se zavedam, da so nekatere rane tako globoke, da bodo za njimi ostale večne brazgotine. Kadarkoli se pogledam v ogledalu, vidim rane tako krvave kot tisti dan, ko so bile narejene ... Kot senca, ki ne izgine.

Zaradi svojega početja sem začela izgubljati prijatelje, tisti, ki so vedeli za moje početje, so postali nekako oddaljeni od mene. Nič me ni moglo odvrniti od noža, bil je moje vse... Moj najboljši prijatelj, moj starš, moj fant.

In potem je bilo moji najboljši prijateljici dovolj. Ko ni več prenašala mojega početja, se je skregala z menoj. To je bil zame najhujši udarec in ta udarec mi je pomenil čisto streznitev. Vedela sem, kaj pomeni.

Od takrat naprej se ne režem več. Ne rečem, da je bilo lahko nehati. Še vedno se včasih zalotim, ko strmim v svoj nož in si v glavi dopovedujem, da ne smem, ter tako testiram svojo moč. Moč, ki včasih še vedno popusti temu mamljivemu rezilu. A sedaj je bolje, veliko bolje.

Hočem, da se zavedaš, da nihče ni vreden tega, da zaradi njega uničuješ svoje telo. Mogoče se vse skupaj sliši butasto, mogoče je, vsekakor bo pustilo velik znak v moji preteklosti. Ampak tam bo tudi ostalo ... V preteklosti ... To je zadnje slovo od dragega noža ... Upam, da se najini poti ne srečata več.