On ali Ona?

Nekega toplega jesenskega dne sem bila na računalniku in se zapodila v eno izmed spletnih klepetalnic...

prevara na internetu

Kot ponavadi sem si pisala z ljudmi, ko me je naenkrat ogovoril nek fant. Pogovarjala sva se in ker mi je bil simpatičen, sem mu dala svoj msn naslov. Tisti dan sva se pogovarjala dolgo v noč, si pošiljala slike in bila vedno bolj zaupna. Čez dva dni me je vprašal, če bi bila njegova punca. Do takrat še nisem imela fanta, bila sem radovedna in sem rekla ja...

Fantu je bilo ime Sašo. Čeprav se nisva v živo srečevala, so zanj izvedeli vsi: starši, prijatelji, sošolci... Minilo je 4 mesece, midva pa sva imela še vedno zvezo samo preko spleta.

Nekega dne pa se mi je začel nekaj izpovedovati, v smislu, da ima težave zaradi zasvojenosti z drogo in podobno. Bilo mi je grozno. Dopisovala sva si čisto vsak dan in jaz sem ga prosila naj neha.

Prijateljice so mi govorile, da ta tip sploh ne obstaja ali pa je kak pedofil in da naj ga pustim. Nikogar nisem poslušala. Nekega dne pa sem na spletu našla sliko, ki mi jo je na začetku on poslal, vendar ta je bila z drugačnim vzdevkom, kot ga je imel on. Temu tipu je bilo ime Luka.

Nisem vedela, kaj si naj mislim. Poleg slike je bil še nek čuden elektronski naslov sestavljen iz samih črk, ki niso predstavljale nobenega imena.

Da bi razjasnila, kako je na stvari, sem temu Luki napisala mejl, če je to on - moj Sašo. Odgovoril je, da je to on.

Ko sem ga vprašala, zakaj se pretvarja, da je nekdo drug, je rekel, da zato, ker noče, da vsak ve, kako mu je v resnici ime. Vprašala sem ga, če se je tudi meni zlagal o svojem imenu in mi je zatrjeval, da ne.

Potem mi je poslal še tri svoje slike, na katerih je bil ful luškan in seksi. Odpustila sem mu in verjela, da je Sašo samo moj in nadaljevala sva s svojim spletnim razmerjem.

Enkrat pa od prijateljice dobim neko foro po mejlu in na moje presenečenje v seznamu prejemnikov zagledam tudi tisti čudni e-naslov, ki ga je imel moj Sašo, zraven pa je bilo izpisano ime ene sošolke.

Takoj mi je bilo jasno, da si me je ta sošolka fino privoščila.

Kar pa je najbolj bolelo, je bilo to, da se je vseh sedem mesecev moje zaljubljenosti izkazalo za veliko prevaro.

In moj Sašo je bil v resnici dekle Saša, moja smotana sošolka.Bila em popolnoma ponižana, jezna nase in na cel svet.

Vprašalo sem jo, zakaj mi je to delala, pa se je kar nekaj izmikala in se noro delala. Drugi, ki so izvedeli, so rekli, da je bila najbrž ljubosumna name, čeprav še zdaj ne vem, zakaj bi lahko bila ljubosumna.

Bila sem zelo jezna, razočarana in žalostna. Postala sem nezaupljiva, neprijazna in celo nesramna do prijateljev, zato so me začeli zapuščati.

Pozneje sem spoznala fanta, s katerim sva se srečala v živo in se iskreno ljubiva.

Kar se mene tiče, nikoli več ne nasedam besedam prek interneta, ki zvenijo kot: "ljubim te" in "vse si mi".

K.