Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow tvoja stvar arrow Naj grem do konca?

tvoja stvar

Naj grem do konca?

"S fantom sva skupaj eno leto. Imava se rada in se dobro razumeva...", pripoveduje Anja, stara 16 let.

Image"Muči pa me vprašanje, če naj grem v ljubezni "do konca"? Fant je čisto razumevajoč in me v nič ne sili, vendar vem, da si želi teh stvari. Jaz pa še nisem čisto prepričana. Večina mojih sošolk je že "izkušenih" na tem področju in so radovedne, kako pa je z menoj. Sprašujem se, če ne bi bil že čas. Tisto čakanje na pravega, s katerim bom do konca življenja, se mi tudi zdi malo "mimo". Navsezadnje nikoli zanesljivo ne veš, kako se bodo stvari v življenju obračale."

Pri odločitvi za spolni odnos se ne oziraj na to, kaj se pogovarjajo tvoje prijateljice oz. prijatelji in kakšne so njihove izkušnje. Mnogi niso čisto iskreni o svoji izkušenosti.

Spolno življenje pač ni tekmovanje. Kdaj, s kom in kako, je tvoja osebna stvar.

Vsekakor se vama ne mudi. Zmotno je prepričanje, da je cilj spolnih odnosov orgazem.

Tudi samo ljubkovanje in raziskovanje telesa partnerja je zelo razburljivo. Tudi ni res, da je vrhunec mogoče doseči le s spolnim odnosom.

Osredotočita se na to, da vama je skupaj prijetno in se ne obremenjujta s tem kako "daleč" sta že prišla.

Večini deklet je v odnosu pomembnejša nežnost, bližina in ljubezenska čustva, kot pa veliki O.

Mnoge pri prvem odnosu niti ne doživijo orgazma. V resnici lahko traja kar precej časa, da se s partnerjem ujameta in izmojstrita v ljubljenju.

Če imaš samo senco dvoma, da si želiš iti do konca, potem raje počakaj. Tvoje telo se sicer hitro razvija, vendar ga tvoja čustva vedno ne dohajajo.

In "prvič" se zgodi samo enkrat. Naj bodo spomini na ta dogodek prijetni, ne glede na to, če bosta ostala za vedno skupaj. 

Ljubezen in seks sta zadevi o katerih se nikoli ne naveličaš razmišljati? Preveri rubriko seks in preveri, če si z vsem na tekočem!

Pride punca na zavod za zaposlovanje in se hoče prijaviti.

"Od kod ste?"

"Iz Rusije."

"In kaj ste po poklicu?"

"Ukrajinka!"