Izgubljena nedolžnost

Petra je precej običajna 15-letnica. Všeč sta ji Gwen Stefani in Orlando Bloom...

izgubljeno devištvoEdina razlika med njo in večino drugih punc je ta, da je Petra izgubila svojo nedolžnost pri 12-ih letih... Več kot tri leta pozneje še vedno obžaluje ta korak, saj se ji zdi, da se je zgodil prezgodaj v njenem življenju in z napačno osebo. V svoji iskreni izpovedi, razloži svoj pogled na te stvari...

Nisem ravno veliko razmišljala, kako in kdaj naj bi se zgodil moj prvič. Tudi nisem ena tistih, ki se zaklinjajo, da hočejo čakati do poroke. Vendar pa sem imela predstavo, da se bo zgodilo s fantom s katerim bom v zvezi. Nekje sem brala, da pred 16-im letom še nisi čustveno zrel za te stvari. Takrat tega zagotovo ne bi jemala resno.

Pri 12-ih sem se družila s starejšimi od sebe, pila, kadila in se počutila precej odraslo. Bolj kot čustvena plat spolnosti, so me skrbele telesne stvari, če me bo bolelo, če lahko zanosim ali dobim kakšno bolezen ipd. Nekatere punce prvič menda krvavijo, kar se meni ni zgodilo.

Fant s katerim sem izgubila nedolžnost ni bil ravno moj tip, niti nisva bila par, sva se pa kar dobro poznala. Zgodilo se je čisto slučajno, na nekem žuru pri prijateljih. Mislim, da tip tisti trenutek ni imel nekih posebnih namenov z mano. Oba sva se treznila v sobi moje prijateljice in poležavala po postelji, ko je vstopila ena od prijateljic in rekla: „Dajta se že dol, pol pa pridita plesat.“

Jaz nisem vedela kaj naj rečem, on pa tudi ne. Omotična sva se začela glasno smejati, potem pa naju je potegnilo v objem, začela sva se poljubljati in temu je sledilo še vse ostalo. On očitno tega ni počel prvič, zase pa vem, da bi lahko rekla „ne“, če bi hotela.

Takrat nisem niti pomislila na posledice. S svojimi 12-imi leti bi lahko tipu, ki jih je takrat imel 16, lahko precej zagrenila življenje, čeprav se tega sploh nisem zavedala. Izvedela sem, da bi lahko dobil do 8 let zapora, ker sem bila mlajša od 15 let in sva počela, kar sva pač počela.

Starši bi lahko izvedeli za naju in ga prijavili. Molila sem samo, da se to ne bi zgodilo, saj bi potem verjetno krivil mene. Navsezadnje me on v nič ni silil. Čisto prostovoljno sem to storila. Kmalu se je novica o najinem podvigu razširila in to ne samo v naši družbi. Ljudje za ketere sem mislila, da so moji prijatelji, so te govorice širili z največjim veseljem.

Odnos do mene v naši družbi se je spremenil, vključno s tipom, ki mi je vzel nedolžnost. Postal je zelo samozavesten in si je najbrž mislil, da je težek frajer. Punce so se me začele izogibati. Čeprav so vse bile starejše in sem prej mislila, da so ful izkušene, sem po njihovih reakcijah ugotovila, da sem najbrž edina, ki je že izgubila nedolžnost in me zaradi tega ne marajo preveč.

Tudi fantje so običajno vsi umolknili, ko sem prišla v družbo. Tako sem sumila, da se pogovarjajo o meni oz. govorijo o stvareh, ki jih jaz ne smem slišati. Bila sem zmedena, razočarana in sem se jih raje izogibala.

Nikogar ne krivim za to kar se mi je zgodilo, ker vem, da sem bila neumna in lahkomiselna. K sreči nisem zanosila ali dobila kakšne bolezni, vseeno pa bi si lahko prihranila to razočaranje in zmedo v glavi.

Takšna izkušnja ti vzame veliko samozavesti. Do fantov sem dosti bolj zadržana, tudi če mi je kak všeč. Ne vem, strah me je, da bi še več ljudi izvedelo in bi si mislili o meni vse sorte. Nisem še čisto razčistila vseh stvari pri sebi. Še vedno mi je nelagodno zaradi tega.

Moje sedanje prijateljice so iskrene. In ko debatiramo o teh stvareh, jim vedno govorim naj še počakajo. Saj to ne pomeni čakati 10 let! Res se mi zdi pomembno, da to storiš, ko si dovolj zrel, da prej razmisliš o posledicah in najpomembneje, da to storiš z nekom, ki te ima rad in mu res lahko zaupaš.

Na „prvič“ pač nimam lepih spominov, ker me še vedno preganjajo slabi občutki. Če bi lahko čas prevrtela nazaj, bi počakala še kar nekaj let preden bi se zgodilo. Mogoče zveni pocukrano, ampak izučilo me je, da se moram bolj truditi za prave stvari v življenju in da se je včasih tudi dobro oklepati svojih idealov.'

Petra

Misliš, da si res edina v družbi, ki še vedno varuje svojo deviškost? Ne verjemi vsega, kar slišiš...  Več na to temo preberi tukaj!