Ljubezenski trikotnik

Na eni sem bila jaz, na drugi strani prijateljica, njen fant pa med nama...

ljubezenski trikotnikZ Mirno sva bili najboljši prijateljici, nerazdružljivi, vedno skupaj in zelo sva si bili podobni. Podobno sva se oblačili, podobno sva razmišljali, vse sva počeli skupaj, vse vedeli ena o drugi, skratka bili sva kot sestri dvojčici. No, izkazalo se je, da imava tudi podoben okus za fante.

Na začetku 9. razreda je Mirna začela hoditi z Vidom iz paralelke. Vid je bil faca in dobro smo se štekali. Jaz sem potem celo nekaj časa hodila z njegovim frendom, ampak ni trajalo. Kmalu zatem, ko sem se razšla s tem fantom, pa mi je Vid po msn-ju začel pošiljati sporočila in se hotel pogovarjati.

Tako sva veliko klepetala preko spleta in postala res dobra prijatelja. Z njim sem se lahko pogovarjala dejansko karkoli, čas mi je minil, kot bi pihnil in ugotovila sem, da imava veliko skupnega.

Če sem odkrita, moram priznati, da sem že od samega začetka bila zatrapana vanj, ampak zaradi Mirne in najinega velikega prijateljstva, sem ta čustva vedno zatrla.

Pogosto se mi je dogajalo, da sem zasrala kakšno stvar in razočarala familijo, frende itd. No, tokrat sem pa res šla dosti predaleč. Odvijalo se je kot v kašni telenoveli.

Nek vikend med počitnicami je Mirna dobila hišni pripor. Vid mi je napisal sporočilce, da mu je dolgčas in da bi se lahko midva dobila na en čvek.

Pa sva se dobila in predebatirala vse živo. Nič se ni zgodilo. Dva frenda sva se pač družila, ker nama je bilo dolgčas.

No, takrat se je Vid prvič pohecal, da mogoče bi pa iz tega lahko bilo kaj več. Jaz sem se pohecala nazaj, ampak obema je bilo jasno, da to ne pride v poštev, ker imava oba Mirno zelo rada. A še preden sva se prav zavedla, sva že delala načrt, kako bi se naslednji dan dobila ob tabornem ognju.

Par ur pred zmenkom naslednjega dne sem Vida poklicala in mu rekla, da ne morem. Mirna je bila moja najboljša prijateljica in gotovo ji ne bi bilo všeč, če bi vedela, da se dobivam z njenim fantom. Po tistem sva se kdaj pa kdaj še srečala, a vedno kot prijatelja.

Pa vendar se je na koncu zgodilo. Vid je izgubil svojo nedolžnost z Mirno pri 16-ih, jaz pa mojo nedolžnost z njim. Čeprav je to bila ena najlepših izkušenj v mojem življenju, sem po tem dejanju veliko prejokala, saj nisem vedela, kaj naj storim.

Naenkrat so se stvari tako zelo zakomplicirale. Bila sem v ljubezenskem trikotniku. Na eni strani je bil fant, v katerega sem bila noro zaljubljena, na drugi strani pa moja najboljša prijateljica, ki sem jo prevarala, čeprav ji za nič na svetu ne bi tega privoščila.

Vsega tega nisem več mogla prenašati, zato sem iskala pogum, da bi prekinila z Vidom. A nisem mogla. Še vedno se sprašujem, ali bi me pustil oditi, če bi res naredila konec. To je bila namreč take vrste ljubezen, ki jo vidiš na televiziji v tistih najbolj romantičnih scenarijih.

Po nekem času je Vid prekinil z Mirno. Zanjo je bilo to zelo težko obdobje. Iskreno se mi je smilila, a še večji je bil moj občutek krivde. Na koncu se je zgodilo to, da je eden od naših skupnih prijateljev, ki sem se mu enkrat zaupala, Mirni izblebetal vse o Vidu in meni.

Saj je res, da je Mirna imela pravico izvedeti te stvari, ampak vse skupaj je izpadlo res podlo. Neki ljudje so celo pisali stvari o meni po stenah šole in mi naredili pravi pekel. Čeprav sem bila v zadnjem letniku, sem celo razmišljala, da bi zamenjala šolo.

Ironično ampak resnično sem v tem času ravno Mirno neznansko pogrešala in tudi ona mi je potem priznala, da je zelo pogrešala mene.

Najino prijateljstvo je bilo res globoko in samo najinem skupnemu prijatelju Simonu se imava zahvaliti, da naju je spet spravil skupaj in sva se pogovorili in pobotali.

Sklenili sva, da bi bilo devet let najinega prijateljstva, odkar se poznava, neumno zavreči. Na vse to gledava kot na neumen babji prepir zaradi tipa. Vendar pa imava določena pravila. Ko sem z njo, vedno dam njegov prstan z roke, o njem ne govoriva in ona se z njim ne druži.

A naj se sliši še tako neverjetno, midva z Vidom sva še vedno skupaj. Zelo obžalujem to, kar sem storila Mirni, a po drugi strani Vida ljubim bolj, kot sem sprva mislila. Iz najinega prijateljstva je zrasla precej resna zveza, čeprav sem še vedno malo zmedena okrog vsega tega. Z Mirno zdaj veliko bolj negujeva najino prijateljstvo. Nikoli več ne bi hotela komu povzročiti tega, kar sem povzročila njej, moji najboljši prijateljici.

Petja