Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow tvoja stvar arrow Ostani zdrav/a tudi pozimi!

tvoja stvar

Ostani zdrav/a tudi pozimi!

Štirje protiprehladni odmerki nasvetov za boj proti gripi in prehladu...

Kako se izogniti prehladu

1. Gibaj se na svežem zraku!

Ko zunaj temperatura pade pod 10 stopinj, se ti morda ne zdi več smiseln tek ali druga oblika rekreacije na prostem. Vendar je ravno to eden izmed dejavnikov, ki ti lahko pomaga ohraniti trdno zdravje in te obvarovati pred prehladom. Z gibanjem v ogrevanih telovadnicah in zaprtih prostorih, kjer ljudje še bolj intenzivno predihavajo, samega sebe še bolj izpostavljaš možnostim okužbe. Zato nikar še ne pospravi športnih čevljev, ampak pojdi na zrak vsak dan.

2. Ne skopari s spanjem!

Če telo prikrajšaš za spanje, s tem slabiš svoj imunski sistem, kar te naredi bolj dovzetnega za okužbe. Odhajanje v posteljo ob razumnih urah, ti zagotavlja, da boš sezono gripe in prehladov pričakal v top formi.

3. Umivaj roke!

Seveda je umivanje rok pomembno v vsakem letnem času, v sezoni prehladnih obolenj pa še toliko bolj. Najbolj kritični predmeti, kjer lahko posvojiš nadležne povzročitelje bolezni so vratne kljuke, ki si jih veliko ljudi podaja, nakupovalni vozički, tipkovnice (ha! na to najbrž še nisi pomislil?)...

4. Roke k sebi!

Ne glede na to, kako pogosto si umivaš roke, je težko vedno narediti vse, da ne prideš v stik z bolezenskimi klicami. V sezoni prehladov, se, če je le mogoče, izogni rokovanju in zadrževanju v zaprtih prostorih, kjer se nahaja veliko ljudi. Lahko se greš tudi cepit proti gripi.

vic dneva :)

Otroci so dobili za domačo nalogo spis z naslovom "Samo ena je mama".

Lan je dolgo razmišljal, potem pa je napisal naslednje vrstice:

"Moja mama je včeraj s svojim ljubimcem ležala v postelji, ko sem prišel iz šole. Poklicala me je, naj ji prinesem pepelnik in cigarete, potem pa me je poslala v klet po dve pločevinki piva. Iz kleti sem ji zavpil: 'Samo ena je, mama.'"

zadnje na Forumih

e-pošta | info | pravna obvestila | oglaševanje