Zakaj sem mu to dovolila?

Ob koncu šolskega leta pri nas praznujemo zaključni piknik. Letos smo se sošolci odpravili na Krko...

nesrečno zaljubljena

Vse je bilo super in OK, dokler se ni pričelo temniti... Ena izmed sošolk, ki je ne maram, je osvajala mojo veliko ljubezen. A to še ne bi bilo najhuje, če se on ne bi šel zraven in jo osvajal nazaj. Takrat sem sedela na klopci z svojima dvema najboljšima prijateljicama. Ko sem gledala, kako en drugega osvajata s pogledi, so mi na lica pritekle solze. K sreči ni nihče razen prijateljic opazil, da jočem. Tolažile sta me, da ni vredno jokati zaradi njega... Saj to sem vedela, a si nisem mogla pomagati.

Tako dolgo sem bila že zatrapana vanj, on pa se je ves čas zafrkaval z drugimi. To me zelo bolelo, saj sem vedela, da tudi, če uspem pritegniti njegovo pozornost, iz tega ne bo nikoli nič resnega in iskrenega.

Čez čas smo se vsi preselili na podstrešje nekega kozolca. Sledila je igra resnica ali izziv, h kateri pa jaz in moji prijateljici nismo bile povabljene. Napočil trenutek, ko se je začelo poljubljanje.

On se je poljubil s petimi puncami, jaz pa sem skoraj spet začela jokati. Ljubosumje je kar vrelo iz mene in mislim, da so to vsi opazili. Najbolj me je motilo to, da se je poljubil ravno s tisto, ki je ne maram. Tega ne bom nikoli pozabila.

Ta piknik je bil dva tedna pred koncem šole, a tisto, kar najbolj "obžalujem", se je zgodilo zadnji šolski dan, na igrišču v moji vasi.

Od piknika dalje in po mojem izbruhu ljubosumja, je fant očitno ugotovil, da sem tudi jaz do konca zatrapana vanj in torej voljna in željna se z njim poljubljati. Ko se je zgodilo prvič, se mi je zdelo tako narobe in počutila sem se tako bedno, da sem mu rekla, da tega z njim ne želim več početi.

A zadnji šolski dan se je spet zgodilo. Še enkrat me je poljubil. Najbolj žalostna stvar pa je, da mi je preden me je poljubil, govoril stvari, ki so me zadele v živo. Rekel je, da nikoli ni bil zaljubljen vame in da nikoli ne bo... Tisti poljub, ki je sledil po tem je bil tako grenak, da mi še zdaj postane slabo, ko se spomnim.

Ne morem verjeti, da sem bila tako neumna in sem se pustila tako ponižati. Priznam, da me ta fant še vedno privlači, a se ga bom za svoje dobro odslej v velikem loku izogibala.

Žalostna rožica