Njeno visočanstvo

Že lep čas te spravlja ob živce... Ona obvlada vse, preglasi vsakogar in vidno uživa v spletkarjenju...

Image

Njena osebna izkaznica: 

  • je huda tipinja - ne zato, ker bi bila tako priljubljena, ampak ker se je vsi bojijo,
  • ima nekaj prijateljic - večinoma iste kokoši, samo manj pretkane kot ona in zato pripravljene, da ji sledijo,
  • viha svoj popoln nos - nad vsem kar ni kul, tudi nad tvojimi prijateljicami, ki po njenih visokih merilih ne sodijo med elito s katero se druži sama,
  • zabavajo jo tvoji neuspehi - kakor tudi neuspehi drugih in z velikim navdušenjem zahrbtno opravlja,
  • ti ukrade fanta - ker ti ga lahko, ne ker bi bil njen tip.

Trepetaš, kako te bo spet očrnila pred drugimi? 

Čas je, da ji pokažeš kje je njeno mesto! Odločno ji povej, kaj si misliš o takšnem obnašanju in daj ji jasno vedeti, da tega ne boš trpela. Morda bo izgubila interes in te pustila pri miru, ko bo okusila tvojo odločnost.

Lahko pa se zgodi, da te bo razglasila za malce premaknjeno, vendar si nikakor ne smeš dovoliti, da bi se pogovor spremenil v prepir in dvoboj z žaljivkami.

Če postane agresivna in žaljiva, se obrni in zgovorno odkorakaj stran. Saj poznaš izrek: ne prepiraj se z idiotom - spravil te bo na svojo raven in premagal z izkušnjami? Pomembno je, da izraziš svoje neodobravanje in se postaviš zase.

Povej odraslemu!

Zaupaj se osebi, ki ima moč, da kaj spremeni (staršem, učitelju, ipd.), če meniš, da se ne želiš sama izpostavljati.

Nihče nima pravice, da te ponižuje in zasmehuje. Takšno ravnanje je nedopustno, da se dogaja tebi ali komu drugemu.

Lahko jo ignoriraš!

Čeprav se zdi težko, je demonstrativni molk lahko učinkovito orožje. Njeno zasmehovanje bo zvodenelo, če se zanj ne boš zmenila. Kmalu bo spoznala, da ti ne more do živega.

Samozavest!

Samozavesten pogled je najboljši način, kako pospraviš kokoš tja kamor sodi... Z nasmehom v smislu ja-ja-ti-kar-kokodakaj, ji daj vedeti, da te njene finte niti slučajno ne ganejo. Kvečjemu zabavajo.

Na začetku se ti bo morda zdelo, da ni učinka, ampak tipinja res ni vredna tvojih živcev, kaj šele solz. Prepričaj se v to in bodi samozavestna.

Tvoj odgovor naj bodo iskrice v očeh in zavedanje, da si 100x boljši človek od nje. Po nekaj poskusih bo spoznala, da s svojimi zlobnimi puščicami cilja v prazno.