Mama pričakuje, da boš nenadoma začel pospravljati svojo sobo? Foter pa se je odločil, da iz tebe naredi odgovornega državljana? In 6-letna sestra hoče s tabo na rave party?

Globoko vdihni. Nato izdihni. In spet vdihni... Prosiš za nasvet? Ali pa hočeš samo povedati, da ti je hudo?

 

Vprašanja:

Doma imam težave s starši in mlajšo sestro. Nič kar storim, ni prav. Pravijo, da sem razvajena, čeprav bi rekla, da je moja sestra še bolj. Stara bom 18 let, nameravam študirati in hkrati razmišljam, da bi se odselila. Morda bi si celo poiskala službo, vseeno pa me je strah, ker ne vem, če mi bo časovno zneslo hodit v službo in redno študirati. Večina mojih sošolk in prijateljic še živi pri starših, zato ne poznam nikogar, s kom bi si lahko delila sobo ali stanovanje. Prosim povejte mi, naj se odselim???

V šoli mi gre sicer še kar dobro, vseeno je problem, ker nimam svoje sobe, kjer bi se lahko učil in delal domače naloge. Z mamo in mlajšim bratom živimo v enosobnem stanovanju, zato ni niti možnosti, da bi si lahko uredil svoj prostor. TV je prižgan večino časa, mama in brat pa sta tudi precej glasna.

Stara sem 14 let in imam fanta iste starosti. Nič ne bi bilo narobe, če mi ne bi vsi v glavo vtepali, da me ima fant samo za poljubljane in podobne reči, ter da ni zaljubljen vame!! Kaj naj storim??

Čaw! Že 3 mesece imam fanta, ki živi v sosednji državi. Do zdaj sva nekak zdražala to vse, dokler moji starši niso izvedeli zanj in potem še cela družina. Nikomur od njih ni všeč, da sva skupaj, zato se skrivava, vendar me to ubija. Kaj naj? V naprej se zahvaljujem za odgovor. ;)