Mama pričakuje, da boš nenadoma začel pospravljati svojo sobo? Foter pa se je odločil, da iz tebe naredi odgovornega državljana? In 6-letna sestra hoče s tabo na rave party?

Globoko vdihni. Nato izdihni. In spet vdihni... Prosiš za nasvet? Ali pa hočeš samo povedati, da ti je hudo?

 

Vprašanja:

Hej. Res bi nekaj uprasala. Stara sem 12 let. V moji druzini imajo zenske kar velike prsi. To pomeni da bom jaz to podedovala. Ampak nevem ce bo tako. Ko sem bila stara 5-6 let me je mama polila z vroco juho. Po trebuhu in prsih. Mislite da bo to vplivalo na rast prsi.? Hvala za odgovore. ;)

Pri nas doma ni več tko, k bi mogl bit. Oče vara mamo z žensko, ki je ločena in ima dva otroka. Mama to ve, prav tako jaz, saj nama je po dolgem pregovarjanju to povedal. Z mamo se bova verjetno odselili in starša se bosta ločila. Strah me je in mislim, da sm delno tudi jaz kriva za to, kar se dogaja. Boli me, da oče kar naprej laže in mi prekriva stvari. Kaj naj naredim? Vem, da sebe ne bi smela krivit in se vtikat, ker imata to onadva med seboj. Vendar sem zaradi tega zelo jezna in obupana!

Zadnjič sem očeta videl v mestu z neko žensko, kako sta se na hitro poljubila na usta. Potem sta me zagledala in hitro stopila narazen. Bil sem čisto zmeden. Oče mi jo je predstavil kot njegovo sodelavko in rekel, naj mami raje ne razlagam o tem. Zadnjič sem ga slišal, kako se je z nekom po tihem pogovarjal po telefonu. Sklepam, da ga je klicala Ona. Tako sem razburjen, da sploh ne morem več misliti na nič drugega. Ne vem, kaj naj naredim? Ne upam ga direktno vprašati, kaj ima s to žensko. Ne vem niti, če mi bo povedal po resnici.

Mama je pred enim letom je nehala kaditi in takrat ji je babica plačala počitnice v toplicah. Ampak očitno še vedno kadi, saj sem zadnjič prišel prej domov iz šole in sem v stanovanju zavohal cigaretni dim. Ko sem jo vprašal, če je imela obisk, je rekla, da je bila prijateljica na obisku in da ji je dovolila kaditi v stanovanju. Sumljivo se mi je zdelo, ker je imela v ustih žvečilni gumi, kar ni njena navada. Od takrat sta minila kakšna dva tedna, ravno včeraj pa sem našel v smeteh na stranišču prazno škatlo cigaret. Prepričan sem, da je spet začela kaditi. Kaj naj naredim? Naj povem očetu? Vem, da sama ne bo priznala.

Problem je moja mama. Včasih je še kar kul, včasih pa bi lahko znorela zaradi nje. Čeprav sem že stara 13 let, mi ne pusti nositi tangic in se razburja, ko si obrijem noge. Pravi, da sem še premlada. Povedala sem ji, da tangice nosijo vse moje sošolke in si tudi brijejo noge, pa še kaj drugega, ampak ne, ona mi ne pusti. In potem začne spet težit, da je pri mojih letih še prezgodaj, da bi bila seksi. Poskusila sem se pogovoriti z njo, pa ni nič pomagalo. Kaj naj?