Svet je okrogel zato, da ga obkroža prijateljstvo.

Če je tvoj svet drugačnih oblik in v njem manjka iskrenih prijateljev, se lahko razjočeš tukaj. Obrišemo solze in tolažimo ranjena srca.

Vprašanja:

Moja najboljša prijateljica je postala zelo čudna. V osnovni šoli sva si bili ful dobri, odkar pa hodi na gimnazijo, si domišlja, da so vsi zaljubljeni v njo. Poiskala si je fanta in visi na njem 24 ur na dan. Poljubljata se non stop, s tem da začneta že zjutraj na vlaku, nato nadaljujeta na poti v šolo, na šolskem hodniku in sploh jima je vseeno, tudi če jih vidi kdo od profesorjev. In jaz nisem edina, ki je to opazila. Tudi drugim prijateljicam gre na živce. Ko jo čez vikend pokličemo, da bi šle skupaj v kino ali na pijačo, seveda nima časa, ker je raje s tipom. Ne vem, če naj ji povem, da njeno obnašanje ni za nikamor. Bojim se, da bo jezna.

Moja prijateljica me v vsem posnema. Karkoli si kupim, oblečem, rečem ali naredim, mi poskuša biti podobna. Nekaj časa se mi je to zdelo kul, zdaj pa mi počasi gre na živce. Rada bi razvila svoj stil. Naj ji povem? Ne vem, če bi sploh kaj pomagalo.

Imam prijateljico, ki pa ni edina v mojem življenju. Ampak ona ne trpi, da bi se poleg nje družila še z drugimi ljudmi. Še preden sem se spoprijateljila z njo, sem imela dve zelo dobri prijateljici, ki pa se me zdaj izogibata, ko sem v družbi z njo. Najbrž zato, ker je vedno zelo nesramna do njiju. In tudi ko sva z ljubosumno sami, ima toliko slabega za povedati čez drugi dve, da bi ji včasih najraje zabrusila, da takih prijateljic kot je ona, nočem imeti. Bi naredila prav?

Zaljubljena sem v istega sošolca, kot moja prijateljica, samo da ona tega ne ve. Sama ga je že vprašala, če bi hodil z njo, pa ji je rekel ne. Cel razred itak ve, da je zaljubljena vanj. Ampak ona je taka, da se zaljubi vsak teden v kakšnega drugega. Meni pa je všeč samo on, ampak jaz tega ne upam nikomur povedati. Ne vem, če sem mu sploh všeč in ne upam si ga vprašati, kaj on čuti do mene, pa tudi nočem, da bi prijateljica mislila, da ponavljam za njo. Sicer sva dobri prijateljici in najbrž ne bi bila ful jezna, če bi jaz hodila z njim, vseeno pa se mi včasih zdi, da je kar precej tekmovalna. Prosim ne mi rečt, da naj se odpovem ljubezni zaradi prijateljstva. Res bi rada, da ve kaj čutim do njega, ampak me je strah, da mu ne bom všeč.

Živjo! Stara sem 13 let in imam luskavico. To je zelo nadležna in neozdravljiva bolezen. Skrbi pa me, da bodo moje prijateljice to izvedele in se me bodo izogibale. Zdaj se mi je luskavica razširila z lasišča že na hrbet in rame. Res ne vem, kaj naj storim?