"Ne vem, kaj bi naredila? Najraje bi te kar ubila, tako močno sem se vate zaljubila."

Če ti po glavi rojijo take misli, hitro vprašaj kaj storiti in POŠLJI pritisni. Preden bo prepozno!!!

Zaljubljena sem v starejšega tipa!Čaw! Stara sem 14 let in sem zaljubljena v 8 let starejšega tipa. Sva zelo dobra prijatelja. Poveva si skoraj vse. Večkrat mi mežika, nežno in globoko gleda, poje pesmi,... Ne wem kaj natančno ima v glavi. Ali sem mu všeč? Ali v meni vidi samo prijateljico? Vsekakor je mene očaral. Sva zelo podobni osebi. Imava iste hobije, želje in kar je še najbolj grozljivo... vse izgleda, kot da sva si usojena. Dogajajo se različne stvari, ki so v povezavi z nama. Enkrat sem si zaželela, da naj se zgodi nekaj, kar bo dokazalo, da sva si usojena. Prižgala sem TV in vrtela se je pesem, ki jo oba obožujeva. Sploh ne vem več, kaj naj storim. Našla sem nekoga, ki me dopolnjuje, toda bojim se, da prekmalu. Je problem v letih? Imava sploh kaj možnosti? In najpomembneje: kako naj ga osvojim?

Sprašuje: špelca

Pozdravljena!

Pa greva lepo po vrsti...

Ali si mu všeč?

Po opisu sodeč, kako se obnaša do tebe, mislim, da si mu morda res všeč. Lahko pa se seveda tudi motim.

Kaj se pa tebi zdi? Bi se lahko samo igračkal s tvojimi čustvi, zato, da se potrjuje, ali pa lahko rečeš, da je pošten fant? Kako se pa obnaša do drugih punc? Kaj počne, ko ni s tebo? Na to si boš morala sama odgovoriti.

Ali je problem v letih?

Zaenkrat leta SO problem. Fantje pri 22-ih običajno od partnerskega odnosa pričakujejo še kaj več kot poljube in objeme. Pričakujejo spolne odnose. Glede na to, da pa ti še nimaš niti 15 let, tako razmerje v naši državi velja za kaznivo dejanje.

V Sloveniji je namreč velja zakonodaja, ki pravi: "Kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara petnajst let, pri čemer obstaja očitno nesorazmerje med zrelostjo storilca in žrtve, se kaznuje z zaporom od enega do osmih let."

Nočem ti soliti pameti, ali te strašiti, prav pa je, da se tega zavedaš.

Ali imava sploh kaj možnosti?

Popolnoma te razumem, da se ti ta trenutek fant zdi preveč enkraten, poseben in le tebi usojen, da bi razmišljala še o čem drugem, kot le o njem. Vendar se moraš zavedati, da vsi zaljubljenci vidimo ljubljene osebe tako popolne.

Ko maske padejo in pristanemo v resničnosti, pa se pogosto zgodi, da se čudimo, le kaj smo videli v tej osebi, ko smo se zaljubili.

Seveda ni nujno, da bo pri vama tako. Kakšne možnosti so, da postaneta par, pa ti ne more nihče povedati. Kaj veš, kaj vse ti prinese življenje! Ravno zato ti svetujem, da še nekaj časa ostaneta prijatelja, ki imata veliko skupnega. Tako nimaš kaj izgubiti.