Med prsti ti je zrasla plavalna kožica, pa ne veš kaj bi z njo? Številke na tehtnici se stegujejo v prepovedano območje? In post ob polni luni nate nima učinka?

Žal tukaj ne zdravimo, ne operiramo in ne popravljamo tehtnic. Se pa najde kak koristen nasvet.

Bivši fant mi grozi s samomorom!Moj bivši fant je tako zaljubljen vame, da pravi, da se bo ubil, če mu ne bom vračala ljubezni. Kako mu lahko pomagam, glede na to da nočem biti več z njim?

Sprašuje: obupana

Pozdravljena!

Bojim se, da fantu v tem primeru ne moreš veliko pomagati. Najbrž se zavedaš, da take grožnje s samomorom niso izraz ljubezni, ki bi jo fant čutil do tebe, ampak pomenijo izsiljevanje. In na slednje ne smeš pristati, pa če se ti fant še tako smili. Morda se grozno sliši, vendar fant nima pravice, da te izsiljuje. Tako ravnanje je odraz psihičnih problemov.

Vprašanje je seveda, kako resne so te grožnje. Ko te zapusti ljubljena oseba, je precej normalno, da si brez volje do življenja, saj nastane praznina in marsikaj se spremeni. A to je le začasno. Večina ljudi najde način, kako se izvleči iz te črnogledosti in začeti gledati na svet in življenje bolj optimistično.

Če se ti zdi, da se tvoj fant res ne more izvleči iz te depresije in se bojiš, da bi si res lahko kaj storil, poišči njegove starše, prijatelje in se pogovori z njimi. Poskusi ugotoviti, kako se fant obnaša, ko je v njihovi družbi. Opozori jih na njegove grožnje s samomorom. Če se vam bo po pogovoru še vedno zdelo, da bi lahko storil kaj takega, naj ga starši ali prijatelji poskusijo pregovoriti, da poišče strokovno pomoč.