Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow S.O.S. (skrivne osebne stvari)

S.O.S.
skrivne osebne stvariMed prsti ti je zrasla plavalna kožica, pa ne veš kaj bi z njo? Številke na tehtnici se stegujejo v prepovedano območje? In post ob polni luni nate nima učinka?

Žal tukaj ne zdravimo, ne operiramo in ne popravljamo tehtnic. Se pa najde kak koristen nasvet.

Bivši fant mi grozi s samomorom!Moj bivši fant je tako zaljubljen vame, da pravi, da se bo ubil, če mu ne bom vračala ljubezni. Kako mu lahko pomagam, glede na to da nočem biti več z njim?

Sprašuje: obupana

Pozdravljena!

Bojim se, da fantu v tem primeru ne moreš veliko pomagati. Najbrž se zavedaš, da take grožnje s samomorom niso izraz ljubezni, ki bi jo fant čutil do tebe, ampak pomenijo izsiljevanje. In na slednje ne smeš pristati, pa če se ti fant še tako smili. Morda se grozno sliši, vendar fant nima pravice, da te izsiljuje. Tako ravnanje je odraz psihičnih problemov.

Vprašanje je seveda, kako resne so te grožnje. Ko te zapusti ljubljena oseba, je precej normalno, da si brez volje do življenja, saj nastane praznina in marsikaj se spremeni. A to je le začasno. Večina ljudi najde način, kako se izvleči iz te črnogledosti in začeti gledati na svet in življenje bolj optimistično.

Če se ti zdi, da se tvoj fant res ne more izvleči iz te depresije in se bojiš, da bi si res lahko kaj storil, poišči njegove starše, prijatelje in se pogovori z njimi. Poskusi ugotoviti, kako se fant obnaša, ko je v njihovi družbi. Opozori jih na njegove grožnje s samomorom. Če se vam bo po pogovoru še vedno zdelo, da bi lahko storil kaj takega, naj ga starši ali prijatelji poskusijo pregovoriti, da poišče strokovno pomoč.

Na začetku pisanja izpitne naloge je profesor rekel:
"Za pisanje imate na voljo dve uri. Toda, samo dve uri in niti sekundo dalj!"

Študentje so začeli pisati nalogo. Večina jo je oddala že pred rokom, minili sta dve uri, eden od študentov pa je bil s pisanjem šele na pol poti. Profesor je zahteval tudi njegovo nalogo, toda študent je še kar pisal in pisal. Minilo je že petnajst minut po roku, ko se je študent dvignil iz klopi in do profesorja prinesel svojo nalogo.

"Ne bom vzel vaše naloge!" je strogo dejal profesor. "Prekoračili ste dovoljeni čas!"

"Pa vi sploh veste, koga imate pred seboj?" je z visokim tonom vprašal študent. "Ali vi veste, kako se pišem?"

"Ne, in me ne zanima!" je odgovoril profesor, študent pa je svojo nalogo zatlačil nekam v sredino kupa oddanih nalog.