Med prsti ti je zrasla plavalna kožica, pa ne veš kaj bi z njo? Številke na tehtnici se stegujejo v prepovedano območje? In post ob polni luni nate nima učinka?

Žal tukaj ne zdravimo, ne operiramo in ne popravljamo tehtnic. Se pa najde kak koristen nasvet.

Kako se rešim hudih sanj in nočnih mor?Lep pozdrav. Sanje mi grenijo dan. Resno. Vedno sanjam kaj grdega. Skoraj nikoli mi ne uspe, da bi sanjala kaj lepega :( V sanjah so me ubili, nože so metali vame, pogovarjala sem se s nagravžnimi stvori, padla sem v prepad itn.. Res prav groza me je že mojih sanj! In ponavadi so sanje tako realne, da ne ločim realnosti od sanj. Če sanjam kaj o tem kako se s prijatelji kregamo (a to je redko) potem naslednji dan, ko me tisti pozdravi, ga kar začem nadirati, njemu pa se čudno zdi. Res. In zaradi tega se nekaterim zdim zmešana. Kaj naj?!

Sprašuje: Sanjačica

Pozdravljena!

Nočne more lahko povzroča preveč spanja, preobilno hranjenje pred spanjem in seveda tudi strah pred ponovnimi nočnimi morami.

Svetujem ti, da pred spanjem malo potelovadiš, ali greš na kak miren sprehod, lahkoten tek ali kaj podobnega, morda s slušalkami in dobro glasbo na ušesih... Spat se odpravi, ko si že močno zaspana.

Pred spanjem spij kozarec toplega mleka ali košček sira. Poskrbi, da v prostoru kjer spiš, ni motečih dejavnikov, kot npr. svetloba od zunaj, prižgan monitor, televizija, radio,... V sobi kjer spiš tudi naj ne bo prehladno.

Gibanje in pravilen ritem spanja je zelo pomemben dejavnik za tvoje dobro spanje. Če vse to ne bo pomagalo, se obrni na pomoč k psihologu, saj so razlogi lahko skriti tudi kje drugje.

O sanjah so mnogi znani učenjaki že v preteklosti postavljali svoje teorije. Najbolj znani teoretik na tem področju je bil avstrijski psiholog Freud. Po njegovem mnenju se v sanjah odražajo človekove potlačene misli, ker so za resnični svet prehude in nesprejemljive. Ko se teh, v podzavest potlačenih misli nabere preveč, začno trkati na naša sanjska vrata in vstopati v naš sanjski svet.

To je seveda samo ena od teorij. Ne obremenjuj se preveč s tem. Poskusi najprej z zgornjimi nasveti. Želim ti sladke sanje!