Vsak čas te bo konec??? Če pa nič, ampak popolnoma nič, ne ostane v glavi?

Na srečo problematika ne ogroža življenja. Da se zližeš morda potrebuješ samo kakšne tri enote motivacije in dve enoti zvitosti. Zaupaj!

Prijateljica me daje v nič in mi krade prijatelje!Hej! Imam problem. Imam sosedo, ki je moja sošolka in "prijateljica", a je res ne morem več prenašati. Kar naprej mi govori da sem neumna, da je ona bolj pametna od mene itd... Ko se skregava, mi na msn-ju pušča sporočila kot npr.: "Tudi ti greš drugim na živce! Kva so eni d te kr zasledujejo kam greš?" In sem jo pač nadrla, kaj misli da je in sva že spet skregani. Problem je v tem, da ko jaz njej pametujem, me blokira, moje frende vse šunta proti meni, se laže in me zabija. Ko pa ona meni teži, jo jaz skenslam ali naderem pa spet vse šunta in govori kašna psica sem in ne vem kaj še vse... Sploh ne vem, kaj naj naredim, saj je moja soseda in veliko ve o meni!!! Pa prijatelje mi prevzema!

Sprašuje: NeePooDPiiSaaNaa

Zdravo! No, ni težko uganiti, da s prijateljico, ki je hkrati tudi tvoja sošolka in soseda, nimata prijetnega odnosa. Verjetno imata skupne prijatelje, kar pomeni, da stikov nabrž ne bosta mogli povsem prekiniti, če želiš še vedno imeti isto družbo.

Možno je, da se tvoja "prijateljica" res trudi, da bi vajine skupne prijatelje pridobila na svojo stran, vendar če so to tvoji dobri prijatelji, ki te imajo radi, ji bo to težko uspelo. Bi rekla, da je to odvisno od tega, koliko boljša oseba si ti v primerjavi z njo, v očeh tvojih prijateljev.

Glej, tako je: nihče te ne sili, da moraš svoj prosti čas prebijati z njo. To že sama prav dobro veš. Kar pa ne pomeni, da moraš tudi ti biti isto zoprna do nje, kot je ona do tebe. Če se ji ne boš pustila izzvati v prepir, boš lahko še naprej čisto v redu shajala z njo kot s svojo sosedo.

Spremeniti je ne moreš, če sama tega noče. Zato je edina stvar, ki jo lahko narediš ta, da jo sprejmeš takšno kot je, ji čim manj govoriš o sebi in se sprijazniš s tem, da pač ni več tvoja prijateljica. Žal se take stvari dogajajo, ljudje se spreminjajo. Eni na boljše drugi na slabše. In če  ni v tvoji moči, da bi lahko kaj spremenila pri njej, lahko spremeniš sebe v odnosu do nje.