Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow S.O.S. (skrivne osebne stvari)

S.O.S.
skrivne osebne stvariSvet je okrogel zato, da ga obkroža prijateljstvo.

Če je tvoj svet drugačnih oblik in v njem manjka iskrenih prijateljev, se lahko razjočeš tukaj. Obrišemo solze in tolažimo ranjena srca.

Zakaj mi vsi branijo biti z njim?Stara sem 14 let in imam fanta iste starosti. Nič ne bi bilo narobe, če mi ne bi vsi v glavo vtepali, da me ima fant samo za poljubljane in podobne reči, ter da ni zaljubljen vame!! Kaj naj storim??

Sprašuje: medvedkaa

Draga medevedka!

Vsi si včasih jemljemo k srcu stvari, ki nam jih govorijo drugi. Vseeno pa prihajaš v leta, ko moraš začeti razmišljati s svojo glavo in presoditi, če imajo drugi prav ali ne. Take presoje so seveda težke.

Če te pred fantom svarijo starši, potem razumem njihovo bojazen, saj si še zelo mlada in se bojijo zate. Čutijo se poklicane za to, da te obvarujejo solz in vsega hudega. V ljubezni si pač vedno malce v nevarnosti in strto srce je še najmanj, kar se ti lahko zgodi.

Starše recimo lahko pomiriš tako, da jim poveš več o tem fantu (npr. od kod prihaja, s čim se ukvarja itd.) in jim ga tudi osebno predstaviš, da ga bolje spoznajo. Če je res tako dober fant, sem prepričana, da ga bodo vzljubili tudi starši.

Če pa svarila prihajajo od prijateljev, potem to lahko prav tako pomeni, da jih skrbi zate, ker fanta ne poznajo dovolj dobro, ali pa pomeni, da ga še predobro poznajo in vedo, da ni kaj prida. Možno je tudi, da so ljubosumni, čeprav se od prijateljev to ne spodobi.

Tako, dobila si kar nekaj izhodišč, zdaj pa sama preveri kakšna je situacija in se odloči, kaj boš storila.

V šoli se učijo rime, pa učiteljica vpraša, če pozna kdo kakšno.

Lan takoj dvigne roko in začne:
"V vodi stoji gospod Jurca in voda mu sega ... do kolen."

Pa učiteljica začudeno: "Ja, Lan! Kje pa je tu rima?"

Pa Lan odvrne: "Saj bo rima. Ko bo plima!"