Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow S.O.S. (skrivne osebne stvari)

S.O.S.
skrivne osebne stvariKaj je ta ščemeč občutek v trebuhu, ki ga vzbudi gledanje ljubezenskih prizorov? Se od samozadovoljevanja res posuši roka? Zakaj fantje pravijo, da ima njihov penis svoje življenje?

Ne boj se vprašati!

Spolni odnos brez kondomaŽivjo! Zanima me, če pri prvem spolnem odnosu lahko zanosiš? S fantom sva imela spolni odnos in zame je bilo prvič. Spolni odnos sva imela brez kondoma. Preden mu je "prišlo" je vzel penis iz mene. Ali je velika verjetnost, da zanosiš? Hvala za odgovor!

Sprašuje: *black_angel*

Pozdravljena!

Pri vsakem spolnem odnosu pri katerem je penis v vagini, lahko zanosiš, tudi če fantu „pride“ zunaj, saj tako imenovana predsemenska tekočina (lepljiva snov, ki vlaži vzburjen penis še dosti prej preden fantu pride) prav tako vsebuje semenčice, ki te lahko oplodijo.

Verjetnost zanositve je odvisna od mnogih dejavnikov. Med drugim tudi od tega, kateri dan tvojega menstrualnega ciklusa sta imela spolne odnose.

Večja nevarnost obstaja, če sta imela odnose med tvojimi plodnimi dnevi. To je čas, ki je približno na polovici med dvema menstruacijama. Takrat je možnost zanositve največja. Vendar vedi, da se na to NE MOREŠ ZANAŠATI!!! Metode, kot je izogibanje plodnim dnevom in metoda „pazila sva“ NISO ZANESLJIVE!!!

V prihodnje obema s fantom toplo priporočam, da uporabita zaščito. Najbolje bo, da obiščeš ginekologa in se z njim posvetuješ, kakšna je v tvojem primeru najboljša oblika zaščite proti zanositvi.

Profesor: "Midva se pa že poznava, kajne?"
Študent: "Ja, lani sem bil pri vas na izpitu. Takrat mi je spodletelo."
Profesor: "No, ja, bo šlo pa danes bolj gladko. Se spomnite, kakšno je bilo lani moje prvo vprašanje?"
Študent: "Ja, rekli ste: midva se pa že poznava, kajne?"