"Ne vem, kaj bi naredila? Najraje bi te kar ubila, tako močno sem se vate zaljubila."

Če ti po glavi rojijo take misli, hitro vprašaj kaj storiti in POŠLJI pritisni. Preden bo prepozno!!!

Je moja punca premlada za seks?Pozdravljeni.Sem 17 letni fant, ki kar norim od pubertete oz. seksa. Sem še devičnik. Imam pa 13 letno puco s katero se ljubiva še in še... Sedaj pa mi je namignila, da bi seksala. Jaz se bojim, da bi me obtožila posilstva. Seveda jo ljubim in ji zaupam. Moja vprašanja: 1.Kaj bi mi svetovali ali naj seksam s 13 letnico? Seveda se mi ne gre za seks, ker jo tako ljubim. 2.Kakšne posledice ima lahko punca, če pri 13 letih izgubi nedolžnost?

Sprašuje: MATIC

Pozdravljen!

Razumljivo je, da te pri 17-ih že zanima seks in te daje puberteta. Čeprav je tudi to, da si devičnik pri teh letih, nekaj povsem normalnega. Rekla bi, naj se ti nikamor ne mudi. Pred seboj imaš še celo življenje, ki ga boš lahko preživel kot moški, ki ljubi žensko.

Ja, žensko. Verjamem, da je tvoja 13-letna punca na prvi pogled telesno razvita kot prava ženska, vendar za spolni odnos je še premlada. Telesno in duševno. In ja, lahko imaš težave, če se spustiš v spolne odnose z osebo mlajšo od 15 let, saj se to lahko razume kot spolna zloraba. To starostno mejo določa slovenska zakonodaja in verjemi, da ni postavljena kar tako. Spolni odnos je korak, ki potrebuje psihično pripravo vsakega posameznika, zaupanje med partnerjema in zavedanje, kakšne so lahko posledice.

Morda ti tvoja punca res rekla, da bi spala s teboj, ampak najbrž zato, ker misli, da bi TEBI to veliko pomenilo. Ker misli, da jo boš potem imel RES RAD. Nase pa noče ali ne upa misliti. Mnogo deklet kot tudi fantov je pod pritiskom, ker so seksali že njihovi vrstniki. No, veliko vprašanje, če so res.

Prav in odgovorno se mi zdi od tebe, da te skrbi glede dekleta in njene mladosti. Čez deset let se vajina starostna razlika sploh ne bo zdela velika, trenutno pa je. Posledice so lahko fizične npr.: njeni spolni organi še niso popolnoma razviti. Lahko tudi zanosi, kar zadevo še zakomplicira.

Lahko se zgodi, da bo prezgodnji spolni odnos nanjo imel negativne psihične posledice. Za dekle, ki ni pripravljeno, je lahko tako dejanje fizično boleče. Psihični šok, ki ga ni pričakovala, lahko pride šele kasneje. To je težko napovedati, saj smo ljudje različni. Zato velja, da je spolni odnos z osebo mlajšo od 15 let neprimeren, tudi če ta oseba najprej privoli vanj.

Čeprav govorim o letih in starostnih omejitvah, vseeno seks ni kot matura, za katero se pričakuje, da jo narediš pri 18-ih. Seks je le en del intimnega odnosa, ki ga imata partnerja in ta intimnost je samo njuna. Tak odnos pa se ne zgodi čez noč, isto kot dobrega prijatelja ne najdeš od danes na jutri.

Sicer pa zakaj bi preskočila vse tiste sladkosti, do katerih pa sta upravičena pri vajinih letih? Poljubljanje, objemanje, pisemca, domišljija, raziskovanja telesa in osebnosti drug drugega. Vse to lahko počneta in neznansko uživata, še preden se zares dasta dol.

Upam, da sem ti dala zadovoljiv odgovor, odločitev pa je seveda vajina. Priporočam, da oba pobrskata po teh straneh in prebereta še odkrito izpoved dekleta, ki se ji je preveč mudilo izgubiti nedolžnost.