Vsak čas te bo konec??? Če pa nič, ampak popolnoma nič, ne ostane v glavi?

Na srečo problematika ne ogroža življenja. Da se zližeš morda potrebuješ samo kakšne tri enote motivacije in dve enoti zvitosti. Zaupaj!

Imam radovedne sošolke in pomanjkanje samozavestiMoje sošolke mi zmeraj težijo, da naj povem v koga sm zaljubljena. Mislim si, da jih to nič ne zanima. Pa to ni ena stvar, ki naj bi jim povedala. Jih je še veliko. Zakaj vedno mene napadajo s takimi (bednimi) vprašanji, na katere nočem odgovoriti? Sem bolj mirne narave, ki doma veliko govori, v šoli pa, ko je treba kakšni solšolki kaj v obraz povedat, sem pa tiho oz. mi zmanjka besed. Sem tudi manj samozavestna in ne vem kako naj pridobim samozavest. Prosim na pomoč!

Sprašuje: teja

Zdravo Teja!

Kaj hočeš, ljudje smo pač radovedni. Bedne teme nas še posebej zanimajo. Poglej samo kaj ljudje najraje berejo v časopisih: trače (bolj so bedni, bolje se časopis prodaja), črno kroniko in osmrtnice.

Prav imaš, ko meniš, da tvoje prijateljice nimajo pravice drezati vate, če si ti ne želiš z njimi klepetati o svojih skrivnih simpatijah. Je pa res, da si boš s tem, ko jih ne boš spustila v svoj svet skrivnosti, najbrž zaprla vrata v tudi njihovega. S tem pač moraš računati. Ampak glede na to, da sama očitno nisi taka obrekljivka, tega najbrž ne boš pogrešala, ali pač?

Ne sekiraj se, če ne najdeš vedno pravih besed s katerimi bi se branila. Pogosto je pametneje biti tiho in pustiti naj drugi govorijo neumnosti, kot da bi jim za vsako ceno morala ugovarjati.

Samozavest boš pridobila predvsem tako, da boš počela stvari na katere boš ponosna. Ko narediš nekaj, na kar si ponosna, si ta dogodek vtisni v spomin. In potem vsakič, ko se ti bo zazdelo, da tvoja samozavest peša, se spomni vseh super stvari, ki si jih že v življenju naredila ali dosegla.

Že to, da znaš razmišljati s svojo glavo in nisi pripravljena narediti vsega, kar ti neke klepetulje ukažejo, je odraz inteligence in razlog, da si lahko ponosna nase. Kaj praviš?