Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow S.O.S. (skrivne osebne stvari)

S.O.S.
skrivne osebne stvariMama pričakuje, da boš nenadoma začel pospravljati svojo sobo? Foter pa se je odločil, da iz tebe naredi odgovornega državljana? In 6-letna sestra hoče s tabo na rave party?

Globoko vdihni. Nato izdihni. In spet vdihni... Prosiš za nasvet? Ali pa hočeš samo povedati, da ti je hudo?

 

Naj si poiščem delo?Doma imam težave s starši in mlajšo sestro. Nič kar storim, ni prav. Pravijo, da sem razvajena, čeprav bi rekla, da je moja sestra še bolj. Stara bom 18 let, nameravam študirati in hkrati razmišljam, da bi se odselila. Morda bi si celo poiskala službo, vseeno pa me je strah, ker ne vem, če mi bo časovno zneslo hodit v službo in redno študirati. Večina mojih sošolk in prijateljic še živi pri starših, zato ne poznam nikogar, s kom bi si lahko delila sobo ali stanovanje. Prosim povejte mi, naj se odselim???

Sprašuje: m1rn4, 17 let

Po svoje je pohvalno, da si pripravljena prevzeti odgovornost in poskrbeti sama zase. Vendar, kot si že sama rekla, redno študirati in hoditi v službo ni enostavno.

Kar se tiče sestre in staršev, katerih obnašanje te moti, je pa tudi tako, da je življenje v družbi pač en velik kompromis, kjer stvari ne tečejo vedno čisto tako, kot bi posamezniki radi. Navsezadnje tudi, če se boš odselila, boš najverjetneje imela cimro in se boš morala njej prilagajati tako kot se moraš zdaj pač svoji družini.

Morda vseeno obstaja rešitev, da si tudi doma priboriš nekaj več besede ravno s tem, da si najdeš delo. Takšno, ki ti ne bo jemalo toliko časa kot prava služba, vseeno pa boš zaslužila nekaj denarja in se s tem izkazala kot odgovoren družinski član, ki ne samo da pričakuje nekaj od drugih, ampak tudi sam prispeva.

Verjetno si tudi tvoji starši in sestra želijo, da bi vaše družinsko življenje bilo bolj prijetno. Morda bi že pogovor pomenil korak naprej k boljšemu razumevanju med vami. Ampak izpelji ga takrat, ko boste vsi imeli dober dan. Poskusi najdi razumno rešitev, ki se ti zdi, da bi lahko bila sprejemljiva za vse. Pri reševanju težav je pač pomembno, da te malenkosti ne vržejo s tira. Dopoveduj si, da obstaja najboljša rešitev za vsak problem in ti jo boš našla.

NJEN dnevnik:
V soboto zvečer se mi je zazdel nekam čuden. Dobila sva se v bifeju in popila pijačo. Pomislila sem, da sem jaz kriva za njegovo razpoloženje, ker sem bila celo popoldne v shopingu s prijateljico in malo zamudila na zmenek, ampak on ni nič rekel. Pogovor se je zatikal, pa sem mu predlagala, da greva na kako bolj mirno mesto, da bi se v miru pogovorila. Šla sva v restavracijo, ampak on se je še naprej čudno obnašal. Z mislimi je bil nekje odsoten. Vprašala sem ga, kaj mu je, pa mi je samo odgovoril, da to nima veze z mano. Odgovor mi ni zvenel ravno prepričljivo. Ko sva se z avtom vračala domov, sem mu rekla, da ga imam rada, ampak on ni nič odgovoril, samo roko je položil na moje rame. Nisem si znala razložiti njegovega obnašanja, saj mi ni rekel, da me ima rad. Čisto nič ni rekel. Postajala sem vedno bolj zaskrbljena. Ko sva prišla domov, sem pomislila, da me mogoče hoče zapustiti. Poskušala sem navezati pogovor, a on je samo prižgal TV in odsotno gledal program, kot da mi hoče povedati, da je med nama konec. Na koncu sem odnehala in rekla, da grem spat. Nekaj minut kasneje je prišel tudi on. Na moje presenečenje se je odzval na moje božanje in se ljubil z mano. Ampak še vedno je bil nekoliko raztresen. Hotela sem ga soočiti s situacijo in se pogovoriti, ampak on je samo zaspal. Začela sem jokati in jokala sem, dokler nisem zaspala. Ne vem več, kaj storiti. Prepričana sem, da ima drugo! Moje življenje je popolna katastrofa!

NJEGOV dnevnik:
Maribor je danes izgubil. Sranje. Ampak seks je bil pa dober.