Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow S.O.S. (skrivne osebne stvari)

S.O.S.
skrivne osebne stvariVsak čas te bo konec??? Če pa nič, ampak popolnoma nič, ne ostane v glavi?

Na srečo problematika ne ogroža življenja. Da se zližeš morda potrebuješ samo kakšne tri enote motivacije in dve enoti zvitosti. Zaupaj!

Kako premagam lenobo?Kako naj se učim? Pogosto imam takšne dneve, da se mi čisto nič ne da, niti učit, niti domačih nalog delat, samo na posteljo se uležem in poslušam glasbo. Kadar mi starši kaj naročijo se mi tudi nič ne da, rečem samo: ˝Ja, no." Kaj se to dogaja z menoj? Se mogoče spreminjajo hormoni ali je to vpliv lune?? Ne vem! Na pomoč!

Sprašuje: tina

Razumem, kako se počutiš. Vsak od nas ima slabe dneve, ko se mu ne ljubi nič. Ampak tako lenobo oz. apatijo, pač poskušaš premagati po svojih najboljših močeh. In ti običajno uspe, še posebej, če neke stvari moraš narediti. Saj veš kako rečejo: kar se mora, ni težko. In po takem trudu se običajno počutiš močna in samozavestna.

Res je, včasih hormoni naredijo svoje, ko si npr. pred ali med menstruacijo. Ali pa je kak dan res vremensko naporen in potrebuješ več počitka. Vendar pa takih situacij raje ne izrabljaj kot izgovor sami sebi, da si preveč utrujena, kajti če se boš zelo potrudila v tej smeri, boš vedno našla opravičilo, zakaj česa ne moreš narediti. Tako samoopravičevanje te pahne samo še v večjo apatičnost, kar pa najbrž ni tvoj cilj, kajne? Verjetno si ne želiš biti lupinica brez energije ter se smiliti sebi in drugim?

Tvoj cilj je, da hočeš biti ravno nasprotno – polna energije in veselja do življenja, kajne? Kaj torej lahko storiš?

Ko začutiš te simptome apatije, se takoj poskusi spomniti koristnih stvari in uspehov, ki si jih dosegla v zadnjem času. Poglej svoje dosežke! In potem bodi ponosna nase in si reci: „Glej, kaj vse zmorem, če se konkretno spravim zraven! Škoda me je, da bi poležavala in zapravljala svoje talente. Uporabila bom svoje telo in možgane. Dosegala bom uspehe. Vedno večje. In se počutila samozavestna in močna.“

Dopoveduj si take pozitivne, vzpodbudne stvari, pa čeprav se morda ne počutiš tako zmagovalno in tudi, če morda dvomiš, da je vse to lahko res. Besede imajo veliko moč na našo zavest in podzavest. Poskrbi, da ti bo tak odnos zlezel pod kožo. Najdi razloge, zakaj se je koristno učiti. Bodi kreativna, saj vendar gre za tvoje življenje!

Priporočam, da prebereš še par člankov na naših straneh, ki govorijo o motivaciji, učnih tehnikah in pomembnosti samozaupanja. S kombinacijo teh vidikov ti mora uspeti.

vic dneva :)

NJEN dnevnik:
V soboto zvečer se mi je zazdel nekam čuden. Dobila sva se v bifeju in popila pijačo. Pomislila sem, da sem jaz kriva za njegovo razpoloženje, ker sem bila celo popoldne v shopingu s prijateljico in malo zamudila na zmenek, ampak on ni nič rekel. Pogovor se je zatikal, pa sem mu predlagala, da greva na kako bolj mirno mesto, da bi se v miru pogovorila. Šla sva v restavracijo, ampak on se je še naprej čudno obnašal. Z mislimi je bil nekje odsoten. Vprašala sem ga, kaj mu je, pa mi je samo odgovoril, da to nima veze z mano. Odgovor mi ni zvenel ravno prepričljivo. Ko sva se z avtom vračala domov, sem mu rekla, da ga imam rada, ampak on ni nič odgovoril, samo roko je položil na moje rame. Nisem si znala razložiti njegovega obnašanja, saj mi ni rekel, da me ima rad. Čisto nič ni rekel. Postajala sem vedno bolj zaskrbljena. Ko sva prišla domov, sem pomislila, da me mogoče hoče zapustiti. Poskušala sem navezati pogovor, a on je samo prižgal TV in odsotno gledal program, kot da mi hoče povedati, da je med nama konec. Na koncu sem odnehala in rekla, da grem spat. Nekaj minut kasneje je prišel tudi on. Na moje presenečenje se je odzval na moje božanje in se ljubil z mano. Ampak še vedno je bil nekoliko raztresen. Hotela sem ga soočiti s situacijo in se pogovoriti, ampak on je samo zaspal. Začela sem jokati in jokala sem, dokler nisem zaspala. Ne vem več, kaj storiti. Prepričana sem, da ima drugo! Moje življenje je popolna katastrofa!

NJEGOV dnevnik:
Maribor je danes izgubil. Sranje. Ampak seks je bil pa dober.

zadnje na Forumih

e-pošta | info | pravna obvestila | oglaševanje