Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow S.O.S. (skrivne osebne stvari)

S.O.S.
skrivne osebne stvariKaj je ta ščemeč občutek v trebuhu, ki ga vzbudi gledanje ljubezenskih prizorov? Se od samozadovoljevanja res posuši roka? Zakaj fantje pravijo, da ima njihov penis svoje življenje?

Ne boj se vprašati!

Razlika med vaginalnim in klitoričnim orgazmomAli je vaginalni orgazem drugačen (kako se razlikuje) od klitoričnega? Hvala za odgovor!

Sprašuje: mojchika

Strokovnjaki se še vedno prepirajo ali res obstajata tako različna orgazma, ali pa gre le za variacije na isto temo.

Klitorični orgazem zagotovo obstaja. Povezan je z draženjem ščegetavčka ali klitorisa in njegove okolice.

Glede vaginalnega orgazma pa so mnenja deljena. Ključ do vaginalnega orgazma naj bi bilo draženje točke G (Grafenbergove točke, po njenem odkritelju Ernestu Grafenbergu).

Misteriozna točka G je zelo občutljivo področje na sprednji strani nožnične odprtine, kakšnih 5 centimetrov od vhoda. Nekaterim ženskam daje stimulacija te točke veliko užitkov in jih celo pripelje do tako imenovane „ženske ejakulacije“, nekatere ženske pa "tam notri" ne zaznajo nič posebnega. Možno je torej, da zadeva pri nekaterih deluje, pri drugih pa ne. Podobno kot erogene cone. Kakšno punco močno vzburi že poljub na vrat, drugo šele dolga predigra.

Ljudje smo različni, zato se nima smisla preveč ukvarjati s primerjavami. Pri seksu je dobro raziskovati, vseeno pa njegovih globin ne moreš odkriti samo na podlagi nekih teorij. Najboljše plati seksa se ti razkrijejo takrat, ko se z njim najmanj obremenjuješ.

Učiteljica pri biologiji vpraša:
"Kateri človeški organ se 10-krat poveča, ko je stimuliran?"

Sara ji odgovori: "Učiteljica, tega nas pa ne bi smeli učiti!?"

Učiteljica ignorira njeno izjavo in pokima Lanu, ki drži roko gor.

Lan: "To je zenica, učiteljica."

Učiteljica: "Pravilno, Lan. Sara, zate imam pa samo dve opombi: prvič, imaš zelo poredne misli in drugič, enkrat v življenju boš zelo, ZELO razočarana!!"